Ексклузивно Министърът коригира заповедта: сертификатите за преболедували - за 1 година, документ ще се издава и след 1-ва доза

Кадри на НДСВ и БСП замениха областните управители на ГЕРБ

Юлиан Христов Последна промяна на 08 февруари 2017 в 13:20 18163 9

Кадри на НДСВ и БСП замениха областните управители на ГЕРБ

Министерският съвет назначи 14 нови областни управители, след като освободи досегашните. От освободените днес 11 души са кадри на ГЕРБ. Голяма част от новоназначените обаче имат сериозна политическа биография по време на управлението на НДСВ, БСП и при кабинета на Пламен Орешарски.

В Благоевград постът ще заеме Валери Сарандев - досега зам.-кмет на община Гоце Делчев и заместник-председател на областното ръководство на БСП. Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. 

Начело на областната управа във Варна застава Тодор Йотов. Завършил е ВВМУ „Никола Вапцаров“, където е бил в последствие ръководител на офис „Международна дейност“. В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония. Йотов беше част от инициативния комитет, който издигна транспортния министър в кабинета "Орешарски" Данаил Папазов за кмет на Варна.

Областен управител на Велико Търново става Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев, притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ „В. Левски”, където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело”.

Момчил Младенов става областен управител на Враца. Завършил е Техническия университет в София. Бил е заместник-кмет на община Враца в периода 2003-2007 г., в момента е управител на БКС в града. Младенов бе от активните членове на НДСВ във Врачанско и областен координатор на партията.

Постът в област Кърджали ще бъде зает от Начо Ковачев. Бил е заместник областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА „Г. С. Раковски“ в София. Ковачев беше един от активистите на НДСВ в Кърджали.

Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия „Д. А. Ценов“. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор. Татарски е бил главен секретар в регионалното министерство, когато то е оглавявано от Костадин Паскалев от БСП.

Новият областен управител на Ловеч е Пенка Николова. Магистър по регионално развитие и управление от СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е в Община Ловеч, а през 2015 г. е заемала поста заместник кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

Областната управа в Силистра оглавява Петко Добрев, който е заемал същия пост в периода 2001-2005 г. Той е сред учредителите на НДСВ. Има магистратура по история и география от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Бил е заместник кмет в общините Алфатар и Дулово. 

София Торолова става областен управител на Софийска област. Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. в мандата на правителството на Пламен Орешарски. По това време е член БСП и председател на Общинската организация на БСП в с. Челопеч. В момента е административен директор в частно дружество. Завършила е магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ „Св. Иван Рилски“ в София, магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.

Областен управител на област София става Диана Тонова, която е била заместник-областен управител при правителството на Пламен Орешарски в периода юли 2013 – декември 2014 г. Била е кандидат на БСП за кмет на община "Триадица". От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район „Витоша“. Магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Областната управа в Търговище оглавява Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Той е икономист по промишлеността от ВИНС – Варна.

Минко Ангелов става областен управител на Хасково. В периода януари 2012 г. – март 2014 г. е заместник-кмет на община Хасково, преди това е бил и общински съветник. Завършва ВИХВП в Пловдив с магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост. Бил е съветник в кабинета на НДСВ – на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски.

Областен управител на Шумен става Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Беше назначен през 2013 г. от Цветлин Йовчев като директор на ОДМВР - Шумен. Той напусна поста си година по-късно след като Румяна Бъчварова поиска оставката му. Той беше и кандидат за общински съветник от БСП на последните местни избори.

Георги Чалъков е назначен за областен управител на Ямбол. Завършил е УНСС, от 2015 г. е заместник кмет на община Тунджа. Два мандата е бил общински съветник от групата на БСП

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

9

Nik68

08.02 2017 в 16:28

Орешарски да измъкват от паяжините и няма да дочакат спокойно и изборите. Ако това му е новата политика на Радев. Да си намества хранениците на ясла, та било то и за два месеца - да им е честито неочаквано слабото представяне на комунистите, което ще изненада само тях самите.

8415

8

senester

08.02 2017 в 15:28

Дотук нищо по-различно от това до сега.Дали няма да има пак напразни надежди и измамени очаквания

25215

5

Лопе де Вега

08.02 2017 в 14:19

НДСВ? Реанимация и реставрация? Време беше, че оня пръч пак огладня. Че и ибрикчиите му!

Поздрав!