Quantcast

Цветан Василев: Свидетели срещу мен имат кредити в КТБ. Точно техните документи "изненадващо" липсват

ОFFNews Последна промяна на 08 октомври 2014 в 14:44 7773 13

Цветан Василев

Снимка http://www.vassilev.bg/

Цветан Василев

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев излезе с декларация по повод ситуацията около КТБ, компаниите, свързани с банката и източниците на атаките срещу нея.

В публикувания днес текст в официалния сайт на Василев, се казва следното:

Уважаеми дами и господа,
Уважаеми клиенти на КТБ АД,
Уважаеми членове на групи и движения, съпричастни към съдбата на КТБ АД,

Напоследък зачестиха „сигналите“ срещу хора, защитаващи каузата на КТБ АД и работещи по моята правна защита, относно „злоупотреби“ с активи, финансирани от КТБ АД.

Връх на тази тенденция са отворените писма от КТБalive, вложители на КТБ АД и Комитета за финансова и банкова стабилност, съпроводени със сигнали до българската прокуратура.

В тази връзка, бих искал да подчертая, че през целия период от поставянето на КТБ АД под особен надзор досега, основните ми усилия са насочени в две главни направления:

I. Защита на активите КТБ АД от посегателствата на онези, които изготвиха плана за унищожение на банката.

Като доказателства за моята теза ще приведа няколко примера:

А. Основните свидетели срещу мене и моите колеги от КТБ АД представляват няколко дружества, които разполагат със значими активи, финансирани напълно или частично от банката. Освен това, огромната част от фирмените книжа на тези дружества „изненадващо“ липсват — факт, относно който са информирани компетентните български органи преди време. От тези органи до момента няма никаква реакция. Могат да бъдат зададени въпроси дали това е случайно съвпадение, или не.

Б. Хората в основата на комплота срещу КТБ АД твърдо следват максимата „Крадецът вика дръжте крадеца“. В предишното си обръщение обясних, че преди да започнат атаките срещу мене и банката, бях изнудван за безвъзмездно прехвърляне на акции от Виваком, Петрол и Дунарит на определени фирми, зад които стоят определени хора.

Имам сериозни съмнения, че правната кантора, обслужваща съответните изнудвачи, които се превърнаха и в своеобразни ликвидатори на КТБ АД, сега стои зад всички сигнали, схеми и подбудителства срещу банката и нейните акционери. По ирония на съдбата, въпросните изнудвачи, които стоят зад атаката срещу КТБ АД, удобно заблуждават обществото в противното.

По повод на разпространените информации за продажба на СФ Парачин, Сърбия, искам да разясня, че търся най-доброто решение за завода, но в никакъв случай това решение няма да бъде в ущърб на КТБ АД. Нещо повече, независимо от трудностите, свързани с неизпълнението на поети ангажименти от КТБ АД по този проект, в резултат на поставянето й под специален надзор, проектът ще бъде спасен, за да може инвестираните средства да бъдат възстановени напълно на банката, респективно на вложителите й. Интерес за продажбата (покупката) на активите по подценена стойност имат само тези, които целят ликвидацията на КТБ АД и личното си облагодетелстване. В конкретния случай, същите тези „морално чисти“ хора не се посвениха да предложат срамна сделка на заинтересован от покупка на подценени активи – срещу свидетелстване срещу мене. Подход, който разбира се, се насърчава услужливо от онези, които работят по съшиването на доказателствата за моята и на моите колеги вина.

Аналогичен е и случаят и с Виваком. Ако не беше нашата съпротива, досега акциите на Виваком щяха да лежат в някое дебело чекмедже. Представяте ли си, че в България е възможно изпълнителен директор на компания да укрива книга на акционери и временни удостоверения с една единствена цел – да услужи за постигане на целите на своите покровители. По едно стечение на обстоятелствата този изпълнителен директор е един от „достойните“ свидетели на обективното следствие и прокуратура. Същият доказано е фалшифицирал документи заедно с други лица от т.нар. група на 7-те (вече 6-те), управлявана от основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, което също не значи нищо за компетентните органи.

За да завърша този пасаж и като доказателство за сценария на ликвидаторите, ще Ви кажа, че същият този правен център на атаката поиска несъстоятелност на въпросната компания още през май с една цел – да присвои 14,5 млн евро и да се добере до акциите на Виваком.

Това е моята гледна точка по този въпрос, дами и господа!

II. Възстановяване на КТБ АД

Въпреки унизителното отношение към мене и колегите ми, подклаждано главно от въпросния ликвидационен център, аз работя непрестанно по тази трудна задача—трудна не защото е невъзможна, а защото има няколко центъра, които непрекъснато работят за възпрепятстването на възстановяването на КТБ АД.

Нямайте съмнение, че възстановяване на КТБ АД може да се постигне само чрез продажба на активите, финансирани от банката, на реалната им пазарна стойност, която по моя оценка е над 2,5 млрд евро.

Естествено това би могло да бъде възможно единствено с цената на мои лични загуби — участието ми в КТБ АД, както и в други компании — на които съм готов и които съм декларирал на консорциума от частни инвеститори. Успях да привлека тези инвеститори след много срещи и преговори след бруталните събития от това лято. Концепцията се основава точно на стратегическото придобиване на активи, финансирани от банката по тяхната оптимална стойност. Това автоматично изключва продажбата на основните активи на подценени цени.

Цялата тази концепция на акционерите и на новите потенциални инвеститори е в рязък контраст с поведението на квесторите и на БНБ, които вече подготвят почвата за продажбата на активите на КТБ АД и Виктория ЕАД на подценени цени, разделяйки кредитите на добри, по-малко добри и лоши. Това поведение странно съвпада с тържествените декларации от тандема Цонев-Пеевски относно тяхна инициатива за проектозакон за КТБ АД. „Добрите“ кредити, които включват активите на подценени цени, ще отидат в „добри“ ръце, за да да могат да покрият частично разхода на Фонда за гарантиране на влоговете в банките при ликвидация и да осигурят очакваните печалби на тези, които са си поставили за мисия да ликвидират КТБ АД.

А така наречените „лоши“ кредити, идентифицирани като лоши по неконвенционална и вероятно неслучайна методология, обслужваща интересите на организаторите на атентата срещу КТБ АД, са предназначени за „доказателствен материал“ за обвинението срещу мене и моите колеги. В резултат, губещи ще сте Вие, дами и господа!

С настоящото още веднъж искам да заявя, че КТБ АД може да бъде възстановена на минимална цена за държавата и обществото. Минимална в сравнение с цената, която би се платила при нейната ликвидация. Защото при такава хипотеза цената ще е кумулативна! И много по-висока!

Благодаря на всички, които ми вярват и ме подкрепят! Убеден съм, че времето ще докаже правотата ни!

Цветан Василев

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2014 в 09:08

това е част от истината. не цялата истина.

09.10 2014 в 14:29

Цецоо, мачкай мършата !

09.10 2014 в 06:04

Еееегати и държавата да не може да си събере разбойниците!!!!!!!!
„Цветан Цветанов финтира за пореден път съда.....
и не се яви по делото за клевета, което води срещу него съдия Мирослава Тодорова. Отново в съдебна зала не се появи нито Цветанов, нито адвокатката му Елена Божурска.

Съдът е направил опити да открие бъдещия депутат в 43-то Народно събрание

на адреса, посочен от него, както и в централата на ГЕРБ, но бившият вътрешен министър не е бил намерен на нито едно от двете посочени места.

Проверка в Адвокатската колегия на Елена Божурска установила, че и там тя е дала същия адрес и телефон за контакт, на които към този момент е неоткриваема. Ще бъде направена проверка да не би адвокатските права на Божурска да са прекратени.

Следващото заседание ще бъде на 20 октомври от 10:30 часа.

На излизане от съдебната зала адвокатът на съдията - Ина Лулчева, заяви пред журналисти, че в момента, в който излезе решението на ЦИК и се конституира Народното събрание делото няма да може да бъде гледано. Тогава съдът ще бъде длъжен да спре делото.

Според Лулчева има теоретична възможност, ако този парламент не изкара пълния си мандат, то в рамките на давността, която е четири години и половина, делото да бъде възобновено.“
МИШОКА НАГЛЕЦ..... ЦВИНОКИО
http://www.segabg.com/pic/11597/719128-l.jpg

09.10 2014 в 00:29

Цецо, кажи всички имена 1:1

08.10 2014 в 23:03

Памагитеееее-МИНИМАЛНО!!!

08.10 2014 в 19:26

Ми ай кажи ги кои са тия? Ко само едно лоши, вие ги знаете и едни още по- лоши - ми кажи ги да ви пецам.

08.10 2014 в 17:09

АРЕСТ за мустакатото псевдобанкерче!!!
Да върне парите на българите и да лежи в затвора!!!

08.10 2014 в 17:04

Красимир Тачев, всички пирамиди функционират перфектно ... до едно време

08.10 2014 в 16:00

"КТБ Въстановена на минимална цена за държавата"

Минимална, минимална, колко да е минимална? Некъде към 2 3 милиарда.
А свързаните фирми с кредити от по 50 милиона, без нито един служител?
А парите за Бареков и за TV7 и за други проектчета?

"мигимално" било, иначе ако не дадем щело да е по-зле.

08.10 2014 в 15:38

Аз ще чакам да видя какво ще каже Стив Ханке. Не ми мирише на чисто всичко, което говорят българските банкери, политици, прокурори и вся....