Картичка до Суровикин в ареста на 'Лефортово': Пратката е доставена на получателя

OFFNews 04 юли 2023 в 11:12 10495 5

Суровикин

Снимка Министерство на отбраната на РФ

Генерал Сергей Суровикин

Картичка, изпратена на името на С. В. Суровикин на адреса на следствения арест при затвора „Лефортово“, е била отразена като доставена на получателя в системата на пощенската служба, съобщи правозащитничката Олга Романова. Казусът възбуди отново дискусиите в неофициалните руски кръгове за съдбата на генерал Сергей Суровикин и слуховете за това, че военният е арестуван или се е поставил в самоизолация, докато върви проверка срещу него.

Въпреки че пощите са допуснали грешка във фамилията на Суровикин и са я изписали "Суровкин", Олга Романова твърди, че в кореспонденцията тя е изписана точно. „Означава ли това приемане на картичката от следствения арест, че там пребивава Суровикин е трудно да се каже“, коментира телеграм каналът „Сота“. Пратката е приета и разпределена на 30 юни, на 1 юли е пристигнала на „мястото на връчване“ и на 3 юли е получена от адресата.

Руският генерал Сергей Суровикин ще бъде разпитван и според съобщенията остава в изолация доброволно, пишат руски медии, информирайки съдбата на високопоставения командир, за който имаше слухове, че е арестуван от службите на Кремъл по обвинения за държавна измама, тъй като уж е знаел, че Евгений Пригожин ще тръгне към Москва. Срещу генерала били написали доноси двама души от най-близкото му обкръжение, един от които адютантът му.

Руските медии съобщиха за сериозните проблеми на Сергей Суровикин в края на юни. Тогава се появиха първите спекулации, че главнокомандващият на руските въздушно-космически сили е арестуван по обвинение в държавна измяна. От опита за метеж на „Вагнер“ до момента генералът не се е появявал никъде публично, не присъстваше нито в залата, нито от екрана на мониторите с дистанционно участващи генерали в съвещанието с военния министър Сергей Шойгу в понеделник.

Обвинения срещу Суровикин се появиха след опита за въоръжен бунт на групата „Вагнер“, ръководена от Евгений Пригожин. „Ню Йорк Таймс“ написа, че генералът е трябвало да знае за плановете на бойците, а CNN допълни с информацията, че Суровикин е бил VIP член на наемническата групировка.

Според една от версиите за „мероприятията“, които се извършват генерал Сергей Суровикин, тиражирана в частност от телеграм канала ВЧК-ОГПУ, рапорти срещу офицера са написали двама души от близкото му обкръжение, сред тях адюнантът му. В тях те твърдят, че Суровикин е имал тесни отношения с Пригожин преди и по време на похода срещу Москва, като е оказвал поддръжка на лидера на ЧВК „Вагнер“. Съобщили са и подробности за връзката Суровикин-Пригожин. Шойгу е използвал случая, за да даде ход на рапортите, а към проверката са били привлечени ФСБ, военната прокуратура и други структури.

Каналът твърди, че официално следствие няма, но Суровикин е разпитван по всички неща, изложени в рапортите на подчинените му. Самият генерал официално не е задържан, но се намира в изолация до приключване на проверката, уж доброволно. На роднините му обещали, че скоро ще се появи вкъщи. Очакваше се това да се случи днес, 4 юли, когато рожден ден отбелязва съпругата му Анна.

Каналът "Критик на лентата с новини" коментира, че по Суровикин засега се води служебно разследване, което може да завърши от просто дисциплинарно мъмрене до понижение в звание и уволнение от служба - в лайт версията. Успоредно с това материалите може да ги предадат на ФСБ или военната прокуратура с неминуемия срок на лишаване от свобода. "Струва ни се, че Суровикин неслучайно го сложиха на такъв "шпагат". Върви някакъв пазарлък. Явно искат да получат нещо от него", пишат авторите на канала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

5

БотоксПутю

04.07 2023 в 19:01

Така работи дезинформасцията - сменям 2 букви с една и всичко се обръща наопаки. По-долу смених буквите "от" със "с" и ОТношения става на Сношения.

1236

4

БотоксПутю

04.07 2023 в 18:50

"В тях те твърдят, че Суровикин е имал тесни сношения с Пригожин преди и по време на похода срещу Москва, като е оказвал поддръжка на лидера на ЧВК „Вагнер“. Съобщили са и подробности за връзката Суровикин-Пригожин.

А Путин каза, че обратни нямало в Русский Мир?

10298

3

AntiZ

04.07 2023 в 12:21

"остава в изолация доброволно" Тоя да не се готви монах да става? Вазелинче взел ли си е?

345

2

Джендо Джедев

04.07 2023 в 11:33

Малко като от "С деца на море" - "Къде е Суровикин? Техните го търсят да го бият!". :D

2550

1

alfakentavur

04.07 2023 в 11:29

Хахахаха :)
Не че има гаранция, че след като е отбелязано получена е получена наистина от него, но това е яко :))))
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки