34 арестувани тази нощ в "Орландовци"

OFFNews 16 юни 2015 в 07:59 7015 8

Снимка Булфото/Александър Михайлов

34-ма души са задържани след поредните сблъсъци снощи в столичния квартал „Орландовци”, съобщи за Нова директорът на ГД „Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

14 лица са санкционирани по закона за личните документи, 25-ма са прибрани заради неизпълнение на полицейски разпореждания, а петима от тях ще бъдат докладвани днес в прокуратурата за хулиганство.

Полицейската блокада в района остава в сила. Тя ще падне когато падне напрежението - не трябва да допускаме ескалация, заяви Костов. Имаше агресивни действия и намерения за саморазправа на протестиращите с ромите. А в нощта в неделя срещу понеделник тези действия бяха и от двете страни и ако полицията не взема адекватни мерки, може да се стигне до непредсказуем край, допълни той.

Снощи са установени 34 нарушители, 9 от тях са били санкционирани на място.

25-те задържани са отведени във Второ районно управление на полицията. 20 са административно санкционирани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Петима са в ареста, те са криминално проявени и действията им ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура, каза главен секретар Костов.

8 от нарушителите живеят в "Орландовци", а останалите са от други квартали на София.

Какво се случи снощи - вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!