Учени разработиха пробиотик за преодоляване на последиците от антибиотиците и вредните храни

OFFNews 19 февруари 2024 в 09:00 7157 3

Флора

Снимка ABOPharma

Прием на антибиотици, хроничен стрес, заседнал начин на живот, консумация на вредни храни, всички тези нездравословни навици водят до нарушения в чревната микрофлора. Те се появяват в резултат на дисбаланс в състава на чревните бактерии, наричан още чревна дисбактериоза.

Какво представлява дисбактериозата?

Състоянието се характеризира с унищожаването на всички полезни бактерии в чревния тракт, което води след себе си редица стомашни неразположения като подуване, усещане за тежест, болка, газове, запек, диария, лош дъх, замаяност, липса на апетит, загуба на тегло.

Дисбактериозата може да се прояви не само в стомашно-чревни неразположения, но и да се отрази негативно върху целия организъм. Тя може да бъде причина за редица алергии, имунодефицит, нарушено усвояване на минерали от организма, в резултат на което може да се стигне до проблеми с костите, ставите, но и редица заболявания на вътрешните органи.
Най-добрият и сигурен начин да върнем баланса на чревната микрофлора е приемът на правилно подбран синбиотик с различни щамове и съдържание на пребиотици.

Защо да избереш Флора 10?

Обстойни научни проучвания доказват предимствата на мултищамовите пробиотични продукти преди монощамовите.

Резултатите след анализ на 59 двойно-слепи, плацебо контролирани проучвания, сравняващи ефективността на монощамовите спрямо мултищамовите пробиотици показват, че мултищамовите пробиотици превъзхождат с над 20% ефективността на монощамовите при диария, свързана с прием на антибиотици и при остра диария.
С над 25% те са по-ефективни при Синдром на раздразненото черво и с 60% при чревно-възпалителни болести.

Освен това, според ESPGHAN (Европейско дружество по педиатрична гастроентерология, хепатология и хранене) ефектът от пробиотиците се определя като дозо-зависим, т.е ефектът е по-добър при доза над 5 милиарда CFU (колонии формиращи единици микроорганизми).

Флора 10 е мултищамов синбиотик за възрастни, съдържащ специално селектирана комбинация от пробиотици и пребиотици за синергичен ефект.

Купи онлайн – ТУК!

Точният подбор на щамовете е в прецизно съотношение, така че да се образува идеално балансираната пробиотична формула!
Богатото видово разнообразие на щамовете, устойчивостта им към различни антибиотици и скоростта, с която се делят, са ключови фактори за по-бързото възстановяване на микробиома.

Флора 10 съдържа бързоделящи се щамове, които удвояват масата си за 20-30 минути. Благодарение на това, те успяват да поддържат чревната микрофлора по-близо до физиологичните ѝ нива по време на антибиотично лечение.

Флора 10 е резултат от дългогодишната работа на висококвалифициран екип учени от университета в Падуа, Италия съвместно с университетите в Рим и Болоня. Формулата на Флора 10 е базирана на задълбочени проучвания и вече е достъпна на българския пазар, благодарение на ABOPharma.

Флора 10 е микроинкапсулиран синбиотик, което гарантира жизнеспособността на “добрите“ бактерии. Разработен е по специална технология “микроинкапсулиране”, която позволява на синбиотика да бъде в специална защитна обвивка, предпазвайки пробиотичните бактерии от неблагоприятното въздействие при преминаването им през високо киселинната, агресивна среда на стомаха. Специалната защитна обвивка позволява да се запази тяхната жизнеспособност, да преминат през целия чревен тракт във висок брой, след което успешно да колонизират в дебелото черво и да окажат благотворното си действие.

Флора 10 съдържа 10 милиарда живи пробиотични бактерии от 7 щама (Лактобацилус булгарикус, Лактобацилус ацидофилус, Стрептококус термофилус, Стрептококус лактис, Лактобацилус касей, Ентерококус фациум и Бацилус коагуланс) в комбинация с пребиотиците – фруктоолигозахариди (FOS) и инулин.

Вече в нова икономична опаковка – КУПИ ТУК!

Флора 10 е с добавен Бацилус Коагуланс – бактериален щам, който е изключително подходящ по време и след антибиотична терапия, както и за хора, страдащи от диабет тип 2. Той е мощен пробиотик, който неутрализира патогенните микроорганизми и увеличава съпротивителните сили на организма срещу вирусни инфекции, подсилвайки имунната система.

Водещи специалисти за Флора 10

 Проф. Д-р Алберто Фиорито от Италия. Експерт по нетрадиционната медицина и биологичното хранене, специалист по психосоматична медицина, както и президент на SENB (Европейска асоциация по биологично хранене). През 2006 г. Основава „ Асоциация за Интегрирана медицина и натуропатия“. Автор е на множество книги и публикации на здравна тематика. Доцент в университета в Киети, Италия.

Флора 10 повлиява благоприятно чревната перисталтика, като подобрява и регулира вътрешния микробен баланс на стомашно-чревния тракт. Флора 10 намалява нежеланите ефекти при антибиотична терапия и притежава силен имуномодулиращ ефект. Синбиотикът допринася за елиминиране на чревните неразположения като запек, дисбактериоза, болки в корема или чувство за тежест и подуване. Освен това съдейства за намаляване на холестерола и повишава устойчивостта на организма срещу алергии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

3

Козин Човков

19.02 2024 в 18:09

Поредната нахална реклама, която не е отбелязана като такава.

22548

2

dolivo

19.02 2024 в 11:09

мхм, пукай леб и турски пестицидни доматя и цъфти

глифосат междудругото е пестицид антибиотик

11982

1

leomesi

19.02 2024 в 10:53

Бе ти яж боклуци, пък чакай
 
X

Да помогнем на украинските деца!