Костадинов: Не познавам интервюираните говорещи срещу мен и не съм се срещал с тях никога

OFFNews 06 септември 2023 в 14:49 13836 12

Костадин Костадинов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Костадин Костадинов

Публикуваме дословно правото на отговор на Костадин Костадинов за наш материал от 31.08.2023 г.

В информационния сайт „Offnews" за пореден път е поместена публикация с невярно съдържание със заглавие: „Българите в Бесарабия: Едно му разказвахме на Копейкин, за пари сега говори точно обратното".

Няма да коментираме, че в заглавието е ползвана търговска марка, която е регистрирана надлежно по българското законодателство, без на сайта да му е разрешено по закон да я използва, което на практика прави използването ѝ незаконно.

Публикацията е съставена по думите на бесарабски българи, които думи представляват неверни и манипулативни твърдения. Споменато е името на Костадин Костадинов – председател на „Възраждане", председател на ПГ на „Възраждане" и член на Комисията за българите в чужбина в 49 Народно събрание, като интервюираните разказват за среща с Костадинов.
Категорично отричаме провеждането на такава среща и изобщо познанството на Костадин Костадинов с интервюираните.

Председателят на „Възраждане" никога не се е срещал с тях.

Екипът ни от чисто любопитство реши да провери кои са господата и какво стои зад имената им и ще споделим какво открихме.

Единият участник в интервюто се казва Николай Николаевич Иванов, председател на т.нар. българска община „Света София" в град Измаил. Организацията е фиктивна. Нищо религиозно освен наименованието в нея няма. Няма реална членска маса. Председателят никога не е вземал отношение по въпроси, засягащи българщината (например запазването на статута на българския език).

Другият се казва Георги Чилик, председател на дружеството „Христо Ботев". За разлика от Иванов, той има една единствена значима дейност, че преди около 3-4 години са финансирали обновяването на надписа на бюста на Христо Ботев в едноименното училище в Измаил.

Очевидно е, че това е поредната скалъпена клевета, която за пореден път намира мястото си в сайта „Offnews", както много други клевети за „Възраждане", което започва да поражда съмнение в екипа ни за неговата обективност.

Костадин Костадинов не е търсен за коментар, което противоречи на принципите на журналистиката и не отразява всички гледни точки.

С уважение,
Екипът на "Възраждане"

Бележка на редакцията: След получаването на писмото проведохме разговор с Костадин Костадинов. Той каза, че посещението му на 4 март 2022 г. е било единственото му в Украйна, подробно обясни къде и с кого се е срещал и беше категоричен, не само че не се е срещал с Николай Иванов, но и че по време на много краткото му посещение не е имало как да се е срещнал с други хора, извън тези които ни изброи.

Думите му бяха потвърдени от Иван Паслар, ръководител на българската общност в Тараклия, Молдова, който е бил с Костадинов във въпросния ден.

Обадихме се на Николай Иванов, който беше много изненадан от  такова твърдение. Иванов подробно разказа за среща в Българския клуб в Болград, изброи много хора от Измаил и Болград, които са присъствали на нея, както и коя книга е подарил на госта от България.

Поради напълно различните версии, помолихме г-н Костадинов да се чуе с Николай Иванов.

След разговора между двамата отново разговаряхме с Николай Иванов. Той каза, че  винаги си е мислил, че гостът е бил Костадин Костадинов. Но след разговора с него вече не е сигурен дали наистина е бил Костадин Костадинов или някой друг.

Вече не съм сигурен на 100 процента, а когато не съм сигурен, по-добре е да приемем, че аз греша и срещата, за която си спомням е била на друга дата, с друг човек. Това и казах на Костадинов - приемам, че той е прав, а моите спомени са грешни и съм го объркал с друг, каза Николай Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

12

Уисъл блоър

18.09 2023 в 09:45

Кой луд ще вярва на копейката, патологичен лъжец! Само най-големите балъци и малоумници могат да го харесват!

1000

11

Зла свекърва

08.09 2023 в 16:45

Казаното от двамата ни сънародници в първия репортаж на Офнюз категорично отрича тезите, които Костадинов прокарва.

Кой кого е видял и дали го е видял не е важното в случая. Защото Костадинов достатъчно често и публично е казвал и писал, каквото е казвал и писал

- че Украйна не позволява на българите да учат български
- че българите очакват от Русия да ги освободи
- че българите са на страната на Русия
- че Украйна подлага българите на геноцид

И всички тези твърдения бяха опровергани от свидетелствата на бесарабски българи.

Също е важно и това, което Костадинов НЕ казва:

- че Русия не позволява на българите в Запорожката област да имат обучение на своя език.

Това е засвидетелствано от мнозина местни българи, а Костадинов мълчи.

Значи е тенденциозен. Лъже и лае само в руски интерес, не в български.

22548

10

dolivo

07.09 2023 в 01:21

мухаха каква драма

710

9

Д-р Мазникуров

07.09 2023 в 00:27

А да де, разбира се че "не ги познава"! Какво друго да се очаква от малкият мангасарин-лъжец с Кремълска школовка! То пък как тъй става че, видиш ли, тези хора там го познават, а той тях - не? ... От едни градчета в Бесарабия го знаят "великият" Копейкин, пък той завалиййката хал-хабер си няма...Аз да съм знаел, навремето във Варна щяхме да се вдигнем до Максуда и да го пребием и ритаме като зелка по улиците тоз шебек-цигане. Моята стара махала не е много далече от там ... Сега трябва и този зловреден урод да му търпим панаирите.

1915

8

Читателка

07.09 2023 в 00:22

И Ирене Кръстева няма нищо общо с чадото си Делянчо..Нито Боко има нещо общо с банката на Цветелинка, щото той и Цветелинка не познава...

723

7

user4eto

06.09 2023 в 23:31

По-хитрия и по-умният отстъпва.

Патологичният лъжец нека си лъже. Кой ли му вярва...

12078

6

edin slep

06.09 2023 в 17:50

Да регистрират и Късопишков като търговска марка.

Копейка да не би да има двойници:)

1236

5

БотоксПутю

06.09 2023 в 17:14

"На Копейкин никой не му вярва. Професионален лъжец без чест и дастойнство."
Горното е запазена марка за един друг индивид в българската политика.

1000

4

PaulPierce

06.09 2023 в 16:59

И Боко не познава Влади Горанов, само го е виждал по коктейли :)

9347

3

Анализи

06.09 2023 в 16:17

На Копейкин никой не му вярва. Професионален лъжец без чест и дастойнство.
 
X

Да помогнем на украинските деца!