Борисов за "Орландовци": Като пожарникар ви казвам - не си играйте с огъня

OFFNews 16 юни 2015 в 11:59 19395 27

Искам да призова всички да бъдат по-внимателни, когато си играят с огъня, защото на базата на стабилността в България и огромната нестабилност в региона, всички трябва да пазим нашето чердже, да не си го запалим.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу, съобщава БГНЕС. Коментарът на премиера идва четири дни след първите сблъсъци в столичния квартал.

"Лесно става, трудно се гаси, като пожарникар ви го казвам. Много лесно се говори и се предизвиква етнически конфликт винаги, предупреждавам за него", добави Борисов. Той заяви, че ще се ограничи до тук с призива – "дано да са го разбрали тези, които си играят с огъня".

34-ма души са задържани след поредните сблъсъци снощи в столичния квартал „Орландовци”.

На протеста снощи е имало провокации. Групата от 25 души направила опит да щурмува част от ромските къщи. Те обаче са задържани и отведени в районните управления. Петима от тях са оставени за работа, те имат криминални прояви. Осем от задържаните са с адресна регистрация в квартал “Орландовци” и “Бенковски”, останалите не са от района. Те са на възраст от 18 до 25 години. Изяснява се дали агресивните действия са организирани от външни лица. Според органите на реда агресивните демонстранти не са крайнонастроени футболни запалянковци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!