Христо Иванов: Наглостта е последното убежище на провалените управляващи

Прочетохме разказ от първо лице за ролята на Борисов като обслужващ персонал на Пашата. Борисов, кога ще излезеш и ще разкажеш - пита съпредседателят на Демократична България

Александра Маркарян 13 август 2020 в 12:01 10288 9

Снимка Александра Маркарян

Наглостта е последното убежище на провалените управляващи. Така Христо Иванов коментира поведението на премиера Бойко Борисов и социалния му министър Деница Сачева във включване на живо от протеста пред Народното събрание днес.

Съпредседателят на Демократична България призова криещия се премиер да се извини на младите за отношението си към протеста им и да подаде оставка. Той напомни и въпросите си: кога министър-председателят ще излезе и разкаже за връзките си с Маджо, Пашата, СИК и отбеляза: "Вчера излезе много интересен статус на дългогодишен журналист, който разказа как е получил материал, който да публикува във вестника си като право на отговор от страна на Пашата от Бойко Борисов. Тоест Бойко Борисов е действал като свързочник на Пашата. Може да видите този разказ от първо лице за ролята на Бойко Борисов като обслужващ персонал на Пашата от журналиста Георги Милков, така че въпросът е, Борисов, кога ще излезеш и ще разкажеш това, което четем от хора, които са били преки свидетели?".

По повод извънредно свиканото заседание на Народното събрание и поведението на депутатите от ГЕРБ Иванов коментира:

"ГЕРБ проваля кворума, за да спести на Бойко Борисов извънредното заседание и изслушването му по въпроса за това как управляващите се отнасят към протестиращите. В момента вътре има по-малко от 80 депутата. Това е целенасочено действие - Бойко Борисов се крие.

Аз съм тук да подкрепя акцията на младежите от Демократична България, които първи вчера предсказаха, че Бойко Борисов ще се скрие и го призоваха да не се крие, да излезе от бункера и да поеме ясна отговорност за всичко, включително за това как се отнася към младите хора в България. Разбира се, Борисов се скри. Това е абсолютен позор. Борисов в момента се крие от хората, не смее да излезе сред тях и се появява единствено, за да раздава пари. Раздава ги като свои, само че става дума за наши пари. Не, че не трябва да се оказва икономическа помощ на хората - идва голяма икономическа криза. Големият проблем обаче е, че тези пари се раздават не от гледна точка на тяхната икономическа необходимост, а от гледна точка на опитите на Бойко Борисов откровено да подкупва групи граждани".

Той коментира и вчерашното правителствено заседание, от което премиерът пусна видео с ехидната реплика, че давал 16 милиона за младите хора, за да се изучат и после да излязат да протестират:

"Вчера той обяви, че 16 милиона щели да бъдат дадени за млади хора. Искам да кажа едно просто нещо. Има изчисления, според които в България на година заради корупционните схеми от типа на "приятелите на Борисов", СИК, Пашата, Маджо, Пеевски, Вълци и така нататък през различни схеми - обществени поръчки, строителство, енергетика - се източват около 10 милиарда. Ние искаме да затворим тези дупки и да ги спестим, за да могат да се правят социални политики, за да се инвестира в образование, в млади хора. Нашият ангажимент, на Демократична България, е след като приложим бързите реформи, които имаме точна представа как да направим, и след като спрем това чудовищно източване от по 10 милиарда на година, тези пари да бъдат инвестирани в това България да се превърне в една от най-добрите страни за отглеждане на деца и за образование и работа на млади хора. Защото това е сериозен ресурс, а не 16 милиона, които се дават с някаква цинична забележка: "Да ги образоваме и те да ходят да протестират". Да, господин Борисов, има пряка връзка между образованието и осъзнаването, и протестите. Хората, които имат достойнство и самостоятелно мислене, неизбежно протестират срещу Вашето управление, включително и заради позора, който организирате днес".

След като повтори въпроса си: "Кога, Борисов, ще разкажеш за своите бизнес и други отношения с Маджо, Пашата и другтите от СИК?", Христо Иванов разказа и за материала на журналиста Георги Милков, който може да видите тук:

"Борисов, имай малко достойнство, ела в парламента, ела при младите хора, които могат да управляват живота си и могат да управляват България и без тебе, които нямат нужда от твоите позорни подаяния, защото това са парите на техните родители, които ти раздаваш като свои, които знаят какво искат и могат да мислят самостоятелно. Те са тук да ти поискат оставката след цялата наглост, която излъчва Борисов, между другото - и Деница Сачева.

Наглостта е последното убежище на провалените управляващи.

Призовавам Борисов да дойде, да се извини за поведението си спрямо техния протест и да си подаде оставката. Оставка! Благодаря ви!" - завърши Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2700

9

Eva69

14.08 2020 в 04:02

Момичетата във вашия грaд искат cekc!
Вижте тук --->>> www.meetchats.com

12621

8

TOR

13.08 2020 в 19:08

Провалените п*дали или в дубай, или в белград. А може и на бонсови ливада на палатка.

12422

7

biol

13.08 2020 в 15:40

Кажи си какво далавера редехте с Маджо.

Както каза да се явиш на избори трябват пари - а парите от черепа не стигат.

Ристе,
Вилата на шефа ти ба буджака по документи е фотоволтаична централа - строена е с евро пари и държавата е дала местото за централа- а той постройл палат с басейн

Що не ходиш да разследваш

Ей един човек почне ли с лъжите, не става

10372

6

elbarbudo

13.08 2020 в 14:33

Е какво толкова, онова беше само един малък предизборен трик. Сега няма да е така.

12392

5

мгергов

13.08 2020 в 14:33

Охооо, намерил се кой точно да говори за провали - проваленият министър на правосъдието Христо Иванов!!! Нека и той, и Борисов да разкажат за връзките си със СИК, ще бъде много интересно.

4006

4

Kongoto

13.08 2020 в 13:39

Боже, Боже, на какво ставам свидетел! Проваленият някогашен министър на правосъдието говори за други провалени политици! Себе си визираш ли в пределението ти за провал? Твоята наглост също е голяма! Наглост да влезнеш в парламента, ама и тоя път ще гледаш от отвън!

11719

3

Краси

13.08 2020 в 13:09

Браво, Христо,
искаме да те виждаме все по-често на протестите!
Не е лошо плановете ви за реформи скоро да станат обществено достояние - това ще повиши доверието във вас.

3111

2

Journey

13.08 2020 в 13:08

До 1

Казваш, Бойко е нямал нищо общо с Пашата, СИК, БКП?
Чист като сълза?

Къде ви намират такива герберунгели!

2100

1

гоуемио

13.08 2020 в 12:51

Ристееее, Ристе! И под тоя вол няма теле-опитай следващия, но се опасявам, че пак на празни пунгии ще попаднеш!
 
X

Да помогнем на украинските деца!