Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Журналист от Комсомолска правда предложи Русия да върне ГУЛАГ и разстрелите за окупираните украинци

Красимир Крумов 06 август 2022 в 17:27 10387 10

Думите на Сергей Мардан бяха осъдени дори от главния му редактор в Комсомолска правда.

Снимка NEXTA

Думите на Сергей Мардан бяха осъдени дори от главния му редактор в Комсомолска правда.

Възстановяване на ГУЛАГ за непокорните жители на окупираната от руската армия Запорожска област предложи популярният в Русия журналист Сергей Мардан в ефира на радио „Комсомолска правда“ (КП). Водещият призова да се разстрелват, да се лишават от собственост и да се изпращат в лагери онези жители на контролираните от Руската федерация територии, които не поддържат Москва.

Думите на радио водещия предизвикаха широк резонанс в Украйна, а в събота в Русия дори главният редактор на КП Владимир Сунгоркин разкритикува Мардан (истинското му име е Сергей Лелека) и заяви, че ще поиска обяснения от журналиста. В редакцията са изумени от поведението на собствения си журналист. „Московски комсомолец“ (МК) цитира главния редактор Сунгоркин, който казва, че така не бива, това е прекалено и че призивите за ГУЛАГ са опасна игра. „Казах му, ако идеята ти за ГУЛАГ бъде реализирана, тебе ще те разстрелят в първите редици за пропаганда на ненавист.“ Шефът на водещия смята, че ще е недемократично да закрие авторската програма на Мардан, която се радва на голяма популярност, но на водещия ще му се наложи да даде обяснения в ефир. „Да му тежи на съвестта, но аз го смятам за безобразие.“ – допълни Сунгоркин, цитиран от МК.

Скандалът тръгна от пряко излъчване, в което Мардан включи събеседника Дима, колаборационист от Запорожската област. Дима се оплаква от саботаж на всички нива. И следва диалогът:

- Саботаж имаше в началния период на всички нива. Просто на всички нива. Ръководителят на основното комунално предприятие под името „Чистота“ унищожи всички електронни блокове за управление, техника уникална, както разбираш, резервни части няма.

- А кажи ми, моля те, него разстреляха ли го, или не, тоя началник?

- Той успя да избяга.

- Жалко, а членовете на семейството му не ги ли хванахте?

(неловко мълчание)

- Също не сте успели, така ли? Жалко.

- Най-главното, този, който би могъл да бъде разстрелян, както искаш ти, това е ситуацията с 1 септември. Половината учители отказаха да ходят на работа. Тези половина учители получават пари по карти от „Приватбанк“ оттатък фронта. Еднократно плащане за това, че те няма да излязат на работа в „москалските училища“ – хиляда долара. И всеки месец получават 200 от Украйна.

- Никак не е лошо, впрочем, слушай, никак не е лошо, нали?

- И се готвят да учат децата на езика на славеите (украински, б. р.) и на своеобразната история на държавата Украйна с помощта на дистанционно обучение от 1 септември.

- Дима, имам въпрос към теб. А ако се обърнем към опита на незабравимия Нафталий Аронович Френкел*, ето в този случай. Може би наистина не трябва да ги прекупваме, но например, показно… Е, добре, де, заради пари сигурно не бива да се разстрелват, но да им се вземат кредитните карти, по които получават пари и да се заставят да ги изядат… Не знам… Да ги изселим от апартаментите им. Нещо такова в духа на нашия стар, добър ГУЛАГ, а? Ами те си го чакат ГУЛАГ-а, дайте им го, например, така че, да им се завие свят…

- Ти представяш ли си каква радост ще настъпи в Украйна...

- Ами че чудесно, хората трябва да се радват. При нас в следващата част ще е Рогов по скайпа, ще го питаме действително защо да не направим един такъв малък Запорожски ГУЛАГ, акуратен, в степта, под изгарящото слънце за учителите, които още не са се научили да обичат нашата прекрасна родина.

* Нафталий Аронович Френкел, деятел на ЧК, ГПУ и НКВД на СССР, един от ръководителите на ГУЛАГ, генерал-майор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

645

9

wakeup

07.08 2022 в 07:43

Рашистка сган

804

8

luba6a2016

07.08 2022 в 00:50

това не е психично болни,това генно модифицирани и изродени орки,а обезумялата територия се контролира от червено-кафявата чума-раково образуване,което няма лечение,дори оперативно

12073

7

IvanofRumen

06.08 2022 в 21:09

Психично болни орки.

10212

6

Човека

06.08 2022 в 20:46

Комунизма се оказва най-голямото зло на планетата. Където е минал разум не е оставил. Никога не си е тръгвал в Русия всъщност. Да видим и другарите от Китай какви ще ги надробят с тия военни учения. Там е още по-зле и са дори по опасни от Русия.

9347

5

Анализи

06.08 2022 в 19:45

100 процентов фашисти. Радев да внимава за Газпром и с кого си другарува.

6386

4

Zlatko

06.08 2022 в 18:55

От време на време пускам руска телевизия, да видя какво плещят. Там има подобни водещи. Чудя се, какво ще правят тези, когато Путя гушне букета и цялата им “операция” бъде заклеймена? Какво ще говорят тогава и как ще се оправдаят?
Тоя водещ заслужава да го пратят в Украйна, в първите редици, да повдига духа на туските войници. Дали ще се съгласи???

6620

3

mmdimitrov

06.08 2022 в 18:43

Ако тук в България, имаше радио "Възраждане" или радио "Алфа" (Атака) - по нищо нямаше да се различават диалозите в ефира... Щото и Болен и Копейкин в ТВ ефир и други медийни платформи неведнъж са заявявали нуждата от лагерите в Белене и Ловеч, а последно Копейката дори предлагаше тричане за всички, които са родени извън пределите на Русия. В този ред, нашите русофилски подлоги явно са по-руснаци от руснаците, щото ние си ги вкарваме в парламента, а тоя орк е само радиоводещ...

-240

2

редовно четящ

06.08 2022 в 17:48

Какво знаково име - марда...н!