Из делниците на един луд (9-13 април)

Тони Филипов, д-р 16 април 2018 в 09:57 33355 2

Понеделник, 9 април

Тази седмица ще се разбере дали не сме изправени пред нова и страшна война. Нали знаете какво казал Айнщайн, когато го попитали с какви оръжия ще се води Третата световна война? За Третата не знам, рекъл, но съм сигурен, че Четвъртата ще се води с тояги и камъни.

И като знаем колко ядрено оръжие има на планетата, бих казал, че е напълно възможно да се води върху някое голямо парче скала, летящо с шеметна скорост към най-близката черна дупка. Защото истината е, че природата остави човека да стане толкова силен, че да може да унищожи не само себе си, но и нея…

Воловарите твърдят, че Асад е използвал отровен газ в Сирия и се канят да му направят номера със Саддам. Казаците отричат да е използван газ… Кой крив, кой прав, е трудно да се разбере. Но да ви кажа честно, струва ми се, че няма да има никакво значение дали правите или кривите са започнали войната. Да, помислете, ще има ли значение дали добрите или лошите са били виновни?! Виновни няма да има, защото няма да има пред кого!

Изненада! Годишният доклад на "Фрийдъм хаус" твърди, че състоянието на демокрацията в България се влошава.

Демократичният индекс на страната вече е 3,39, докато миналата година е бил 3,36 (скалата е от 1 до 7, като най-добрият резултат е 1, а най-лошият е 7).

Всъщност, изненада няма. Защото в документа се казва: „За поредна година…“ И се казва още, че корупцията и зависимите медии си остават най-големите проблеми пред страната. Също за поредна година. И съдебната система, разбира се.

Като страни с демократично управление (индекс от 1 до 2,99) "Фрийдъм хаус" определя Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Словения.

България, заедно с Румъния, Унгария, Сърбия и Хърватия е "полуконсолидирана демокрация" (с индекс от 3 до 3,99). Това са страни със сравнително високи стандарти при провеждането на избори, но трудно гарантират правата и свободите на гражданите си.

Специално за отявлените русофили, които ги тегли към Евразия, ще отбележа, че Матушката е в групата на авторитарните режими (с демократичен индекс от 6 до 7) заедно с Беларус, Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Киргизстан, Таджикистан, Азербайджан.

Още една изненада. „Програмата за спасяване на западащи региони се оказа блъф“, пише в. „Сега“. Втора година вече в тази програма не бил влязъл лев финансиране. А трябваше да започне да се реализира през 2017 г.

„Към момента не е осигурено финансиране“, каза миналия месец министър Нанков. И така момент след момент, след момент… Ние можем да ви обещаем толкова, колкото никой не може да ви даде!

Кошлуков вика: „Чудя се дали да не прекръстим „Стани богат" на „Стани за смях".

Хич немой да се чудиш! Макар че то не е за смях, ами си е за страх. С две думи да ви въведа. В предаването участваше една мома от Дупница, студентка по фармация. Трябваше да отговори на въпроса къде първо изгрява Слънцето: В Техеран, Анкара, Душанбе, Тбилиси? Но се оказа, че момата не може да си спомни откъде изгрява слънцето. Сигурна съм, вика, че го знам, но сега не мога да се сетя. И почти беше сигурна, че изгрява от Запад. Не знам дали това е разпространена заблуда в Дупница, но момата смяташе, че изкуственият интелект е "човек, който парадира за интелигентност, но не е чак толкова интелигентен… възможно е и да не е един човек, а общност от хора или някаква международна организация". Пак казвам – студентка по фармация. Пред нея Русата Златка (от Пазарджик) е направо Аристотел!

Ето това имам предвид, когато казвам, че след Цецерон и Борисов ще дойдат пълните идиоти. Защото след като се легитимира веднъж правото на публична изява на простотията, няма сила, която да спре тъпанарите!

Още когато през 2009 г. столичният кмет Бойко Борисов се изцепи пред българите в Чикаго, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал, стана ясно, че вземат ли властта тия хора ще работят по почина да си направим материал с наш материал. Така ще изглеждат всичките... 

Обаче има и по-страшно, да знаете. 19-годишната студентка от Колумбус Джесика Кокбърн преспала с целия футболен отбор на Охайо Стейт. И както става винаги в такива случаи, всички пазели, но се намерил един, който не пазел, та сега момата иска съдът да разпореди ДНК тестове, за да се установи кой е безотговорният осеменител. Джеси признала пред съда, че е правила секс с всички играчи напълно доброволно. Съдията постановил, че девойката, може да се е държала безотговорно през онази нощ, но има право да знае кой е бащата на нейното бебе.

13 души за една нощ. Феномен!

Идентичен случай в наше село. Отишла Пена при сексолог и му се оплакала, че един мъж не можел да я задоволи, и с двама пробвала и пак не става. И трима не стигнали, и четирима… Докторът се изнервил. Ми опитай с десет тогава, ма! Опитвала била, и десет не стигат. И докторът се предал: Пено, ти си феномен! Точно така, феномен, а не курва, както разправя цялото село.

Както ви писах наскоро, понякога една жена става курва не защото животът я е принудил така да си вади хляба, а по влечение и желание…

И изобщо животът е един от най-сложните. А най-сложното в живота са хората.

Следва на стр. 2

Страница на статията : 010203
  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  11977

  2

  МБ

  18.04 2018 в 17:29

  „Както ви писах наскоро, понякога една жена става курва не защото животът я е принудил така да си вади хляба, а по влечение и желание…“
  Ако животът я е принудил така да си вади хляба, тя е не друго, а проститутка.

  "А колкото до забременяването от тоалетна хартия, смятам, че госпожа Радка не е съвсем права.“
  Питали р. Ереван може ли жена да забременнее от вятъра. Отговор: Може, ако вятърът духа откъм казармата.

  И аз пушех предимно Стюардеса, по два пакета на ден. И аз с голям зор ги отказах. И аз съм против да се смекчи забраната за пушене на обществени места и да се въведат отново обособените кътове за пушачи.

  6506

  1

  bobacko

  17.04 2018 в 09:37

  Докторе, понеже съм дупничанин трябва да кажа, че фармацефтичното моме малко се е объркало вероятно поради следните причини:
  1. Има нещо общо с Кюстендил, за който се знае, че е единствения град в БГ, в който слънцето изгрява от запад (щото нали Дупница се пада некакси на изток).
  2. Банкя от друга страна ни се пада некакси на север от Дупница, ама кога си в Дупница. Та затова Слънцето може да се каже, че изгрява и от север, разбираш ли.
  3. Когато си едновременно дупничанин и си в Софията, и по-конкретно у телевизията, в тоя случай някакси Слънцето откъде ли се пада да изгрее? Верният отговор е откъмто Банкя.
  Та затова требе да и се даде Нобелова награда, като онази на оня с перуката, бали го как му беше името. :)
   
  X

  Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни