Депутатите от ЕНП няма да покрепят правителството на Трифонов

Май съм бил на други протести, коментира Арман Бабикян

OFFNews 09 август 2021 в 12:43 7789 2

Снимка Архив

Депутатите от Единна народна партия няма да подкрепят кабинета на Има такъв народ, съобщиха от партията, която е част от "Изправи се БГ! Ние идваме!". 

На 7-ми август се проведе заседание на ръководните органи на Единна народна партия. Основна точка в Дневния ред бе въпросът за подкрепа на кабинета, предложен от ИТН с първия мандат. 

В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията, смятат от ЕНП. 

Липсата на споразумение, в политически план, не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент, се казва в съобщението на ЕНП.  

Протестите, от които стартира промяната, ни дават ясен мандат за високи морални и политически изисквания към всяка следваща власт. Ръководството на партията, след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат. Запазваме желанието си за единодействие и постигането на декларираните политически цели със субектите на промяната. Смятаме, че това е възможно да се постигне при почтен диалог, прозрачност и ясни писмени гаранции, които ни отдалечават от модела ГЕРБ - ДПС.

Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем, посочват още от Единна народна партия. 

Напъвам се да си спомня, за какво хората бяха по площадите миналата година... Защото като гледам тази година ...?! Явно са протестирали за пенсии, за мажоритарна система, за повече арогантност в политиката, за повече почетни консули, за битка със "соросоидите", за съсипване на Истанбулската конвенция, за поне един македонец в космоса, (че не се търпи вече), за узаконяване на плагиатството и по-чести избори, и т.н., написа депутатът Арман Бабикян от "Отровното трио", също част от ИБГНИ. 

В някои от дните са протестирали за приемане на еврото, а в други за обратното. В особени моменти са крещели да се продава Българската банка за развитие, а в други не. Явно е имало дни, в които натрапчиво са ругани млади и компетентни хора като Асен Василев и Кирил Петков, и са провиждани като "леви", а сигурно е  идвала Нинова като рупор на дясна идеология и антисистемност! Или не помня добре (от възраст ще да е), или съм бил на други протести... Или въобще не съм бил, допълва той. 

От "Зелено движение", част от Демократична България, също вече обявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на ИТН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

09.08 2021 в 16:03

Правилно!
Дано и ДБ не гласува за тези пакостници!
Или да остане служебният кабинет (с леки поправки) или избори!
Аман от клоуни, калинки, че чак и листни въшки в управлението!