Quantcast

Тереза Мей прати писмо на Евгений Дайнов

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2016 в 16:38 19810 16

Новият министър-председател на Великобритания Тереза Мей е изпрати писмо до Евгений Дайнов. Не става въпрос за шега. Политологът, който е живял във Великобритания, е член на Консервативната партия. Бившият вътрешен министър и нов премиер оглави партията, след като Дейвид Камерън подаде оставка вследствие на решението на британците да напуснат Европейския съюз.

Съобщението е разпратено до всички партийни членове и представлява встъпителната реч на Мей. То започва с обръщението "Скъпи Евгений".

Публикуваме целия текст, преведен на български език: 
 
Скъпи Евгений,

Току-що бях в Бъкингамския дворец, където Нейно Величество кралицата ме помоли да сформирам ново правителство и аз приех. Следвам стъпките на Дейвид Камерън, велик, модерен премиер. Под неготово ръководство правителството стабилизира икономиката, намали бюджетния дефицит и помогна на много повече хора да заработят от когато и да е преди. Но истинската следа, която ще остави Дейвид, не се отнася до икономиката, а до социалната справедливост.

От въвеждането на еднополови бракове до цялостно премахване на данъка за доход на хора с ниски заплати. Дейвид Камерън поведе общонационално правителство и аз смятам да ръководя в този дух. Защото, не знам дали всички го знаят, но цялото наименование на моята партия е Консервативната и юнионистка партия . И думата „юнионистка“ е много важна за мен. Означава, че вярваме в съюза – ценната, ценна връзка между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Иралндия. Но означава и нещо друго, което е еднакво важно. Означава, че вярваме в съюз не само между народите на Обединеното кралство, но между всички наши граждани. Всеки от нас, който и да е, откъдето и да е. Това означава да се борим срещу изгарящата несправедливост, че ако си роден беден, ще умреш средно девет години по-рано от другите.

Ако си черен, ти си третиран по-тежко от правосъдната система, отколкото ако си бял. Ако си бяло момче от работническата класа, е по-малко вероятно да влезеш в университет във Великобритания, отколкото който и да е друг. Аз си в държавно училище е по-малко вероятно да достигнеш върховите професии, отколкото ако се обучаваш частно. Ако си жена, печелиш по-малко от мъж. Ако страдаш от здравословен проблем, няма достатъчно помощ за теб. Ако си млад, ще ти е по-трудно от всякога да се сдобиеш със собствен дом.

Но мисията да превърнем Великобритания в държава, която работи за всички, значи повече от това да се борим с тези несправедливости. Ако си от обикновено семейство от работническата класа, животът е много по-труден, отколкото много хора от Уестминстър си представят. Имаш работа, но невинаги и сигурност на нея. Имаш собствен дом, но се притесняваш заради изплащането на ипотеката. Едвам се справяш, но се тревожиш за разходите за живот и това как ще вкараш децата си в добро училище.

Ако си от едно от тези семейства, ако едва свързваш двата края, искам да се обърна директно към теб. Знам, че работиш непрестанно, че даваш най-доброто от себе си и знам, че понякога животът е труден. Правителството, което аз водя, ще се ръководи не от интересите на малцината привилегировани, но от твоите. Ще направим всичко по силите си, за да ти дадем контрол над живота ти. Когато вземаме големите решения, ще мислим не за силните, а за теб. Когато прокарваме нови закони няма да слушаме могъщите, а теб. Когато говорим за данъци, ще приоритетизираме не богатите, а теб. Когато говорим за възможности, няма да укрепваме предимствата на малкото късметлии. Ще направим всичо по силите си да помогнем на всеки, независимо от какъв произход, да достигне до потенциала, който талантът му позволява.

Преживяваме важен момент в историята на страната. След референдума сме изправени пред период на големи национални промени. И знам, защото сме Великобритания, че ще се справим с предизвикателството. Като напускаме ЕС ние ще изковем за себе си нова позитивна роля в света. И ще превърнем Великобритания в страна, която работи не само за малкото привилегировани, но за всеки един от нас.

Това ще е мисията на воденото от мен правителство и заедно ние ще изградим една по-добра Великобритания.

Благодаря,
Тереза Мей
Министър-председател

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8884

16

Nimart

14.07 2016 в 22:57

Много шум за едно циркулярно писмо...

8118

15

ndx

14.07 2016 в 21:48

p.s. Аз съм получавал няколко писма от Тед Круз, защото веднъх сглупих да се добавя в мейлинг листа му.

Само че глупавия бот, който мейли, дори не си направил да сложи малкото ми име в обръщението, писмото започваше с "Friend, ..."

Друго са си британските традиции в етикета ;-)

73928

14

El Commandante

14.07 2016 в 21:47

Никой не е застрахован от спам....

12193

13

SC

14.07 2016 в 21:44

And now for something completely different:

https://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE

8118

12

ndx

14.07 2016 в 21:43

В оригиналния текст "Евгений" започваше с малка буква. Явно Дайнов така си е написал името при регистрацията.

8779

11

българин

14.07 2016 в 20:18

Скъпи Евгени,

Това не е писмо а напечатана досолвно встъпителна реч на Мей. OFFNews, лоботомия практикувате ли?

https://www.youtube.com/watch?v=nBjPw196_u0

8347

9

ЗахариЯт

14.07 2016 в 19:30

Искам да знам как е възможно това да е новина. Офф, настоявам - как така се е стигнало от получаването на този общ спам и от наш Генчо, та до заглавието. Мей е писала на клекчо да го пита сега каква политика да води или какво?

7751

8

Big Smile

14.07 2016 в 18:13

Политическата класа на Британия явно съвсем се извратила след като фабрикува такива глупости.. Каква работническа класа в 21 век? Какви ипотеки като една кучешка колибка в Англия струва повече от палат в останалата част от Европа?
И върхът е обръщението кам Дайнов, като беден син от работническо семейство...Ха, ха, ха!
Не е лошо да публикува някое приветствено писмо и от ПЕС...
Viva Maduro!
Viva Franois Hollande and his hairmaker!