Емил Милев-Крокодила издирван за обира на ОББ през 2012 година

OFFNews 25 ноември 2013 в 18:14 4420 0

Емил Милев-Крокодила
Емил Милев-Крокодила

 

Емил Милев-Крокодила, който беше задържан през уикенда при спецакция на полицията, е издирван заради въоръжен грабеж. 

Събират се доказателства за това, че е участвал в обира на клона на ОББ в „Студентски град“ на 5 април 2012 г. с групата на Вальо Бореца, но като „наемник“ – не като член на организираната престъпна група. 

Делото за грабежа е образувано в Софийска районна прокуратура и по него Крокодила е бил обявен за общодържавно издирване. 

Крокодила е разследван и от Специализираната прокуратура по друго дело -„Килърите 2“. В момента доказателствата по делото се анализират, съобщиха от пресцентъра на Специализираната наказателна прокуратура.

Едва след това ще се реши дали Милев ще бъде обвинен и изправен пред Спецсъда.

Той е част от бандата за магистрални обири “Крокодилите”. 

Един от най-известните представители на бандата е Димитър Митрев-Богровеца от групата, бе убит през декември 2009 г. при престрелка с полицията на магистрала “Тракия”. Това стана при акция по сигнал за отвлечен турски гражданин.

На 4 декември 2008 г. Софийският окръжен съд призна за виновни Емил Милев брат му Евгени Милев-Гейзо заедно с Калоян Бацов. Те бяха осъдени на по 12 години затвор за грабеж и опит за убийство на полицай през 2004 г. Пет години по-късно обаче Софийският апелативен съд ги оправда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови