Кино под звездите от 18 август до 6 октомври (програма)

OFFNews 14 август 2014 в 18:05 4099 0

От 18 август до 6 октомври в One More кино до НДК ще има прожекции на открито (почти) всеки понеделник.

Програмата е съставена от 7 хитови заглавия, представени в рамките на тазгодишния София Филм Фест.

Второто издание на „София Филм Фест в One more кино” ще стартира в 21:00 часа на 18 август с добилия световна слава филм от Индия „Кутия за храна” на режисьора Ритеш Батра.

Пропит с мечти за бъдещето и разкриващ удоволствията от малките радости в живота, филмът отвежда зрителите в Мумбай, където едно от чудесата на града е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка сутрин общност от 5000 разносвачи осигурява топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Голяма част от разносвачите са неграмотни и използват сложна система от цветове и символи, за да се ориентират в градския лабиринт на Мумбай. Учени от „Харвард” са анализирали тази система и са заключили, че само една на 4 милиона кутии бива доставена на грешен адрес. Филмът разказва историята на една такава кутия.

На 1 септември от 21:00 часа хората ще се насладят на „Любов” на режисьора Михаел Ханеке.

Жорж и Ан са пенсионирани 80-годишни учители по пиано, които живеят в естетски обзаведения си, изпълнен с книги апартамент в Париж. Те са щастливи, нежно обичащи се, дейни и спокойни, доволни от живота си. Посланието на "Любов" има двойна тежест, особено на фона на силно провокативните предишни творби на Ханеке. Неочаквано нежният филм показва доколко човек е способен да прояви достойнство и чувствителност, когато е изправен пред неизбежната жестокост на природата.

„В къщата” на французина Франсоа Озон, който ще видим на на 8 септември в 21:00 часа разказва как едно 16-годишно момче се промъква в къщата на свои приятели от курса по литература и разказва за това в есета, които предава на учителя си. В срещата с този талантлив и необикновен младеж учителят преоткрива своя ентусиазъм за работа, но присъствието на момчето в различните къщи ще предизвика поредица от неочаквани събития.

За 15 септември е предвидена творбата на сръбския режисьор Радивое Андрич - „Когато порасна, ще стана Кенгуру”.

Един смешен и жизнерадостен филм за ежедневното отчаяние, което ние всички познаваме така добре. Някои използват като оръжие любовта, други се надяват на голяма печалба от букмейкърския пункт, трети виждат избавлението в пълната капитулация. Както казва един от тях: “Най-много печеля, когато не правя нищо. Нямам приходи, но и разходи нямам.”

На 22 септември програмата продължава с „Краят на омагьосания кръг” на режисьора Феликс ван Хрунинген, който получи наградата на „Europa Cinemas” и наградата на публиката в раздел „Панорама” на Берлинале 2013, а Веерле Бетенс получи признание за своята роля на Европейски филмови награди 2013, където й беше връчена наградата за най-добра актриса.

Връзката на Дидие и Елиз е бурна и страстна – любов от пръв поглед. Дидие свири на банджо в блуграс група, живее в каравана в белгийската провинция и се прекланя пред Америка като „страната на свободата”. Елиз има салон за татуировки. Тялото й е покрито с картини – дребни спомени от минали връзки, чиито имена са внимателно подменени с нови татуировки. Скоро двамата стават неразделни. Елиз пее в групата на Дидие. Не след дълго им се ражда дъщеричка – малката Мейбел, заедно с която семейството се нанася в нетипично, но очарователно ремонтирана къща. За съжаление, едва навършила 6 години, Мейбел се разболява много тежко, а Дидие и Елиз реагират по съвсем различен начин. Но Мейбел не им оставя избор и двамата ще трябва заедно да се борят за нея. Дали ще се справят, след като са толкова различни?...

На 29 септември от 21:00 часа очаквайте филма на Стефан Роблен „А защо да не живеем заедно?”. В актьорския екип са легенди като Джералдин Чаплин, Джейн Фонда, Пиер Ришар, Ги Бедос, Клод Риш и младия Даниел Брюл.

Петима дългогодишни приятели - пет различни характера и пет проблема, породени от остаряването. Клод, който винаги е обичал жените,  неочакваната двойка Ани и Жан – той политически активист, тя буржоазната традиционалистка, и Жана и Албер – тя феминистка, той политически бонвиван. Сърцето на Клод е по-слабо, отколкото неговата пламтяща страст. На Жан вече не е разрешено да се занимава с хуманитарна дейност – заради възрастта е твърде рисков за застрахователната компания! Ани иска да спечели отново своите внуци. Жана крие сериозна болест. Албер не забелязва, че паметта му прави номера. Решението е обща къща.

Петимата се местят да живеят заедно, защото синът на Клод е избрал стая за баща си в старчески дом, дъщерята на Албер е дала кучето му в приют, без да го пита, а никой от петимата не желае все още да се откаже от известна независимост. За да направят общия си живот поне малко по-лесен, Жана наема младия студент Дирк, който се премества с тях в дома на Ани и Жан.

Последната за 2014 година прожекция в One More кино е на 6 октомври с "Бейбифон" на Пол Шлетауне.

Анна и 8-годишният й син Андерс се опитват да избягат от жестокостта на бащата на момчето. Преместват се тайно в апартамент, който се помещава в гигантска сграда. Анна е ужасена от възможността бившият й съпруг да ги открие и купува бейбифон, за да е сигурна, че чува Андерс дори когато той спи. Но странни шумове започват да изпълват дома им. Анна е убедена, че е чула убийството на дете. Междувременно Андерс се сприятелява със странно тъмнокосо момиче, което идва и си отива, когато си пожелае. Дали то знае нещо повече за мистериозните шумове, които се чуват от бейбифона? Защо има кръв върху рисунките на момчето? Грози ли ги опасност?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови