Янукович: Русия трябва да използва всички възможни средства, за да спре терора в Украйна

ОFFNews Последна промяна на 28 февруари 2014 в 15:16 12204 68

Виктор Янукович
Виктор Янукович

Русия трябва да предприеме всички възможни средства, за да спре терора в Украйна. Това заяви бившият украински президент Виктор Янукович по време на пресконференция в руския град Ростов на Дон.

Русия не може да стои безучастна, да стои встрани. Русия е длъжна да използва всички възможности, които има, за да предотврати хаоса и терора в Украйна, каза Янукович.

Откакто съм в Русия не съм се срещал с президента Владимир Путин, но разговаряхме по телефона. Той обеща да се срещне с мен, щом има тази възможност, уточни Янукович.

Споразумението с опозицията ни даваше някаква надежда, но всичко, което се случи по-късно е трудно да се опише с думи – беззаконие, терор, безвластие. Всичко това беше направено от Майдана. Вина за случилото се в Киев имат всички, които са на Майдана - видими и невидими, освен това западните страни и САЩ. Те трябва да поемат своята отговорност, посочи Янукович.

Под въздействието на екстремисти беше създаден кабинет на победата – победа над кого – над украинския народ ли, попита Янукович.

Пред украинския народ ме е срам за това, че не ми стигнаха силите да предотвратя това, което се случва в Украйна в момента, каза бившият държавен глава. Със служители от "Беркут" се срещнах веднага и им се извиних. Сега искам да им се извиня отново. По тях стреляха, убиваха ги, сега се извинявам пред тези мъжествени хора, които стояха и страдаха невинни. Те бяха без оръжия до последния момент, когато вече имаше опасност за техния живот, коментира е Янукович.

Аз не съм бягал от Киев, категоричен в Виктор Янукович. Заминах за Харков да се срещна с депутати от Партията на регионите. Докато тръгвах от Киев, по мен стреляха, допълни той.

По думите му в Харков на 22 февруари службата за безопасност е започнала да получава информация, че в Киев има радикално настроени демонстранти. Поради тази причина той е решил да не се връща в украинската столица. В Русия пристигнах благодарение на патриотично настроени офицери, които изпълниха дълга си и ми помогнаха да съхраня живота си, допълни Янукович.

Това, което в момента се случва в Киев е режисиран театър. Новите закони не са реални. След като не съм ги подписал, юридически те не са приети, не са реални. Това е един добре режисиран сценарий, който обаче е писан извън Украйна, каза Янукович. 

Янукович обяви, че не смята да участва в президентските избори на 25 май.

Това, което се случва в момента в Крим, е съвсем естествена реакция на това, което се случва в Киев. На тази узурпация на властта. Това е съвсем естествена реакция на хората – да се защитят, да защитят своите домове и своите семейства. Но като действащ президент на Украйна казвам, че Крим трябва да остане в състава на Украйна и да запази сегашната си автономност, посочи Виктор Янукович.

В отговор на въпрос дали смята да се връща в Украйна Янукович обясни, че би се върнал, само ако сигурността му е гарантирана, но няма да иска военна подкрепа. Считам, че каквито и да е военни действия в тази ситуация са недопустими и не смятам да търся военна подкрепа. Украйна трябва да остане единна. Когато са изпълнени условията за безопасност за мен и семейството ми, в това число и присъствието на международни посредници, ще се върна в Украйна, категоричен е бившият украински президент.

Виктор Янукович обяви, че смята да заведе дело, за да си върне резиденцията "Межигорие". Аз съм закупил този имот с мои собствени пари за 3,2 млн. долара.

"Искам да се обърна към тези, които в момента управляват Украйна и да им кажа: опомнете се и прекратете тези безчинства! Още сега е ясен изходът. Народът на Украйна никога няма да се съгласи да живее с вас в такава страна. Затова ви казвам - идете си и не допускайте беззаконие и мъка за народа", подчерта Янукович.

Искам прошка от всички, които страдат и са страдали. Аз ще направя всичко и до края на живота си ще правя всичко, за да съм с народа на Украйна. Не с тези бандити, а с народа на Украйна. Ако сега бях в Украйна, щях да се срещна с всяко семейство, което е загубило близък, от двете страни на барикадите, и да им се поклоня, да им поискам прошка. Но правдата ще възтържествува!, каза още Янукович.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2014 в 22:23

KOREKTOR , да малко история от wikipedia (знам че не достоверна , но няма значения за тези , факти ): 1 милион евреи, избити от германците и украинските националисти . Когато силите на Оста навлизат в Съветския съюз през лятото на 1941, много украинци, особено в западните области, които са под съветска власт само от две години, посрещат германците като освободители, като някои се надяват да бъде създадена автономна украинска държава. Политиката на германците първоначално дава известни надежди за това.
Въпреки това, след началния период на известна толерантност, политиката на германците рязко се променя е украинското национално движение е смазано.
Хубаво ще да по прочетем малко за историята на Украйна преди да се правим на разбиращи , или на живеещи там ...

28.02 2014 в 22:20

До 65 zmi4ee

Той и великия евреин СИД ЛОПРДА и той е възхитен и очарован от БАХДЕРОВЦИТЕ. Три дена го питам въз основа на какво е тази негова любов, а той мълчи като гъз и се крие в миша дупка. Това при него е практика. На неудобен въпрос бяга и се крие. Иначе все му знае балалайката и човката.

plamen4ето , детето сополиво и напикано и насрано е същата стока. Гачи една майка ги е раждала.

28.02 2014 в 22:13

До 65 zmi4ee

И еврейското също барабар с полското. Той plamen4ето твърди, че живурка в сегашна Вильня, ама сигурно не е сушал Воленското клане извършено от любимите му изверги на БАНДЕРА.

28.02 2014 в 22:02

plamen4o , пуснах си покрай ушите един коментар за Йончева , но прекали ..... Елена е била на такива места по такова време , че ти ако цъфнаш там ще ти отворят тиквата за отрицателно време и ще изкусат попарката в нея с пръсти ... ти сам спомена едно от тези места ... апропо не се сещам за друг такъв български журналист , ако греша ме поправете ..... за фашагите няма какво да споря , които иска да чете за СС"Галичина" примерно .... за фашагите на майдана , да оставим делата им сами да говорят за тях ...... Бандера ахх Бандера ...."Смята се за един от идеолозите на етническото прочистване на Волин и Източна Галиция от полско население през 1943 г." .......

28.02 2014 в 21:46

До 62 Не!

Добитакът разбира от блага дума, ДЕМОПЕДЕРАСИЯТА и ТОП ИДИОТИТЕ като "НЕ" не.

Има ли смисъл от повече думи? Не.

28.02 2014 в 21:41

... руските мечета... хахахахахахахаха, Поликсения... загореллая балалаечка.... това ми напомни за пленения висок и русокос виетнамец по име Ван Ю Ша... хихихихихихи...

http://www.youtube.com/watch?v=3NQGJ60IIHQ

ииии - хихихихиии... ма, направо си умират за савЦка власть....

28.02 2014 в 21:28

Куре, бягай да завъртиш една свирка на прасюнгата Бейевски!

28.02 2014 в 21:22

До 60 Поля

"Некой да каже нещо по въпроса за справедливостта? Ама с един аршин, че на другото му се вика демагогия."

Поля, Поля. Ти се надяваш някой от ДЕМОПЕДЕРАСИТЕ да ти отговори. Апсурд. При тях такава дума "справедливост" няма. При тях всичко е лицемерие, демагогия и фалш. Като при господарите им.
Не си хаби времето и не ситрови нервите с тези тъпанари. Бий ги по кухите им лейки и това е. те от нормална дума не разбират. Добитакът разбира от блага дума ДЕМОПЕДЕРАСИЯТА не.

28.02 2014 в 20:45

Mдамммм,

Напълно нормално, ако се намеси Русия - става дума за границата й и за руско население в порядъци на десетки милиони. САЩ без да имат толкова компактни маси население в Централна и Южна Америка според доктрината Монро:

" всеки опит от европейска страна за налагане на нейната политическа система в западното полукълбо ще се смята за заплаха за „мира и безопасността“ на Съединените щати"


Пък да не говорим, как нахлуха в Панама и Гренада... и те така... демократи.

Некой да каже нещо по въпроса за справедливостта? Ама с един аршин, че на другото му се вика демагогия.

28.02 2014 в 20:21

До 58 plamen4o

Абе детенце сополиво, напикано и насрано,
абе дебил инфантилен. А разкажи ми нещо за БАНДЕРУГИТЕ. Айде раздуй нщо да чуем какви са добрички, благородни, човеколюбиви и добродушни към всички неъкраинци според тях. Иди и им го кажи всичко това на български. Кажи им : "Да живее България" в мутрите им. Не смееш нали. нямяш гащи за това. Или ще се отречеш от Родината си за да живуркаш жалкото си и нещасто съществуване. Плазмодий гаден си ти plamen4е.