Потънала вдън земя: Всички служби в Русия издирват Даря Трепова за убийството на Владлен Татарски

OFFNews 03 април 2023 в 08:41 16648 11

Снимка

Анастасия - Даря и Владлен Татарски миг след подаряването на бюста-бомба.

ФСБ и всички силови структури в Русия издирват жителката на Санкт Петербург Даря Трепова, заподозряна за убийството на пропагандиста и военен кореспондент Владлен Татарски (истинското му име е Макс Фомин). В неделя вечерта се появи информация, че Даря е била задържана, но през нощта срещу понеделник властите отрекоха новината и признаха, че не могат да я открият.

ФСБ и представители на Следствения комитет на Русия са извършили претърсване в жилище в Пушкинския район на Санкт Петербург и са отвели оттам жена, предполага се, че това е майката на Даря. „Фонтанка“ пише, че в апартамента не е открита самата Даря Трепова.

Владлен Татарски, който от началото на 2022 година се изявяваше като прокремълски военен кореспондент в сепаратисткия Донбас, загина при взрив в кафе, за което се твърди, че е собственост на Евгений Пригожин, в центъра на Санкт Петербург по време на творческа среща с абонати на неговия телеграм канал.

Според очевидеца на взрива Родион Варежкин, цитиран от „Известия“ Владлен Татарски е загинал при взрив на бронзова статуетка в ръцете му. Бронзовият бюст, който уж приличал на него, бил подарен от почитателка. Присъствали на вечерта я определят като младо момиче, което седяло на по-задните редици и се включило в дискусията за войната, като се представило под името Анастасия.

В един момент Анастасия взела думата с микрофон за втори път. Няколко очевидци предават думите й по сходен начин. „Владлен, вие помните ли ме, на миналата среща ви подарих картичка?“ От светлината Татарски – Фомин не я видял точно, но казал, че се сеща. „Сега съм ви донесла подарък, направих ваш бюст и исках да ви го подаря“. Владлен Татарски попитал къде е? „Ами исках да ви го подаря, но го оставих до вратата, защото викат – ами ако има вътре бомба?“. Всички в кафенето се засмели, а пропагандистът казал на момичето да донесе бюста, извадил го, огледал, го, посмели се отново за приликата или липсата й. Домакинът поканил момичето да седне напред на свободните места, но тя свенливо останала назад някъде до прозореца. Две минути по-късно статуетката избухнала убивайки Владлен и ранявайки голям брой присъстващи.

Руските сили за сигурност са идентифицирали момичето от кафенето като Даря Трепова, която вече е била задържана преди за участие във антивоенни митинги.

Всички версии за взрива в Санкт Петербург засега имат спекулативен характер. Руската пропаганда обвинява за атентата службите на Киев, в Украйна твърдят, че това са вътрешни разчиствания на сметките в Русия, като не изключват убийството на Владлен Татарски да е сигнал към Евгений Пригожин. „Известия“ цитира американския политолог Скот Бенет, според когото военният кореспондент може да е убит от украински радикали с подкрепата на Запада.

Главното следствено управление към Следствения комитет на Руската федерация в Санкт Петербург е образувало досъдебно производство за убийството на Владлен Татарски, а председателят на СК генерал Алексанър Бастрикин е взел делото на особен отчет.

От обир на банка до герой на Кремъл

Нашумелият през последната година влогър с псевдоним Владлен Татарски е роден в Донецк и в младежките си години работи като миньор. По-късно отваря собствен бизнес – продажба на мебели. През 2011 година, когато още си е Макс Фомин извършва обир на банка в Украйна и е осъден на 12 години затвор, излежава присъдата си в затвора в Горловка. По време на войната в Донбас извършва бягство от затвора и се присъединява към сепаратистите от т. н. ДНР с позивна „Професора“. Арестуван е повторно вече от „властите“ на ДНР, тъй като няма законова причина да се намира на свобода, но е помилван от тогавашния „ръководител на републиката“ Александър Захарченко, между другото, загинал също при взрив в кафене през 2018. На 30 септември м. г. след церемонията по "приемането" на анексираните от Русия области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие още на излизане от залата в Кремъл Владлен Татарски направи екзалтирано включване, в което, в частност, каза:

"Ние сме превземали, цяла Европа сме опъвали на задна прашка и този път ще се случи същото. Толкова, сега зад нас не са просто някакви абстрактни съюзни сили. Зад нас е Русия с ядреното оръжие, с армията си, с мобилизацията, която ще се осъществи въпреки всичко, ще се въоръжим, ще го на*укаме на всички. Защото нямаме друг шанс. [...] Ние сме превземали, цяла Европа сме опъвали на задна прашка и този път ще се случи същото. Толкова, сега зад нас не са просто някакви абстрактни съюзни сили. Зад нас е Русия с ядреното оръжие, с армията си, с мобилизацията, която ще се осъществи въпреки всичко, ще се въоръжим, ще го на*укаме на всички. Защото нямаме друг шанс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

11

6екеr4о

03.04 2023 в 14:42

Гледах в други сайтове снимки на това смело момиче, та тя е още дете...

Гледах и клип как мъж връчва статуята, по-скоро бюст, на боклука с псевдоним на Владимир Ленин, нещата остават неясни, но този клип потвърждава тезата, че в съвременната мета вселена се знае всичко, няма да има ненаказани!

За съжаление, пак от други сайтове е информацията, блядовете са заловили момичето, горкото...

900

10

Маги Стралска

03.04 2023 в 12:13

добра работа..... Даря....

1065

9

Moholovka

03.04 2023 в 11:54

Чудесно го е преметнала, руската измет е свикнала да живее спокойно, а сега ще се наложи да се ослушва и оглежда постоянно.

345

8

Джендо Джедев

03.04 2023 в 11:16

Тоя сега познайте къде е и кой го обсипва с мъжка любов. Във всички пози, не само на задна прашка... ;)

-529

7

6екеr4о

03.04 2023 в 09:50

Имаше такъв припев към веселяшка песничка: "Задунечкаю, задунайкаю, праважай, милий мой, с балалайкаю..."
Та съпроводили са го тоз с балалайка и то на задна прашка!

22548

6

dolivo

03.04 2023 в 09:43

Обрал банка, и станал партизанин.

Младеж безперспективен яхнал метлата на Кремъл.

Кармата настига, иронично като собствената ти статуетка ... нарцисът я прегърнал и умрял

8053

5

DARTH VADER

03.04 2023 в 09:28

"Ще убиваме,ще грабим и ще правим всичко,така както ни е кеф..."

Цитат от взривения кретен

615

4

швейк

03.04 2023 в 09:26

дай боже по-често и по-резултатно

8053

3

DARTH VADER

03.04 2023 в 09:22

Даря да си отвори ателие за ширпотреба...Дефицитна радост за населението,както казваше опасният чаровник:)))

2099

2

Mateevk

03.04 2023 в 08:59

Даря дали не е отишла някъде тайно да майстори друг бюст - на лице с инициали В.В.П.?
 
X

Подкастът на OFFNews