Северин нападнал и изнасилил Виктория 'спонтанно' след цяла нощ запой

OFFNews 10 октомври 2018 в 10:04 19069 14

Мотивът за убийството на журналистката Виктория Маринова е "спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посагеталство". Това стана ясно от обясненията на главния прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в сградата на Министерския съвет.

След сериозния международен отзвук по случая, за да дадат подробности около развръзката, изявления дадоха премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и главния прокурор. Както стана ясно заподозрян по случая е Северин Надеждов Красимиров, роден 1997 г. в Русе. Той има криминална регистрация за кражба на цветни метали.

ДНК-експертизите показали пълно съвпадение с проби от тялото на убитата журналистка и от дрехите на заподозрения. 

"Налице е пълно съответствие на ДНК профила на задържания и този, намерен по дрехите на жертвата. ДНК на жертвата е намерено по дрехи на задържания, които са намерени в дома му в България", обясни Цацаров. Вътрешният министър Маринов пък обясни, че има достатъчно доказателства, които свързват Северин с жертвата. "Множество експертизи го доказват. Има и ДНК материал по дрехите на жертвата", каза той.

На този етап се работи по всички версии за убийството, но въпреки това тази за нападение, свързано с работата на Виктория Маринова, не е водеща, стана ясно още от обясненията на главния прокурор.

"Разпитани са множество свидетели, както и колеги, продуцент на предаване. На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност, но това не означава преустановяване на работата по всички версии", поясни Цацаров.

То допълни, че самото сексуално посегателство и травмите, които са нанесени на жертвата, са "изключително брутални, изключително тежки по своя характер и показващи и дости силни характерови отклонения". По думите му обаче не може да се говори за планиране на нападението. Всичко станало спонтанно и след като набелязал жертвата си, задържаният снощи в Германия Северин ударил Виктория в лицето. В резултат били счупени костите на носа ѝ, а жертвата била завлечена в близките храсти, където станало и сексуалното посегателство "и други дейстивя, които са извратени". През цялото време Северин е нанасял удари по тялото на Виктория, а самият той е тренирал бокс. 

По думите на Цацаров все още не може да се говори за направени самопризнания, тъй като към момента тече процедурата по изпълняване на европейска заповед за арест. Това означава, че германски съд ще реши екстрадирането на Северин в България и след това ще протекат следствените действия по разпита му от българските власти. 

На 21-годишния младеж от Русе задочно са повдигнати две обвинения. Едното е за изнасилване чрез използване на сила и привеждане на жертвата в безпомощно състояние. За това наказание се предвиждат от 10 до 20 години затвор. Второто обвинение е за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За това наказание са предвидени 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването показало, че Северин е напуснал страната на 7 октомври 4.02 часа. Тялото на Виктория е открито предходния ден, след като трима души видели кървави следи, водещи към храстите, след което веднага подали сигнал в полицията.

Има информация, че цяла нощ Северин Красимиров е употребявал алкохол, каза пред журналисти Младен Маринов. Той потвърди, че не може да се смята, че убийството било планирано.

„На този етап не можем да твърдим, че има предварително планиране. До момента всичко говори за спонтанно деяние“, коментира вътрешният министър и допълни, че има информация, че цяла нощ Северин е употребявал алкохол. „Намирал се е на мястото, изчаквайки момент, в който може да извърши това деяние. Малко преди жертвата е тичала друга жена, после се е върнала. Жертвата е продължила малко по-далеч отколкото обикновено. Това ни кара да мислим, че става дума за напълно случайно деяние“, заяви Маринов.

Той благодари на колегите си от Института по психология. „Начинът, по който е оставен трупът, след извършване на престъплението, е изключително унизителен за жертвата. Колегите от Института направиха доста точен профил на лицето, което имайки вече заподозрян и задържан, можем да кажем, че дадоха добра насока“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

14

Стефан

10.10 2018 в 22:03

Прибери си евролигите. Това НЕ Е убийство на разследващ журналист. Това е чисто криминален сексуален случай.
А сравненията на крушите с ябълките е работа за глупаци. И понеже всеки глупак се смята в правото си да ги смесва, и гледайки тая смес да прави изводи за сливите, сме на тоя хал.

11925

12

FeldMarschal

10.10 2018 в 19:16

Много тролове тука... хайде налазвайте ме и мен!
Това е поредното измиване на ръце - тук става дума за много пари и за това че едни хора не трябва да бъдат разкрити от журналистите. Това е послание към всички разследващи журналисти - "не си играите с нас за да не свършите в храстите". Отделно се плаща на тролчета да подготвят предразполагат обществото да си мисли че някъв ци*ганин е убиеца

23293

11

Стефан

10.10 2018 в 18:20

Значи "не знам нищо", но и "няма да спра с истерията "не е той, не е той!""
Вместо да се правиш на анонимен мъж-пребивач, спри да се държиш като истерична жена. И да бълваш слухове и страх.

7568

9

Tabadatko

10.10 2018 в 14:26

Не аз излизам по национални медии, за да казвам две диаметрално противоположни неща, Стефане. "Той е, но нека да изчакаме съдът." Само неграмотник като Бойко Борисов може да не вижда проблем с такова говорене.
А иначе, на въпросът ти - ако знаех, да съм го предал на полицията вече. Пребит, на ръба на живота.

23293

8

Стефан

10.10 2018 в 13:32

Пак питам: Щом не този е убиецът, то кой е? Къде са твоите доказателства за това? Защо ги криеш? Какви цели преследваш с честите и непрекъснати твърдения, че не е той?

7568

6

Tabadatko

10.10 2018 в 13:04

-20 минуса. Офнюз, докога ще оставяте тия да правят каквото си искат във вашият сайт?

23293

5

Стефан

10.10 2018 в 12:58

Т.е., троловете Табадатко, Поразия, Кумчо Вълчо е Кога, които чисто и просто отработват психологическо оръжие за дезориентация на обществото, са полезното явление в случая?