Из делниците на един луд (16-20 април)

Тони Филипов, д-р 23 април 2018 в 14:19 35041 1

Понеделник, 16 април

Резидентът Радев потвърди, че планира посещение в Москва в дните около 24 май. По този повод Евгени Дайнов коментира: „Ако в тази ситуация Радев наистина отиде в Москва, то това е неговият край и като президент, и като политик. След това ще бъде канен само в Занзибар и Виетнам. Само че и България ще го отнесе, защото наистина ще е доказала, че слуховете за "троянския кон" изобщо не са преувеличени. Тия в президентството акъл имат ли?“

За съжаление, Генчо е прав. Президентът на Франция Макрон предупреди: „В Европа ще вървим напред с тези, които искат да вървят напред. Няма да приемем компромис с ценностите си заради тези, които искат да останат в периферията на историята.“

И имам зловещото усещане, че и ние ще сме от тези в периферията. Ако Борисов продължава да си върти задника по четирите посоки на света, докато руските шпиони и тукашните рублофили все по-агресивно работят за изваждането ни от НАТО и ЕС!

Днес, 16 април, се навършват 93 г. от най-кървавия терористичен акт на ХХ век - атентата в църквата „Света Неделя”, финансиран и подпомогнат от военното разузнаване на СССР и извършен от военната организация на БКП. Загиват над 200 души, а над 500 са ранени. Убити са много военни, депутати, граждани, включително и деца.

По данни от НСИ 34% от българските домакинства не притежавали и не усещали нужда лек автомобил. 38% от домакинствата нямали домашен компютър и интернет и не усещали нужда да имат.

Без кола – иди-доди, но без компютър и интернет как се живее в нашия век? Това не го разбирам. И изобщо, да ви се оплача братя, напоследък се хващам, че доста неща не разбирам. Възможно е да остарявам и затова да не разбирам някои работи, но е възможно и работите да се усложняват и вече да надминават моята древна образованост. Не знам. Например, един приятел ми се оплакваше оня ден. Имам, вика, три деца и трите са от различен пол. А е обикновен човек, асистент в университета, жена му е даже учителка. Пък друг един ми се жалва: „Загубил съм, вика, вкус към всякакъв друг вид секс, освен с жена.“ На моето нямо, но много изразително „?“ той само махна с ръка. Останах задълго в размишление. Знам за един вид секс. Досещам се за още един. Чел съм, че имало и безконтактен секс – практикували го индийските йоги и българските пенсионери. Чел съм също, че великият Челентано бил почнал на козичка. Което в Сицилия не е нещо невиждано. Но тоя моя човек има само котка…

Ей, пенсиите, понеже ви споменах. Внимавайте, братя от последната възраст, внимавайте какво си пожелавате! Да не стане като оная пенсия, дето си мечтаела да има как да прави секс по цял ден… И накрая се преродила в заек в Долни Богров…

КЕВР показа увеличенията, които ЕРП-тата искат. ЕВН и "Енерго-Про" малко са си редуцирали мераците, обаче ЧЕЗ продължава да настоява на 51% поскъпване на нощната тарифа и 5% за дневната, което би довело до 18% общо поскъпване на тока! 

Това ако стане, некой ще изЧЕЗне. Дали ще е Иванчо от КЕВР или ще е Борисов, предстои да видим.

Иванчо се кълне, че нямало да допусне сериозно поскъпване. Но от наблюденията, които имаме върху Иванчо Иванов, сме останали с впечатлението, че не е от хората, дето ще си ритнат трудовата книжка.

След ЕРП-тата и топлофекациите по страната пощръкляха. Софийската иска 4.05% увеличение. Обаче наглеците в Бургас, Варна, Враца и Разград не кандисвали на по-малко от 20%. В Габрово пък искали 63%! Ало, Габрово, във вашия балкан е пълно с дряновици бе, що дремете?!

„Инвестбанк, пише „19 минути“, единствената банка в България, която не мина стрес-тестовете през 2016 г. и срещу която се водеха дела за пари, които са преминали по незнаен път от сметките на клиенти в други сметки, беше избрана за нов притежател на ТБ Виктория.“

Изрично подчертавам, че само цитирам. Ако не е така, да си отговаря Борето Ангелов. Немам ни време, ни пари да се съдя с Петя Славова. А тя като те засъди… Питайте колегата Бакалов да ви разправя каква диария е тая… Те повечето банкери са такива.

Пък в „Прас Прес“ пише, че Нинова била агент на ДС с псевдоним Лайкучка. Водещ офицер ѝ бил Ташко Ерменков. Но не мога да се закълна, че е вярно.

Вторник, 17 април

Естонският министър на администрацията Яак Ааб подал оставка заради шофиране в нетрезво състояние. Нетрезво в случая е силно преувеличено. В Естония законът позволява до 0,2‰. А пробата на министъра показала 0.28 ‰. Което е наполовина от разрешеното у нас. С една дума, човекът е пил една детска бира и карал с двайсетина километра над разрешеното и веднага оставка. "Съжалявам за станалото. Такова поведение е недопустимо.“

Тоя па! Недопустимо?! Ако това е недопустимо, какво да кажем за случая с господин директора на БНТ Коко Каменаров. На 23 юни 2016 г. в 4 часа сутринта ченгетата го хванали с 1,65 ‰, потвърдени и от кръвна проба. Което си е 2-3 питиета за възрастни. Вие, разбира се, няма откъде да сте чули за тази случка, тъй като медиите у нас са напълно свободни и си пишат каквото искат, но за това специално не искаха. Та на 2 ноември 2017 г. Каменаров е осъден на година и три месеца условно, глоба 600 лв., а книжката му е отнета за 1,5 г. Пред съда Каменаров пледирал невинен. Пил разтвор от билка Златен корен, с която се лекувал „с цел стимулиране на метаболизма и загуба на тегло”. Билката се разтваряла в медицински спирт. И него ден Каменаров взел двойна доза. (Според нас, тази билка се разтваря много успешно и в уиски.) Докато Каменаров се лекувал вкъщи, жена му била на парти някъде. И към два часа през нощта му отправила телефонно обаждане, което много го разтревожило. И той хукнал с колата да я прибира както си бил силно налекуван (по аналогия с Чапай и Петка, които се начитаха…) Радина можела, естествено, да вземе такси, но щяло да излезе по-скъпо, а те събирали пари за нов тостер. Е, това последното може и да съм си го измислил, но всичко останало е чистата истина.

Оставка! Оставка!

Кметът на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са арестувани с огромен подкуп и държани с белезници над 5 часа на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко" пред Спортната палата. Милицаите през това време броили парите, на една бохча, опъната направо на улицата. 70 хил. евро в копюри по 100 евро. Седем пачки. Което, ако не си милиционер, отнема 20 мин., преко сили 30. Те разбира се, са можели да запечатат пакета и да ги броят после. Но са искали веднага да ни информират за точната сума. От прокуратурата съобщиха, че целият рушвет бил 250 хил. евро, платим на анюитети паралелно с извършването на услугата.

По някаква случайност на мястото на ареста се оказали няколко телевизии. И лицето (умишлено преувеличавам!) Антон Тодоров също било там. Случайно. Абсолютно случайно и по покана на прокуратурата…

Прокурор Гешев: „Не ние сме преценили откъде ще мине кметицата, това си е неин избор. В момента, когато успяхме да я настигнем, наблизо вече чакаха следователи, химик, физик, фотограф…“

Седели си и си чакали, зер може някой да им забрани! Може би „прокурор“ е дума, на която трябва също да се потърси място в сравнителните степени за тъпота, не ли?

Ама и тая кметица голяма овца излезе! Тръгнала и тя барабар Петко с мъжете… Ако си сам юнак на коня, ако над теб не седи мощният чадър на партията, ако прокуратурата и народната милиция не те пазят, ти си длъжна да си почтена, ма, како!

Тази кметица е народът в действие. Нека не се лъжем, никак не са малко сред нас тези, които са честни и некорумпирани просто защото не са имали шанс в живота.

Ох, ама и тези, дето я ожалиха… Кметовете от ГЕРБ крадели, но тях никой не ги закачал, а арестували нея, беззащитната…

Да я пуснат ли, какво?!

Дайте, братя, да не объркваме свинщината с рушвета със свинщината с ареста. Макар и свързани, това все пак са различни казуси.

Посредник по сделката бил Петър Дюлгеров, бивш кмет на „Младост“. Той си удържал 20% и останалите 56 хил. предал на кметицата.

Ето какво четем за този екземпляр в архивите на доктора с дата 3 май 2010 г.:

„В столичния кв. “Младост” имало отчетно-изборно събрание на районния ГЕРБ. Свалили политическо доверие от кмета Петър Дюлгеров. Рекли му: „Голям мошеник излезе, бе!” И други комплиментарности. Ген. Люцканов рекъл: “Това лице още не е върнало парите, които ние, членовете на ГЕРБ в “Младост”, събрахме помежду си, за да си купи два костюма по време на предизборната кампания.”

Разбирате ли?! Той нямал костюм, за да излезе пред избирателите си, скъсан бил като карпатски вълк!...

Мошеник е! Запомнете от мен: човек по риза не може да е честен! А, ако не е мошеник, ще стане! Бедният не остава за дълго честен, ако успее да докопа приличен пост!“

Думите ни направо граничат с ясновидство…

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II