Първите 'атомни семейства' в нов трилър по Epic Drama - МАНХАТЪН

Сериал от „Златната ера на телевизията“, „Манхатън“ е с блестящ актьорски състав от кино звезди от създателя на Castle Rock и режисьора на The Plot Against America

OFFNews 19 февруари 2021 в 09:07 3364 0

Снимка Epic Drama

В епохата на най-голямата надпревара в историята на науката – мисията да се построи най-мощната атомна бомба - сериалът „Манхатън“ проследява опитите на група блестящи учени в Лос Аламос, Ню Мексико, и техните семейства да оцелеят в свят, изпълнен с тайни и лъжи.

Продукция на Lionsgate Television, сериалът дебютира на 25 февруари, четвъртък в 22:45 часа по Epic Drama в Централна и Източна Европа. “Манхатън” е написан и създаден от Сам Шоу (Castle Rock, Masters of Sex) в партньорство с отличения с „Еми“ режисьор Томас Шлами (The West Wing, The Plot Against America).

Изпълнен със загадъчност и напрежение, “Манхатън” се развива през 40-те в град, чието съществуване е „поверително“. Франк Уинтър (в ролята Джон Бенджамин Хики, Transformers, Flags of Our Fathers, The Good Wife) и екипът му са наети да работят по проект, за който самите те не знаят нищо. Пристигайки на „Хълма“ – привидно селище за семейства от средната класа в пустинята на Ню Мексико, те започват да усещат, че това не е обикновена задача.

Франк Уинтър (в ролята Джон Бенджамин Хики, Transformers, Flags of Our Fathers, The Good Wife) и екипът му са наети да работят по проект, за който самите те не знаят нищо. Снимки: Epic Drama

Оказва се, че населяват градче с най-високата концентрация на гении в света, което обаче не е обозначено на картата – място, където хората са разкъсвани между професионалните си задължения и моралните си устои, съпрузи крият истината едни от други, военни прикриват информация от учените, които уж пазят, а самите учени не споделят работата си помежду си.

“Манхатън” показва първите „атомни“ семейства и как те се придвижват в политическото минно поле на Лос Аламос, Ню Мексико.

Чарли Айзъкс – в ролята Ашли Зукерман (Designated Survivor, Succession), е вундеркинд, наложен за пряк конкурент на Франк Уинтър, който става толкова умел в заблудите, колкото в математиката, докато съпругата му Аби Айзъкс – в ролята Рейчъл Броснахан (House of Cards, The Marvelous Mrs. Maisel) се очертава като неочакван лидер сред „степфордските съпруги“ на учените в градчето.

Аби Айзъкс – в ролята Рейчъл Броснахан (House of Cards, The Marvelous Mrs. Maisel) се очертава като неочакван лидер сред съпругите на учените в Лос Аламос, Ню Мексико.

Съпругата на Франк Уинтър, Лиза Уинтър (в ролята Оливия Уилямс от сериала Counterpart, и филмите The Ghost Writer и The Father с Антъни Хопкинс) – самата тя изследовател – ботаник, която се е отказала от кариерата си, за да се пресели в пустинята със съпруга си и 17-годишната им вироглава дъщеря Кали, започва да открива обезпокоителни промени в околната среда.



Лиза Уинтър (в ролята актрисата Оливия Уилямс, позната от сериала Counterpart и филмите The Ghost Writer и The Father с Антъни Хопкинс) – съпруга на Франк Унтър, самата тя изследовател – ботаник, започва да открива обезпокоителни промени в околната среда.

Амбициозният британски учен Пол Кросли – в ролята Хари Лойд от сериалите Counterpart и Game of Thrones и филма The Theory of Everything с Еди Редмейн - се възползва от всяка възможност да се издигне, дори за сметка на човека, който го довежда в Манхатън – Франк Уинтър.

Хелън Принс (Westworld, The Leftovers) е една от малкото жени – учени, участващи в проекта, която така и си остава пълна загадка за колегите си.

Сид Лиао – актьорът Еди Шин (Westword, The Man in the High Castle) пък е единственият от азиатски произход. Именно неговият сюжет ще ви напомни най-ясно, че тук целият свят е във война, а мисията на „Манхатън“ е на живот и смърт.

Арката на този герой ще ви накара едва да дочакате втори епизод на 4-ти март.


Spoiler Alert: Франк Уинтър – в ролята Джон Бенджамин Хики, и Сид Лиао – в ролята актьорът Еди Шин – в сцена от втори епизод, след като Сид е заподозрян в шпионаж

„Манхатън“ дебютира по Epic Drama на 25 февруари в 22:45 часа и ще се излъчва всеки четвъртък по това време с повторение в неделя в 23:55 часа.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците.

Epic Drama e в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал, както и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

За пълната програма на канала следете https://www.epicdrama.bg/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови