Дончева: Няма хора с капацитет сред предложените за министри

OFFNews 07 август 2021 в 16:00 4437 0

За "Изправи се БГ! Ние идваме!" е без значение, че е сменена кандидатурата за правосъден министър в проектокабинета на "Има такъв народ", защото сред предложените за министри "персони" няма хора с капацитет.

Това каза пред БНТ Татяна Дончева лидерът на "Движение 21" и част от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Казвам го откровено и с голяма тревога. Това, което ние събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър като единственият човек, който що-годе нещо поназнайва от сферата си", допълни Дончева.

По думите й хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политика в България няма, независимо от претенциите на тези, които населяваме парламента в момента.

"Съдбата ни постави тежка задача, много тежка в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва днес, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и някак това да не даде плодове", заяви тя.

Според нея след като един "персонаж, който е почетен консул на офшорна зона и в чиято адвокатска кантора има 6 счетоводителки - очевидно не, за да се занимават с правни консултации, а с финансови трансакции, трябва да се запитате: "Почетният консул на Барбадос ли ще представя или българските национални интереси? Как по-точно ще се занимава с финансовото разузнаване?", категорична е тя.

Дончева добави, че начинът, по който се тика персоната (Петър Илиев, предложен за министър на вътрешните работи и вицепремиер - бел. ред.), след като е обществено неприемливо да е в правителството и след като им се казва да го оттеглят, те да го представят като вицепремиер, й се вижда проява на наглост и нахалство. 

"Задължително е да се знае за всички от кабинета къде и какво са завършили, къде и с кого са работили" смята лидерът на Движение 21. 

По думите на Дончева избирателите трябва да се занимават с това "кой от кандидатите е в психическо и физическо състояние, кой е учил, прочел и т.н." Лидерът на Движение 21 добави, че не поставя под съмнение това, че ИТН са първа политическа сила, но не иска да носи отговорност за" безумни решения, защото ще е грешница пред себе си, а не е готова за това".

Относно това как ще гласува "Изправи се БГ! Ние идваме!" Дончева обясни, че групата ще гласува единно, а това, което ще ги води, е здравният разум и съзнанието може ли да се свърши работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови