Магистралната банда на "Крокодилите" се изправя пред съда

OFFNews 08 юни 2015 в 10:41 8970 1

Магистралната банда на

Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу т.нар. група на "Крокодилите", занимавала се с въоръжени магистрални грабежи.

Участници в групата са Емил Милев-Крокодила, Едуард Павлов и Мартин Димитров и Лазарин Лазаринов. Първите трима ще се изправят пред съда по обвинения за ръководство и членуване в организирана престъпна група, действала от февруари 2004 г. до 24.11.2013 г. 

Емил Милев е тарторът на групата, Едуард Павлов и Мартин Димитров за това, че са участвали в нея. В същата група е участвал и Димитър Митрев. След престрелка с полицията обаче на 14 декември 2009 г. той е убит. Групата разполагала с огнестрелни оръжия – пистолет марка ЧЗ 75, пушки помпи и автомат "Калашников", лек автомобил марка Опел „Омега“, полицейски атрибути – сини лами тип буркан за закрепване върху автомобили, дрехи и ленти с надписи „Полиция“, ръкавици, маски за лица, радиостанции.

На 14 декември 2009 година четиримата отвлекли турски отвлекли турски шофьор. Те носили полицейски униформи и маски. След като спрели колата, с оръжие заплашили шофьора, поставили му белезници и го отвели на около 2 км от автомагистралата в гориста местност. Там Милев, Митрев и Димитров пребили отвлечения, заплашвали го с оръжие и му взели 5000 евро. След това го вързали с въже за дърво, а колата му - запалили с бензин. 

За това тримата са обвинени за отвличане, грабеж и за палеж на лекия автомобил.

Веднага след този случай обаче, тримата били пресрещнати от полицейски патрули, които по същото време провеждали спецоперация за противодействие на магистралните грабежи. За да успеят да избягат, Емил Милев започнал да стреля с автомат по полицаите. В отговор това и полицейските служители започнали да стрелят, при което Митрев бил наранен смъртоносно.

Емил Милев е направил опит да убие полицейски служител, но деянието му останало недовършено по независещи от него причини - служителят успял бързо да се прикрие зад полицейския автомобил, уточняват от прокуратурата.

Емил Милев, Лазарин Лазаров и Едуард Павлов са привлечени като обвиняеми и за извършения на 12 март 2010 г. грабеж на 136 072 лева от банка „Прокредитбанк България" АД - клон Люлин. Тримата обвиняеми предварително осъществили наблюдение на банковия клон, на инкасовия автомобил и на хората, които пренасят парите. Въоръжени с автомат Калашников, пистолети, автоматичен пистолет марка Узи и пушка помпа и с поставени черни маски на главите, около 19.00 часа нападнали служителя на банката, който пренасял парите от банката към инкасовия автомобил, нанесли му множество удари, насочили оръжията си към него, и му взели оръжието. Опитали се да му поставят белезници, но не успели. Взели парите и избягали.

На Емил Милев е повдигнато обвинение и за извършения на 22 юли 2010 г. въоръжен грабеж на 5440 лв. от бензиностанция ОМВ Автокам, находяща се в гр. София, бул. "Ботевградско шосе" № 264. Емил Милев, въоръжен с автомат Калашников и с черна маска на главата, нанесъл удари по служителя на бензиностанцията и накрал посетителите да легнат на земята. При извършване на престъплението заедно с Милев е имало още две лица, които се издирват.

Емил Милев и Мартин Димитров ще отговарят пред съда и за грабеж, извършен на 21 август 2012 г. в бензиностанция Круиз 77, находяща се в гр. Бухово. Двамата влезли в бензиностанцията, насочили пистолети към служителката и заплашвайки я с убийство взели от касата 1370 лв.

По делото са разпитани 80 свидетели, сред които и такива с тайна самоличност. Назначени са множество експертизи. Иззети са голямо количество веществени доказателства.

Емил Милев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, Едуард Павлов е под домашен арест, Мартин Димитров е с "подписка", а Лазарин Лазаров е освободен под гаранция от 2 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews