Чака се оставката на Сергей Игнатов

Александра Маркарян 28 януари 2013 в 15:34 4772 1

Министърът на образованието Сергей Игнатов  Снимка: БГНЕС
Министърът на образованието Сергей Игнатов Снимка: БГНЕС

Упорит слух, че министърът на образованието Сергей Игнатов ще подаде оставка тръгна след уволнението на управителя на фонд "Научни изследвания" Христо Петров, се разпространява и в образователното министерство, и в парламента.

В Министерството на образованието, младежта и науката се говори, че всеки момент оставката ще бъде факт.

"Всички за това говорят, но все още няма потвърждение. Слухът може да си остане и само слух", разказа служител на министерството, потърсен от репортер на OFFNews.

Оставката на Игнатов е тема №1 и сред депутатите. Слухът е много упорит, но решението ще бъде взето в много тесен кръг и едва ли ще има консултации, каза депутат пред OFFNews.

OFFNews потърси министър Игнатов за коментар, но телефонът му бе изключен.

Самият премиер даде ясно да се разбере, че не е доволен от работата на образователния си министър днес по време на срещата му с учени и с ръководството на фонд "Научни изследвания" тази сутрин. Лично той забранил на Игнатов да присъства на срещата, на която по негова заповед шефът на фонда подаде оставка

Това бе потвърдено от вицепремиера Симеон Дянков пред журналисти след срещата. Присъствалият на срещата при Борисов учен Христо Лафчиев бе категоричен, че в научните среди не одобряват работата на Игнатов.

Час след края на въпросната среща Бойко Борисов заяви, че "доста хора до края на деня ще бъдат уволнени”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!