Агресивен шофьор преби адвокатка пред децата й, пробата му за дрога положителна

OFFNews Последна промяна на 07 май 2020 в 12:53 18468 7

Снимка Самоков 365

Столичната адвокатка Галя Гълъбова е била пребита пред очита на децата си от агресивен шофьор, който малко преди това едва не убил сина й с бясно шофиране. 

Жената заедно със седемгодишните си близнаците е при родителите си в с. Говедерци, заради извънредното положение, а за случая разказаха samokov365.com и Правен свят. 

Във въпросния ден с едното от децата си – 7-годишният Мартин тръгват към центъра на Говедарци, за да напазаруват. По това време другото дете вече е там с приятелка на Галя – Биляна Николова.

"Тръгнахме от една странична улица, която излиза до центъра. Чух свистене на гуми и долових бързо шофиране, но все още нямах видимост към колата, която очевидно наближаваше. Тя идва от Самоков. Всичко се разви буквално за части от секундата", разказва адвокат Гълъбова. Междувременно детето й вече почти е излязло на улицата. Галя скача върху него в опит да го защити, а ударът се разминава на по-малко от метър. По думите й шофьорът намалява скоростта за кратко време и след това с пълна газ ги отминава. 

"Имах чувството, че въобще не ме вижда. Със същата мръсна газ си продължи. Аз се се разкрещях: "Ще ни избиете децата". Това беше моята инстинктивна реакция.Собственикът на близката къща беше видял всичко. Отправихме се към центъра и влязохме в магазина, за да напазаруваме. В този момент забелязах, че въпросната кола спира там. Реших, че няма да си замълча и ще отида при тези млади хора да ги попитам така ли се кара и въобще осъзнават ли какво щеше да се случи?", казва адвокат Галя Гълъбова.

"Приближих към колата, която беше спряла. Вътре стоеше само едно момиче, което беше на пасажерското място. Шофьорът го нямаше. Потропах на капака и казах:"Как не ви е срам, щяхте да убиете детето ми. Какво ви става? В този момент дамата отвътре, младо момиче на около 23-24 години излезе. Аз реших, че ще се извини най-малко. Нищо подобно. Докато детето ми беше зад гърба й, тя се обърна към мен с думите: К…а мръсна, пази си децата" и ме заплю в лицето. В този момент не се сдръжах. Грабнах я за ревера и казах: "Как не Ви е срам? Вместо да се извините, щяхте да ми убиете детето. Тя ме зашлеви с дясната си ръка, аз отвърнах на удара. Просто бях в тотален шок. В този момент отзад зад гърба ми усещам един страхотен удар в областта на главата. Залитнах напред и се хванах за дясното странично огледало на колата. Строполих се на земята. Въобще не разбрах какво става. Повали ме, рита ме. Чисто инстинктивно си закрих лицето, за да не ме нарани. И двете ми деца пищяха. Всичко казано дотук звучи като сценарий за филм на ужасите или някое криминале. Само, че когато го преживееш лично и те пребият пред очите на децата ти, нещата придобиват друго измерение", споделя още адвокатката.

Непознат мъж се намесва и хваща побойника. Нападателят разпознал адвокатката и се укротил.

Прибра приятелката си в колата и с мръсна газ избяга от инцидента. Отидохме в РУ-Самоков. Пуснах жалба и изисках веднага да му бъде направена проба за наличието на алкохол, наркотици или упойващи вещества. Прибрахме се вкъщи и към 24 часа звънна разследващият полицай по телефона. Дама, която ми съобщи, че е образувано бързо производство, трябва да дам показания. Очевидецът – също. Поисках проба на моя нападател като разследващият полицай заяви, че такава вече му е направена. Същата е отчела наличие на наркотични вещества", продължава адвокат Гълъбова. Тогава тя все още не подозира, че въпросните субстанции ще се окажат зъболекарска упойка, по думите на нападателя. 

На следващия ден, човек с "финансови възможности и приятелски отношения с нападателя" започва сериозно звънене по телефона на нейните родители в опит да ги убеди тя да си оттегли жалбата. "Дори си позволи да дойде вкъщи, за да ме увещава. Било по-добре да се разберем, ако трябвало, ще ми се плати. В отговор аз му заявих, че парите си ги изкарвам по легален и законен начин", споделя още Гълъбова. 

Тя не крие, че се притеснява за родителите си, но не е загубила вярата си в правосъдието и се надява истината да възтържествува. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

7

Soldier of Fortune

08.05 2020 в 10:02

Познавам района , жена ми е от „Искровете" , хората са много по сдържани от моя роден край /благоевградско/, много по-социализирани бих казал. Ако това копеле беше направило това в Хаджидимово , примерно , ся щеше да е в реанимацията в Б- д...

22092

6

Стефан

08.05 2020 в 02:57

А сега да видим колко ще се различават присъдите, и с колко.

2459

5

Име на профила

07.05 2020 в 23:49

Кипва ми кръвтта като прочета нещо такова почти толкова, колкото им кипва на активистите във фейсбук като наранят някое куче.

Евала на жената, че не си е затраяла, особено след заплахите. Изтипосали сте доста пресвдо-мутри, кажете пред всички коя е поредната - ей тъй, да се знае.

1926

4

Egocentric Eccentric

07.05 2020 в 17:13

И без това има прекалено много автомобили.

Ако караш пил или дрогиран, явно неможе да ти се има доворие на пътя.
Отнема ти се книжката доживот - не е толкова страшно в автобуса или с такси - ще свикнеш.

8362

3

Хуан

07.05 2020 в 15:19

Ужас! Горката жена! Кой знае и какъв шок е за децата. Ама то при компирите си е така, малко като в Дивия запад. Евала на жената, че не се отказва.

13355

2

aviatora

07.05 2020 в 13:32

ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ МУТРИ!!!

13355

1

aviatora

07.05 2020 в 13:31

БОКО-ТИКВАТА ОТ СИК ТОЛЕРИРА УБИЙСТВА ПО ПЪТИЩАТА И ОТДАВНА БЕШЕ ПОЕЛ ОТГОВОРНСТ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА АКО НЕ СПРАВИ, А ТЕ ОТТОГАВА ИЗМРЯХА ХИЛЯДИ!!!