Quantcast

Путин: Турция ще си плати за изтребителя

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2015 в 11:28 17415 49

Така и не разбрахме защо Турция свали руския изтребител. Само Аллах знае защо. Но Турция ще си плати за това, че стреля по нас в гръб. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на ежегодната си реч пред Федералното събрание. Тя е със статут на програмен политико-правен документ за положението в страната и основните направления във вътрешната и външната политика на Русия. 

Аллах е наказал турската власт като я е лишил от разум и ще има наказание, но Турция няма да дочака от нас неразумна реакция, която да повлияе на целия свят, няма да хващаме оръжие, но няма да оставим нещата само до доматите или други икономически санкции, знаем какво трябва да правим и те ще съжаляват за действията си, подчерта Путин. 

Знаем кой в Турция печели от закупуването на откраднатия от "Ислямска държава" петрол, с тези пари джихадистите плащат на наемници. Турският народ е добър и работлив. Турците трябва да знаят, че ние не поставяме знак за равенство между тях и политическия елит, който е пряко отговорен за смъртта на наши военнослужещи в Сирия, допълни той.

Руският президент отправи благодарности към руските военни, които се борят с тероризма по света, като обърна внимание и на това, че в залата присъстват и жените на загиналите руски военни след свалянето на руския изтребител. Посланието му започна и с минута мълчание за загиналите руски военни в Сирия. 

Русия знае какво е агресия, сблъсквала се е с жестоки терористични атаки като тези в Беслан и Москва, на летище Домодедово и др. Мъката от загубите на хиляди животи ще остане завинаги с нас, подчерта Путин.

Затова решихме да започнем операция в Сирия. Руските военни там се сражават първо за Русия, защитават нашите граждани, допълни президентът. 

Заплахата от тероризма се увеличава. Невъзможно е терористите да бъдат победени само от една страна, особено когато границите на света са отворени, когато сме свидетели на ново преселение на народите, когато терористите получават финансова подкрепа. Ние трябва да създадем единен фронт за борба с международния тероризъм, който да се ръководи от ООН. Всяка цивилизована страна трябва да допринесе за разгрома над терористите. В 20 век ненавременното обединяване срещу нацизма стана причина за смъртта на милиони, заяви Владимир Путин.

Държавите не трябва да прилагат двойни стандарти към тероризма, или да използват терористични групировки за собствени цели. Знаем кой е виновен за това. Тези, които разклатиха властта в редица държави и отвориха място за терористите, а след това си измиха ръцете, каза още Путин.

В речта си Путин обърна внимание и на икономическото положение на Русия, като подчерта, че ситуацията е сложна, но не и критична, като освен това вече се забелязват положителни тенденции.

Не трябва да се отпускаме и успокояваме. Трябва да се подготвим за това, че ниските цени на суровините и външните ограничения ще продължат дълго, уточни той.

Русия води открита борба с международния тероризъм. Ние вземаме решения и ги изпълняваме на практика. Да се справим със задачите можем само ние самите. И само заедно, подчерта руският президент. Той цитира в края на речта си и мисъл на Дмитрий Менделеев: „Разделянето незабавно ще ни унищожи, нашата сила е в единството, във войнството, в семейството и в естествения ръст на нашето вътрешно богатство и миролюбие“. Прекрасни думи, адресирани направо към нас днес, категоричен е Путин.

По пътя на всяко развитие винаги има трудности и препятствия. Ние ще отговорим на всички призиви, ще действаме творчески и ефективно. Ще се трудим за общото благо и в името на Русия. Ще вървим напред заедно и заедно непременно ще се добием с успех, каза в заключение Путин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2015 в 22:03

По-големи глупости скоро не бях чел.

03.12 2015 в 20:57

Ало, говняците...много сте активни, ама нито нефта ще стане 130$ за барел нито рублата световна валута...а па я световна, за гъзпапир ще става!!!!

03.12 2015 в 18:55

За Мухосрания или добро или нищо....направо си е нищо, агонията на говняците!!!!!

03.12 2015 в 18:21

Еми ти нямаш мнение,пък пишеш че имаш ма не можеш да го докажеш,дащо въобще пишеш тука?

Да те те мъча повече,време е да почнем да наричаме нещата с истинските им имена- вие имате единствено опорни точки и никакъв акъл,затова въртите като латерни едно и също.

Нито имате отговор за лицемерието и лъжите на западняците,нито защо на тях да им е позволено да се бъркат в делата на независими държави,а на Русия-не, нито може да формулирате какъв е българският интерес и защо.

Лично според мен той трябва да отразява истината и честността, въпреки че това ще нарани чувствата на запядните ви "партньори";)

03.12 2015 в 18:09

sottozero, ако си мислиш, че ще седна да се доказвам на някакъв комплексар в интернет пространството, жестоко се лъжеш. ;)

03.12 2015 в 17:22Хехе,брей брех,не знаех че твоето мнение отразява истински българи,пък и много странно ти нямаш никаква теза,освен безмислени тролски опорни точки.

Сега в интерес на обективността трябва да ни посочиш твои коментари,в които разобличаваш сащ и соросоидите,ма според мен ще ти бъде трудно:))))

И накрая,би ли ни осветлил каква е единствено правилната позиция на вас истинските българи че от смотания ти коментар не се разбира нищо.

03.12 2015 в 16:40

Гледахме години наред представлението изнасяно от САЩ, сега започваме да гледаме представлението изнасяно от Русия. Добре, че е омразата ни към Турция, че да се котират вижданията на някои индивиди в този сайт, които обичат повече Русия от колкото собствената си държава!Единственото, което се откроява в очите ми, е че не сте по различни от тези срещу които говорите. СОРСОИДИ=ПУТИНОИДИ?:)

03.12 2015 в 13:55

Цоле,

"Руският народ е народ с героично минало, славно бъдеще и мизерно настояще". :)

03.12 2015 в 13:50

Year 2035, Obama and Kerry on retirement. Snowden is a President of USA.

https://www.youtube.com/watch?v=yiTvONEEm2g

03.12 2015 в 13:45

До какво води отчаянието:

WE HAVE PROOF RUSSIA IS BUYING OIL FROM ISIS - ERDOGAN