Петър Илиев: Не съм чел труда на Киселова, слугински медии ме тричат (видео)

Имам мъжката дума на Слави Трифонов, за моя характер питайте майка ми и баба ми, заяви кандидатът за министър на МВР

OFFNews 09 август 2021 в 09:13 26152 9

Стоя зад всяка дума в моята книга. С изненада разбрах, че някой има проблем тази година. Не съм чел труда на доц. Наталия Киселова и не съм запознат с него. 

Така номинираният за силов министър и вицепремиер от ИТН Петър Илиев коментира в интервю за "Здравей, България" твърденията, че е изплагиатствал част от труда на доц. Киселова. С язвителен тон през цялото време Илиев добави, че не е видял някой да сравнява двата труда. 

По време на 30-минутния разговор Илиев прекъсваше водещия Виктор Николаев, като дори му задаваше въпроси. Той дори „поправи“ Николаев, че името му не е спорно, а безспорно. На моменти „знаеше“ и какъв въпрос ще му зададе водещият. На различни въпроси отговаряше с висок тон, а по време на видео с доц. Киселова, той се усмихваше.

"Не се интересувам от инсинуации, лъжи и ченгесарски номера. Тези, които се интересуват от книгата, ги питайте какви са им дипломите", каза още той. 

Според него в нито един катедрен съвет не е поставян въпросът за тези 6 години. "Въпросът се постави в деня на връчване на проучвателния мандат - случайно ли е това? Аз проблем с текста нямам, ако някой има - да си е заявил претенциите", категоричен е Петър Илиев.

Номинираният за вътрешен министър обясни, че дълбоко се съмнява, че сигналите срещу него са подадени по надлежния ред. По думите му някой се опитва да го "трича медийно", но след като не е станало, е започнало "академично тричане". Илиев се похвали, че няма нито една година, откакто е преподавател в Софийския университет, в която да не е канен от студентите на абсолвентски бал, а се опитват да го ударят там, където знаят, че най-много ще го заболи - в кариерата му. 

Кандидатът за МВР министър и вицепремиер добави и че в Етичната комисия има кадри, които са били водачи на листи в едни от партиите, които са най-многословни в атаките срещу него: "Тази комисия няма правомощия да разглежда въпроса за плагиатство. Знаете ли, че новият правилник е приет скорострелно за отмяна на давността? Това е факт". 

Още в началото на интервюто Петър Илиев заяви, че името му е безспорно, а не спорно, но жълти и кафяви медии са се опитали да го направят такова.  

През последните седмици лайтмотивът е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен, но няма да стане, каза още той. 

"Никога центровете на задкулисието и медиите не са били толкова координирани от 30 години насам. Да си говорим кои са те, е излишна тема, защото всички знаят. Хвърлен е огромен ресурс за това", категоричен е той. 

По думите му, когато слугинските медии атакуват някого, хората знаят, че той е стойностен, и обратното - когато не го атакуват, хората знаят, че човекът не става.

На въпрос кой му е предложил позициите, Илиев обясни, че го е направил лидерът на партията - Слави Трифонов, но след взети решения в органите на партията: Аз не съм член на ИТН, но съм със Трифонов от времето на референдума", допълни той. По думите му ангажиментът му е към Трифонов и е ангажимент на мъжката дума. "Полезен съм за тях, ще продължа да го правя. Няма да поддадат, а това какво ми е казал Слави Трифонов, си е моя работа", отсече Илиев.

"Имам пълната му подкрепа и неговата мъжка дума. ИТН се създаде въз основа на референдума, аз имам ключово участие в юридическата страна. Когато го направихме, тогавашният режим ми изпрати ДАНС и НАП. Спукаха ме от проверки - това беше терор и тормоз на една полицейска държава", категоричен е Петър Илиев. 

Кандидатът за вътрешен министър допълни, че е "кален в битки и има много белези". Относно въпрос за характера му Илиев каза:

Дали имам добър характер, питайте баба ми и майка ми. Оценявам се със всичките ми постижения, професионалист съм, който е успял в кариерата си. 

"Голям страх тресе кочината на задкулисието. Кой се страхува от Петър Илиев? Някой пита ли какво ще правя аз? Темата е Петър Илиев, който е бил на 11 години през 1989 година", смята той.  

За коментарите на политическите лидери относно номинацията му Илиев каза, че няма да "коментира защитници на Мултигруп": "Тук да обясня, че тази атака има ченгераско-мутренски генезис. Искам да попитам едно лице, което не остана студио, което да не е посетил, дали е племенник на бивш шеф на разузнаването." 

За думите на Дончева, че след като един "персонаж, който е почетен консул на офшорна зона и в чиято адвокатска кантора има 6 счетоводителки - очевидно не, за да се занимават с правни консултации, а с финансови трансакции, трябва да се запитате: "Почетният консул на Барбадос ли ще представя или българските национални интереси? Как по-точно ще се занимава с финансовото разузнаване?" Илиев заяви, че предложението да стане почетен консул е дошло от Барбадос, а ГЕРБ са го забавили с 2 години. 

Кандидатът на ИТН за вицепремиер обясни, че познава ключови министри в правителството на Барбадос, но не сяда "да яде и пие с тях", а е човек, който работи с тях от 10 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

8

Г-н Колев

09.08 2021 в 16:58

Кой каквото си направи никой не може да му го направи! Искам интервюта с всичките им кандидат министри. Прекрасна презентация и ... аре бегай далече! Трети избори и да се свършва!

6145

7

kokoten

09.08 2021 в 12:18

Със свещ да търсиш такъв наглец,няма да намериш....тоя си мисли и се държи сякаш е на село и обяснява на комшията защо кокошките му са червени и носят кремави яйца....от всякъде си личи,че е абсолютно непригоден за какъвто и да е в правителството,нежели за министър на МВР....трагедията тепърва предстоѝ,ГЕРБ-ерастите ще го схрускат като бръмбар тоя....и ни той ще усети,ни ние ще усетим,как Мутрата се е върнал на бел кон....

2115

5

Тролов

09.08 2021 в 10:18

Концентрирана наглост и самонадеяност и зле прикрити страх и злоба. Този човек сам си направи най лошото публично тричане, каквото никой не може да му направи! Неприятен външен вид, агресивен изказ и измъкване от неудобните въпроси. Приключил е мача! Вече е проблем на СУ!

4164

3

Egocentric Eccentric

09.08 2021 в 09:49

Питах майка му - тя каза, че той е най-доброто дете на света.

Значи става за министър - от мене има "да".

2005

2

ognqn

09.08 2021 в 09:44

Голяма е вероятноста да е плагиатствал.Такова е сегашното обучение на студенти от тяхна страна.Като преподавателите си траят..
Да не бъда голословен:
Имам принтер на работа,и се наложи да принтирам Курсова работа,проекти,та даже и дипломна,на студент от приятелско семейство.Сменяше имената на преподаватели,дати и слагаше своето име.И така завърши бакалавър+магистър в "Асен Златаров"-Бургас.Отначало ми се стори майтап работата,но сега,ако се издигне и аз няма си мълча...