Малинови кетони: активни помощници при отслабване с много допълнителни ползи

OFFNews 07 септември 2022 в 18:24 1471 0

malini

Снимка pixabay

малини

Може би сте чували, че малиновите кетони (Raspberry Ketone) помагат за отслабването и предотвратяват натрупването на мазнини.

Но какво точно представляват и наистина ли могат да се справят с излишните килограми?

Малинови кетони: какво е това?

Най-общо казано, това е натурално химично съединение, съдържащо се в малините, което е отговорно за неустоимия аромат на тези вкусни малки плодчета. Това е и причината, поради която това съединение се използва от години за ароматизиране на храни, напитки и козметика.

Преди няколко години обаче и диетолозите обърнаха внимание на меламиновите кетони и сред проведени редица лабораторни изследвания се оказа, че съединението може не само да спомогне за намаляване на натрупаните мазнини и съответно за отслабването, но и носи доста други ползи за здравето.

Как “работят” малиновите кетони: ефектът им върху тялото

Намаляват апетита по естествен начин

Според проведените изследвания малиновите кетони стимулират хормона адипонектин. Това е протеинов хормон, пряко отговорен за контролирането на метаболизма, регулирането на нивата на глюкозата, понижаване на кръвното налягане и намаляването на телесните мазини.

Освен, че помага за контролиране на затлъстяването, адипонектина намалява риска от появата на редица състояния, включително проблеми с черния дроб, диабет тип 2, атеросклезора и други.

Ускоряват процеса на изгаряне на мазнини

Raspberry Ketone принуждава организма да освободи “хормона на стреса”, известен като норепинефрин, който стимулира нервната система и кръвта. Това от своя страна стимулира метаболизма, за да ускори естествените процеси за изгарянето на натрупаните мазнини в тялото.

Плюс това малиновите кетони за отслабване намаляват желанието за хапване на сладко, намаляват скоростта на усвояване на въглехидратите и намаляват натрупванията на мазнини около черния дроб.

Други ползи за здравето от малиновите кетони

Укрепват имунната система

Raspberry Ketone увеличават производството на В и Т клетки (бели кръвни клетки), което помага за укрепване на имунната система и я прави по-устойчива на болести.

Предпазват от свободни радикали

Приемът на добавки като малиновите кетони за отслабване не само помага за контролиране на теглото, но и защитава на клетките от свободните радикали. Плюс това, химичното съединение е много добър антиоксидант и помага за забавяне процеса на стареене.
Облекчават възпалителните процеси

Малиновите кетони имат доказани противовъзпалителни свойства и могат да облекчат и предотвратят мускулни и ревматични болки чрез понижаване на определени ензими в тялото, отговорни за причиняването на дискомфорт, болки и възпаление при артрит или други подобни състояния.

Подобряват здравето на мозъка и потенциално могат да предпазват от деменция

Съществуват изследвания, според които възпалението е един от основните виновници за появата на деменция в напреднала възраст. И тъй като малиновите кетони облекчават и намаляват възпаленията се смята, че потенциално могат да намалят риска от появата на това заболяване.

Важно е да се знае, че още няма категорични доказателства, които със сигурност да потвърдят връзката между Raspberry Ketone и намаляването на рисковете от появата на деменция, но се надяваме, че в скоро време медицината ще може да даде ясен и категоричен отговор.

Противопоказания и предпазни мерки при употребата на малинови кетони за отслабване

От проведените досега изследвания не са установени каквито и да е противопоказания или странични ефекти от употребата на продукта.

За разлика от много други добавки, малиновите кетони не носят нежелани симптоми като повишено кръвно налягане, сърцебиене, главоболие, нарушения на съня и т. н. и т. н.

Въпреки това, не е добра идея да се приемат без предварителна консултация със специалист диетолог, който да провери нивата на хормоните и да даде своето становище дали пациентът може да приема добавките или не е желателно да предприема подобна стъпка.


Източник снимка: pixabay.com

В крайна сметка помагат ли наистина малиновите кетони за отслабване

Голяма част от специалистите са на мнение, че тази добавка може да помогне за забързване на метаболизма и намаляване на натрупаните мазнини. Важно е обаче да се знае, че ефектът ще е още по-добър, ако приема на Raspberry Ketone се комбинира с повече движение и с промяна в начина на хранене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови