Четирима с обвинения след сблъсъците в "Орландовци"

OFFNews 15 юни 2015 в 17:56 3572 1

Снимка bTV / Теодора Трифонова

Четирима души са с повдигнати обвинения, а още един се очаква да получи такива след масовото сбиване в столичния квартал "Орландовци" в събота.

Това стана ясно от думите на зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов пред бТВ.

Той обясни, че още в събота е било образувано досъдебно производство заради боя. В неделя, когато в квартала отново имаше напрежение, пък били задържани 34-ма души, но все още течало разследване.

По думите му снощи не се е допуснала сериозна ескалация на напрежението и е нямало сериозно пострадали хора. Четирима души са потърсили лекарска помощ, но са били с леки наранявания и не са останали в болница.

"МВР разполага с информация, че вчера към квартал "Орландовци са започнали да прииждат криминално проявени лица. Това можем да кажем към настоящия момент", каза още Ципов.

Според него проблемите и в Гърмен и в Орландовци били многопластови, но тръгвали от "битови свади, сбивания и хулигански прояви".

Той обясни, че нямал информация кой организира сблъсъците.

"Нямаме информация за някаква сериозна организация, която да е била в рамките на вчерашния ден. Както обикновено в последно време -организацията е на ниво социални мрежи. Снощи са се събрали в квартала над 200 лица", обясни Ципов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови