Мъж дал 142 000 лева на ясновидка, за да му развали черни магии. Тя успяла да му продаде и джипа си

Бивш наемодател на ясновидката твърди, че мъжът ѝ е полицаи и събира информация за клиентите на съпругата си. Така тя винаги познавала

OFFNews 12 януари 2024 в 10:20 8660 0

Мария Асенова

Снимка Стопкадър: Нова ТВ

Представящата се за ясновидка Мария Асенова

Мъж твърди, че е дал 142 000 лв. на ясновидка за разваляне на черни магии. Изчистването струва 1000 лв., като първоначално трябва да се направят три процедури. Така автоматично първата такса става 3000 лв. Направата на бяла магия струвала 6000 лв., разказва Нова ТВ.

За да успее да плати сумите, мъжът дава всичките си спестявания и дори взима кредит. При едно от посещенията му при врачката тя успява да му продаде джипа си, като "ѝ се явило, че колата ще му донесе късмет". 

Мария Асенова от София се представя за топ феноменът на България, който никога не греши. По думите ѝ петричката пророчица Ванга я провъзгласила за ясновидка и неин заместник. Освен че гадае, жената твърди, че има дарбата да лекува. Предлага всякакви услуги - от изчистване на негативна енергия до лечение на алкохолизъм.

През есента на есента на 2022 г. млад мъж от град в Северна България търси помощ от ясновидката за проблеми в работата и личния си живот. Намира сайта на Мария Асенова в интернет.

"Когато отидох в офиса ѝ, започна да ми гледа. Каза, че имам три магии от бивши приятелки. Развалянето на всяка една магия е 1000 лв. Взе ми 3000 лв. още в началото", разказа той и поясни, че е дал парите на ръка, а Асенова му изпратила билки, отвари и амулети по куриер с инструкции за изчистване на магически замърсявания.

След като развалила черните магии, Асенова му предложила да му направи и бяла - за любов. Мъжът се съгласил, тъй като в последно време приятелката му се отдръпнала от него. Услугата струвала 6000 лв.

"Каза, че ще ми направи т. нар. гърне, което стои при нея - с билки и течност. След това трябваше да го сипвам в чашата на приятелката ми", разказа още мъжът. По думите му с магията приятелката на потърпевшия "ще му падне в краката". 

Гледачката започнала да му внушава, че родителите му се опитват да го омагьосат чрез готвената от тях храна. Мъжът показва и кореспонденция с Асенова, в която тя обяснява, че родителите му слагат в храната "каквото им дадат", а после нарежда съобщенията между двамата да бъдат изтрити. Семейството на младия мъж забелязало промяна в поведението му, но разбрало, че се среща с ясновидка месеци по-късно.

След като развалила множество черни магии и направила няколко бели, гадателката получила провидение, че трябва да продаде на мъжа джипа си, който бил със запор. Покупката му струвала 26 000 лв. По думите му тя му обяснила, че тази кола ще му донесе късмет. 

Контактите с Асенова продължили половин година. За този периода успяла да прибере от него 142 000 лева. При кореспонденцията си с мъжа тя нарича парите "круши и ябълки".

Майката на мъжа е подала сигнал в прокуратурата. Оттам отказали да образуват наказателно производство, тъй като няма документи, с които да докаже, че е давал пари. Няма и свидетели.

Подставено лице се свърза с Асенова, като обяснява, че има проблеми в личния живот и иска да се срещнат. Жената обаче настоя първо да ѝ бъдат прати парите за гадаенето по куриер. След това му казва, че има направени няколко черни магии, които трябва да се премахнат.

"По малко име и дата на раждане разбирам. Работя от 30 години. Не правя бели магии. Някой ви е излъгал. Премахвам само магически замърсявания", уточни тя пред Нова ТВ. Асенова отрича да е получавала 142 000 лв. от мъжа, чието семейство е пуснало жалба.

"Този човек е побъркан, има психически отклонения. Пуснала съм жалба до прокуратурата за клевета. Водя дело срещу клеветницата - майката, и сина. Това е човек, който дойде и купи колата ми, залага и лъже родителите си", твърди ясновидката.

Гадателката е пуснала оплакване и срещу мъж от Троян, който твърди, че му е взела голяма сума пари за бяла магия за любов. Ефект от нея нямало и клиентът настоявал да му върне парите, обясниха от Софийската районна прокуратура.

Преди години ясновидката живеела в друг апартамент в столичния квартал "Младост". Неин наемодател бил Райчо Лютаков. Той твърди, че мъжът на Мария работел в полицията и събирал информация за клиентите ѝ - така тя винаги "познавала", когато гадаела. "Имаше и рентгенова снимка на ръката ѝ, върху която човек да седне и да се изцери", допълва Лютаков. По думите му хората са ходели при нея със захар, яйца и мед. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика