Шефът на СДВР: Имаше провокации на протеста в “Орландовци”

OFFNews 16 юни 2015 в 10:00 3021 1

На протеста в "Орландовци" в София снощи е имало провокации. Това стана ясно от интервю на директора на СДВР Младен Маринов. Пред БНТ той обясни, че група от 25 човека се държала по-агресивно и е търсила конфликт с органите на реда.

Групата направила опит да щурмува част от ромските къщи. Те обаче са задържани и отведени в районните управления. Петима от тях са оставени за работа, те имат криминални прояви, уточни Маринов. Анализът на общо 34-мата задържани показва, че 8 от тях са с адресна регистрация в квартал “Орландовци” и “Бенковски”, останалите не са от района. Те са на възраст от 18 до 25 години. Изяснява се дали агресивните действия са организирани от външни лица. Според органите на реда агресивните демонстранти не са крайнонастроени футболни запалянковци.

Полицията продължава да издирва още едно лице, което е участник в извършването на престъпление по време на побоя на 13 юни.

Обстановката в квартал “Орландовци” към момента е нормална. Няма никаква индцикация, че може да възникне напрежение. Единственото, което напомня за снощния протест, са боклуците по площада.

Полицията е взела максимални мерки за сигурност за предстоящия протест тази вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!