Quantcast

Четиримата задържани за боя в "Орландовци" остават в ареста (обновена)

Владислава Тричкова Последна промяна на 16 юни 2015 в 22:05 7586 3

Софийският районен съд остави четиримата задържани за боя в "Орландовци" в ареста. 

Тримата братя - 19-годишният Жони Коцев, 22-годишният Асен Коцев и 25-годишният Георги Коцев, както и непълнолетният 16-годишен Даниел Колев са обвинени заради това, че по време на размириците в столичния квартал в събота са участвали в бой, като са използвали брадва, секира, метални прътове и бухалки. По време на въпросното сбиване са ранени Валентин Радков и Стефан Манолов, които са били прегледани и без опасност за живота, както и Никола Петков, който е с гръдна травма и е бил с временна опасност за живота. 

И четиримата обвиняеми са с основно образование, като единственият, който учи в момента, е непълнолетният Колев, който е ученик в 10-ти клас. Обвиняемите са от квартал "Бенковски". Най-големият от тримата братя Георги Коцев е баща на две деца - на 3 и на 4 г., а най-малкият Жони Коцев е осъждан за кражба през 2011 г. 

Прокуратурата поиска и за четиримата най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокурорът обвиняемите са се саморазправили с пострадалите на публично място без да са провокирани и без лична причина за това престъпление. Също така обвинението е категорично, че въпреки непълнолетието си Даниел Колев е осъзнал постъпката си. 

Защитата на Даниел обаче посочи, че няма налице изключителни обстоятелства, които са необходими, за да се задържи под стража непълнолетно лице. Няма и опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокат Маданлиева напомни и че подсъдимият е с чисто съдебно минало и че евентуалното му задържане под стража ще попречи на образованието му. Според защитата клиентът им е "вкаран като обвиняем по това дело, тъй като се вдигна много медиен шум". Адвокатът смята, че Даниел е в съда за "привкус", тъй като останалите трима са роми, а той е българин.

Адвокатът на Жони, Асен и Георги Коцеви представи пред съда медицински, според които Жони Коцев има хронично заболяване на нервната система, а Асен Коцев има поставена диагноза хипертония.

Адвокатът им поиска при вземането на решението съдът да има предвид тяхната възраст, фактът, че Георги има две малки деца, представените медицински, както и обстоятелството, че преди задържането Асен не е взимал лекарствата си. 

Съдът даде право на обвиняемите на последни думи преди да се произнесе. И четиримата помолиха да бъдат освободени и казаха, че съжаляват за действията си.  

Въпреки това съдът наложи най-строгата мярка за неотклонение - "задържане под стража". Съдът постанови това решение, тъй като счете, че има потенциална опасност обвиняемите да извършат и друго престъпление, като до това заключение се стига не на базата на съдебното минало на Коцеви и Колев, а на базата на конкретната обществена опасност на вменените им престъпления. Според съдията не съществува опасност от укриване на обвинените. Фактът, че едното от момчетата е непълнолетно и учи и че един от братята има малолетни деца, за които да се грижи, не е предпоставка да се наложи по-лека мярка за неотклонение, категоричен е съдът. 

След боя между българи и роми в събота жителите на "Орландовци" излязоха на протест срещу ширещото се беззакония е квартала.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2015 в 12:10

Смях! Като има две деца, защо не си стои при тях?! А Даниел какво прави с циганите заедно???! Хахаха още малко жертва! Там им е точното място- ареста!

17.06 2015 в 15:10

Значии адвокат Мангалиева явно иска да се премести да си живее при мангалите .. при хай бате Жониии, кхак я кхараш бе, миндил?
Вие изроди, сериозно не осъзнавате какво ще последва от тук нататък май ... не разбирате че на народа му писна от тези гнусни хлебарки мангалите, които освен че живеят на наш гръб, имат наглоста да скачат да се бият, да се "събират за да помогнели" че чак и адвокати да имат в съда?!?! Каква е тази скапана курвенска държава и аз не знам ... в джунглата да живееш, повече ще се спазват законите, а тук мангала е Цар.... Цар Киро ... Царица Курабийка ... да ви еба и у шибаните педерасти, да ви еба

16.06 2015 в 22:17

Миличките! Що ги мъчат? С тия характерни за напредналата им възраст (20-ина години) заболявания би трябвало да ги пратят на санаториум, а не да ги държат в кауша! Ей го на, едното генийче се чувства толкова несправедливо обвинено, че чак се е изгърбило кат мартенски котарак, па и качулка си е налупило на умната и образована главица - от скромност. Щото инак би се превърнал в идол на народа за борба за справедливост срещу лошите обвинители.