Най-успешният DJ и продуцент на всички времена, Калвин Харис, оглавява списъка с повече от 60 нови EXIT фестивални изпълнители!

EXIT 22 февруари 2022 в 13:27 4517 0

Калвин Харис, най-успешният DJ и продуцент на всички времена, идва на фестивала EXIT! Тази талантлива музикална суперзвезда оглавява line-up на EXIT заедно с 64 нови имена, включително James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, ZHU, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Sepultura, Napalm Death и много други, които ще се изявят на пет различни фестивални сцени на Петроварадинската крепост! В комбинация те са събрали невероятните 50+ милиарда гледания в YouTube и други стрийминг платформи. Всички те се присъединяват към предварително обявените Nick Cave & The Bad Seeds и Борис Брейча в новото издание на фестивала, което ще се проведе от 7 до 10 юли 2022 г. под мотото „Заедно. Винаги!“ Други невероятни актове ще бъдат обявени скоро!

Видео: EXIT Festival 2k22 | TOGETHER. ALWAYS!

Калвин Харис е една от най-големите суперзвезди в историята на фестивала EXIT! Хедлайнерът на главната сцена на фестивала е класиран №1 на най-високоплатения диджей в света от списание Forbes за шест поредни години, печелейки повече от 300 милиона долара. Този мегауспешен продуцент, певец и автор на песни е спечелил 32 от най-престижните музикални награди до момента, включително Grammy, Billboard, MTV и Brit, с цели 118 номинации!

Най-високоплатеният диджей в света, с приходи от над 300 милиона долара, продуцент, певец и автор на песни, Калвин Харис, ще дойде на главната сцена на EXIT! Досега той е спечелил 32 от най-престижните музикални награди, включително Grammy, Billboard, MTV и Brit, с цели 118 номинации! Сътрудничеството с Rihanna, Ellie Goulding, The Weeknd, Dua Lipa, Pharrell Williams и Migos са само някои от вечните мегахитове, които носят неговия подпис. Той е известен с това, че чупи рекорди и поставя стандарти – песните му са предавани чрез видео и аудио платформи впечатляващите 35 милиарда пъти и той надмина Майкъл Джексън по броя на песните от един албум, за да достигне до топ 10 на британската класация за сингли.

Откакто спечели „The X Factor“, поп, R&B и соул певецът Джеймс Артър привлече вниманието по целия свят, а сега той пристига на главната сцена на EXIT с над пет милиарда гледания и потоци към момента на писане! Неговата интерпретация на песента “Impossible” достигна №1 в британската класация за сингли и се превърна в най-продавания печеливш сингъл на X Factor. Това беше последвано от големи хитове като „Say You Won’t Let Go“, който също достигна №1 в UK Singles Chart и се превърна в една от най-стриймваните песни в Spotify. Следват “Train Wreck” и “Naked”, а новият му албум “It'll All Make Sense in the End” достигна челната тройка в класацията за албуми в Обединеното кралство, както всичките му предишни записи.

Австралийският рапър Masked Wolf, който е начело в списъка на Billboard с най-търсените нови изпълнители, се присъединява към екипа от хитмейкъри на основната сцена на EXIT. Той е автор на планетарния вирусен хит „Astronaut in the Ocean“, който беше обявен за най-популярната песен на TikTok за 2021 г.!

Друг „милиардер на YouTube“, който пристига на главната сцена, е британският диджей и хитмейкър Джакс Джоунс. Неговият пробив на музикалната сцена се случи в сътрудничество с Дюк Дюмон върху сингъла „I Got U“, който скоро достигна върха на британската класация за сингли. След като покори европейските радиостанции, хитът му „You Don't Know Me“ с певеца Raye беше номиниран за Brit Award и последван от много популярни песни, като „Instruction,“ с участието на Demi Lovato и Stefflon Don, „Breathe“, и „Цял ден и нощ“ в сътрудничество с Мартин Солвейг.

Джакс Джоунс и друг член от състава на EXIT 2k22, диджей и продуцент Джоел Кори, издадоха общ сингъл „Out Out“, кавър на планетарния денс хит „Alors on Danse“, за да получи признание от критиката и публиката. Джоел Кори е една от най-големите нови поп звезди в Обединеното кралство, завладявайки радиостанции и фенове със своите сингли „Sorry“, „Lonely“ и „Head & Heart“.

Двете песни, които определено белязаха предходната година, са клубният химн “Love Tonight”, донесен на EXIT от австралийското екид хаус дуо Shouse, и “Do It To It”, който ще бъде изпълнен на главната сцена от ACRAZE. ZHU ще представи мегахитовете си “Faded”, “In the Morning” и “Working For It”, докато най-тежките звуци на тази сцена ще бъдат отговорност на страхотни групи, белязали историята на метъла и тези, които водят съвременния хардкор, нова вълна и пост-пънк сцени — легендарната бразилска група Sepultura, емблематичният квартет от Бирмингам Napalm Death, Blind Channel от Финландия и беларуската група Molchat Doma.

Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld and Denis Sulta Headline mts Dance Arena!

Изяви на един от най-известните фестивални дансинги, колосалната mts Dance Arena, бяха потвърдени от хаус дивата, модна икона и активистка Хъни Дижон, лидер на световната електронна сцена и продуцентски гений Масео Плекс, холандска сензация, отговорна за разпродадените зали и най-успешното представяне на миналогодишното Amsterdam Dance Event, един от най-търсените техно продуценти Reinier Zonneveld, млад британец със завидна кариера, музикални познания и многостранен подход към танцовата музика Денис Султа, представител на новото поколение на италианската техно сцена Анфиса Летяго, членове на известния лейбъл Afterlife, техно дуо Mathame и словенски хаус диджей във възход Брина Кнаус. Сатори ще предостави артистичните нотки на тазгодишния състав на mts Dance Arena, заедно с универсалния мултиинструменталист и изпълнител на живо Monolink. Брилянтен B2B техно сет ще бъде предоставен от кралицата на палестинската сцена, уникалната Sama’ Abdulhadi и ANNA, която дойде от Бразилия, за да завладее световната сцена. Още големи имена ще бъдат обявени скоро за тазгодишната Dance Arena!

Носителят на награда „Грами“ за жизнени постижения и икона на пънк на живо Марки Рамон пристига на Fusion Stage, придружен от един от пионерите на електронната музика, включваща балканските етно елементи, Джайковски, водещата post-punk dark-wave група She Past Away, една от най-популярните активни и атрактивни групи на Балканите — пънк-фолк група Brkovi, легендарната пънк група от Риека, Paraf, както и Prti Bee Gee, Vizelj, Coach Party и Sana Garić.

Сцената Explosive е оглавена от Bury Tomorrow, Discharge, Incantation, Moscow Death Brigade, Nervosa и Tankard, заедно с Architect of Pain, Black Tooth, Chains, Heresy, Madvro, Misconduct, Noctiferia, Oathbringer, Progon, Shining, Stranger, Terminal Prospect и The Understones.

Местни drum’n’bass изпълнители, Baboon, Bane, Bo Jah MC, Buzzin, Codex, Drop Sensei, Euphorics, Indukt, Nemy, Souldrive, Synchronicity, Thys и Vetas ще се изявят на сцената на X bass Pit.

Известното британско списание NME наскоро номинира EXIT за наградата за най-добър фестивал в света! В други изключителни новини. EXIT навлиза в Метавселената, като обявява колекция от специално дигитално изкуство под формата на незаменими токени, т.е. NFT. Първата колекция NFT на EXIT ще бъде налична скоро и ще бъде създадена в сътрудничество с най-големите музикални звезди на днешния ден.

Фестивалът EXIT ще се проведе от 7-ми до 10-ти юли 2022 г. в Петроварадинската крепост и включва изпълнения на някои от най-големите световни и регионални суперзвезди като Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry , Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, ZHU, ACRAZE, Sama' Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Brkovi, Paraf, Vizelj, Coach Party, Sana Garić, Prti Bee Gee и много други, като скоро ще бъдат обявени нови имена!

Четиридневните билети се продават от 120.00 лв. Когато този ограничен контингент бъде разпродаден, цената на билета ще се увеличи. Еднодневните билети за петък, 8 юли, включително представлението на Nick Cave & The Bad Seeds, се продават на ранни цени: редовни билети от 62.00 лв., фен пит на 82.00 лв. и VIP билети на 210.00 лв.

Билети могат да бъдат закупени тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови