Готвачът на Путин с коментар за видеото от затвора: Който не иска пандизчии на фронта, да прати децата си

OFFNews 16 септември 2022 в 09:26 6573 4

Заради най-големия си актив, компанията за кетъринг, собственикът на ЧВК Вагнер е наричан Готвача на Путин

Снимка На Париже

Заради най-големия си актив, компанията за кетъринг, собственикът на ЧВК Вагнер е наричан Готвача на Путин

Руският олигарх Евгений Пригожин, собственик на частната военна компания „Вагнер“ и наричан Готвача на Путин, коментира официално клипа, сочи, че ЧВК и той лично провежда вербовка в средите на затворници, които да изпрати на фронта в Украйна. "Ако на някой не му харесва, да изпрати на фронта децата си", коментира Пригожин.

Отговорът на разпространеното в четвъртък видео, където Евгений Пригожин говори пред строени в каре криминалисти в Изправителна колония №6 в Марий Ел дойде в стил „Вие питате – ние отговаряме“ като отговор на въпрос, зададен от редакцията на любимия вестник на Путин „Комсомолская правда“.
Въпросът на „Комсомолката“, както е популярно изданието, е издържан в патриотичен дух:

„Сега се появяват много информации за това, че ЧВК „Вагнер“ успешно воюва на бахмутското направелине и играе една от ключовите роли в спецоперацията.

Също така мнозина изказват мнението за необходимостта за привличане на затворници за участие в СВО след излизането на видеоматериал, на който човек, приличащ на вас, говори пред тях. Ние не задаваме въпрос за участието на Евгений Викторович в това, ние просто искаме да получем неговото експертно мнение.

Отговорът идва от пресслужбата на една от компаниите на олигарха – основния му актив „Конкорд“, който се занимава с кетъринг и заради който Пригожин се сдоби с прозвището Готвача на Путин.

„Най-накрая чух мъдра и лаконична формулировка. Като експерт-любител мога да ви кажа моето мнение. Както ми се струва група неизвестни лица, които естествено за нас всички там ги няма, прекрасно воюва на бахмутското направление по следните причини.

Първо, те са патриоти и не могат да допуснат позор за своята Родина.

Второ, те са професионалисти от най-високо ниво и много от тях, както ми се струва като гледам на снимките въодушевените им лица, са минали десетки войни, готвейки се за най-великия ден, когато трябва да се защитава горещо обичаната родина.

Трето, както ми се струва чисто от мои наблюдения и анализи, те имат напасната до най-малките дреболии система а управление, с която се занимават, може би, не най-изтъкнатите личности, но не и тотални дебили. Аз така си подозирам, изхождайки от уроците на миналото, настоящото и бъдещето, че тия не тотални дебили не ползват парфюми Chanel и не се разпускат в автомобили с кожен салон Napa, а лазят по изби и окопи за да държат ситуацията под контрол.

Минаваме към следващия въпрос. Безусловно, ако аз бях затворник, аз бих мечтал да се влея в този дружен колектив, да имам възможност не само да изкупя дълга си пред родината, но и да го върна с лихва. И последна бележка: тези, които не искат да воюва ЧВК, затворниците, който разсъждава на тази тема, който не иска нищо да прави, и на когото тази тема не му харесва – изпратете на фронта децата си. Или ЧВК и пандизчиите, или вашите деца – решавайте сами.

Въобще, ако обобщя всички ваши въпроси, какви затворници, каква ЧВК, какъв човек, приличащ на Пригожин? Русия винаги е била, е и ще бъде под надеждната защита на руската армия."

Между редовете в изявлението на Евгений Пригожин въпреки ласкавите думи за руската армия в последния ред, трябва да се чете критика към висшето военно ръководство - ако тия в редиците на ЧВК са не тотални дебили, то други, излиза, са тотални. И това са тези, които "ползват парфюми Chanel и разпускат в коли с кожени салони" - характерно поведение за съвременния руски генералитет. 

Между временно в един от каналите в Телеграм се появи видеозапис, за който се твърди, че е направен в Тамбовска област. Според автора му колона със затворнически камиончета транспортира първата партида от ок. 400 затворници в тренировъчен лагер в Южна Русия, където да бъдат обучени за участие в бойните действия в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1024

4

Nas__M

16.09 2022 в 13:01

От такива бойци без морал какво можеш да очакваш?
те като знаят че са пратени за пушечно месо дали няма да теглят по един куршум на фуражките и да се разбягат ? :)

-480

3

Октим

16.09 2022 в 12:36

Пожелавам на диваците от тайгата в скоро време да се наложи да изпратят жените и отрочетата си от детската градина на фронта ... Както и всички пенсионери!!!

9347

2

Анализи

16.09 2022 в 11:36

Има ли нормална държава, която съставя армията си от криминални субекти. Пълна кочина.

2905

1

sparebits

16.09 2022 в 09:39

Има и още по-прост вариант - не пращате никой. Прибирате се у дома и евентуално се опитвате да си говорите с другите нормални хора по света.

 
X

Да помогнем на украинските деца!