Русия дава по 3200 долара заплати на желаещите да се бият в Украйна

OFFNews 23 август 2022 в 11:34 4184 4

Армейската заплата за доброволците в Украйна достигна 3200 долара.

Снимка armiyahelp.ru

Армейската заплата за доброволците в Украйна достигна 3200 долара.

Русия дава заплати от по 3320 долара на всеки, който реши да се запише доброволец във войната в Украйна, а към това идва и еднократен финансов бонус от близо 5 хиляди долара, съобщи Институът за изследване на войната (ISW) в ежедневния си доклад, който анализира опитите на Руската армия да увеличи набора на военнослужещи и да създаде нови сили с цел разширяване на бойната мощ без провеждане на всеобща мобилизация.

В същото време всеобща мобилизация се подготвя на територията на т. н. Луганска народна република, а аналитиците от ISW се позовават на Главното управление на военното разузнаване на Украйна. Според разузнавателните данни на 22 август, че ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник е обявил в радиопредаване в окупираното Сватово в Луганска област началото на първата фаза на общата мобилизация. Официално мобилизацията трябва да започне на 1 септември. ГУР отбеляза, че служителите на ЛНР ще мобилизират украинските граждани, които са получили руски паспорти и отговарят на военните изисквания за първия етап от мобилизация. Във втората фаза ще бъде мобилизирана останалата част от мъжкото население на възраст от 18 до 65 години. ISW уточнява, че не е могъл да намери оригиналното радиопредаване в отворени източници и не може независимо да провери този доклад на украинското разузнаване. Т. н. ЛНР вече е обявявала обща мобилизация на 19 февруари, дни преди нахлуването на Русия в Украйна. Тогава, също така беше забранено на мъжете да напускат територията на окупираната Луганска област, а икономиката мина на управление във военновременен режим.

Руското законодателство позволява на руските военни да активират както резервисти, така и новобранци по време на общата мобилизация, включително онези, които преди това са били освободени от наборна служба. Докладът на ГУР, ако е точен, може да показва, че ЛНР не е в състояние да създаде и мотивира достатъчно сили чрез набиране на хора или тайна мобилизация, за да продължи да се бие в Донецка област. Руските сили планираха да призоват 8000 души от окупираните територии в Украйна, а имаше информации в социалните мрежи, че властите на ЛНР отвличат мъже от улиците и дори изпращат руски миньори работници на фронтовата линия.

Руските федерални субекти (регионите) продължават опитите да формират нови доброволчески отряди и да набират доброволци за руските служби за сигурност. Приморският край обяви формирането на нов доброволчески батальон за ремонт и обслужване „Арсениевски” на 22 август. Батальонът ще се съсредоточи върху евакуирането на повредена военна техника, ремонт на повредена техника и връщане на ремонтирана техника на фронтовата линия. Свързаното с Кремъл издание " Комерсант". съобщава, че батальонът вече е наел 140 от 280 планирани доброволци към 22 август. Приморският край е предложил на новобранците на възраст от 18 до 60 години еднократен бонус от 300 000 рубли (около 4980 долара) и месечни заплати от 200 000 рубли (около 3320 долара).

По-рано ISW вече съобщи съобщи, че Приморският край формира доброволчески батальон от морската пехота „Тигър“, но тогава възнаграждението беше 150 000 рубли (около 2490 долара) като еднократен бонус за набиране. Република Бурятия също е увеличила своя еднократен бонус за постъпване на до 200 000 рубли (около 3320 долара) вместо първоначално обещаваните 100 000 (около 1660). Примамките е вдигнала и Република Татарстан

Вероятно Кремъл е наредил на властите на руските федерални субекти и да увеличат рекламите си за договорна военна служба. Кметът на Новосибирск Анатолий Локот записа видео, насърчаващо местните жители да се запишат в руските въоръжени сили и публикува официалното съобщение за набор на войници на официален уебсайт на кметството. В Новосибирск нови бойци се канят от билбордове и реклами върху стените на входовете в жилищните блокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

4

Propaganda

23.08 2022 в 14:57

Те пари за изпечен орк не изплащат на родата, па тия примати за 3000к ДОЛАРА се редили.Точно на еволюционните грешки от бурятските степи наш пути ще даде.

Ще ги земат колко намериха и "безследно" изчезналите от подводницата Масква.

-1495

2

zuIjin

23.08 2022 в 12:20

Няма да успеят да доживеят до първа заплата.

15914

1

поп Дръвчо

23.08 2022 в 11:54

Обещава, товарищи, обещава. Не "дава" и не "плаща", тия глаголи там не ги обичат.

Русия не е по спазването на договорите. Сей факт подлинно документирован еще византийцами. Бисмарк тоже кое-что сказал. А соседние государьства даже и не говорят.

Отделно че доларовата равностойност на произволна сума в рубли в момента е нещо съвсем неясно.

 
X

Да помогнем на украинските деца!