Щраф батальон „Вагнер“. Готвачът на Путин на кастинг за частната компания в руски затвор (видео)

OFFNews 15 септември 2022 в 08:30 11227 7

Във видеото мъж, който прилича на Евгений Пригожин провежда колективно събеседвани със затворници на неустановено място.

Снимка Facebook / Юрий Бутусов

Във видеото мъж, който прилича на Евгений Пригожин провежда колективно събеседвани със затворници на неустановено място.

Руският президент Владимир Путин възстановява сталинските щраф батальони (наказателни батальони), съобщи в профила си във фейсбук украинският журналист и главен редактор на Цензор.нет Юрий Бутусов. Бутусов е публикувал видео, записано на неустановено място, на което се вижда как олигархът Евгений Пригожин, получил прозвището „Готвачът на Путин“, вербува лишени от свобода престъпници за служба в контролираната от самия него частна военна компания „Вагнер“. Записът може да бъде видян и в туитъра на Христо Грозев. OFFNews успя да локализира мястото на снимките в град Йошкар-Ола в руската република Марий Ел.

Коментарът на Бутусов предизвика реплика от негови читатели за сравнението със щрафбат, тъй като в наказателните батальони на Сталин много често са попадали репресирани и невинни военнослужещи, докато „Вагнер“ вербува признати официално за престъпници от руски съд бандити.

„Пригожин обещава амнистия на убийците и изнасилвачите на руснаци , ако подпишат 6-месечен договор и отидат да убиват украинци. Сравнете това с видеото, в което украинските войници пеят в хор химна на Украйна и доброволно заминават на фронта.“ – казва Бутусов.

По пейзажа на заден план зад затворниците ОFFNews успя да идентифицира мястото, където се провежда вербовката като Изправителна колония (затвор) № 6 в република Марий Ел. Мястото се разпознава по характерните куполи на храма "Светите царски страсти", започнат през 2007 година и осветен през 2013, за което има материали в пресата и на сайта за местата за лишаване от свобода. Затворът е в град Йошкар-Ола на ул. "Строителей" 56 А.

Кадрите показват мъж, който действително прилича на Евгений Пригожин който крачи в каре от строени затворници и им разказва що е то „Вагнер“ и каква „работа“ им предлага. Ето и текстът на мотивиращата беседа:

Аз съм представител на частна военна компания, вероятно сте чували, нарича се ЧВК „Вагнер“.

Войната е тежка. На разните там чеченски или други войни дори малко не прилича. Разходът на боеприпаси при мене е приблизително два пъти и половина повече, отколкото при Сталинград.

В моите подразделения количеството използвани боеприпаси приблизително е два пъти и половина повече отколкото при Сталинград.

Първият грях това е дезертьорството. Никой не дава на заден ход, никой не отстъпва, никой не се предава в плен. Когато започнете обучението, за вашите действия, когато при попадане в плен, ще ви разкажат за двете гранати, които трябва да имате със себе си.

Вторият грях това са алкохолът, наркотиците . В зоната на бойните действия, а през тия половин година докато сте с нас вие през цялото време ще сте в зоната на бойните действия.

И третият грях е мародерството, в това число и сексуални контакти с местни жени, флата, фауната, мъже или там каквото и да е.

Минималната възраст на тези, които вземаме, е 22 години. Ако са по-млади, трябва хартийка от най-близките роднини, че те не са против. Максималната възраст, условно, е 50 години, но ако става дума за здрав кандидат, още тук по време на събеседването ще проведем елементарни тестове, ще преценяваме физическата форма – тя е крайно необходима, гледаме доколко си здрав и тогава вземаме решение дали те вземаме.

Първите затворници, които воюваха с мен, започнаха войната на 1 юни при щурма на Угледарската ТЕЦ, 40 души от Питер (Санкт Петербург), затворници строг режим, рецидивисти. 40 души нахлуха в окопите на противника, изклаха го с ножове, дадохме трижертви и 7 ранени, един от загиналите беше на 52 години с излежани 30 години. Загина геройски.

Ние внимателно се отнасяме към тези, които лежат в затвора по член 228 от Наказателния кодекс (незаконно придобиване, съхранение, транспортиране, производство, преработка на наркотични вещества, психотропни вещества или техни аналози, б. р.), като изключително се ръководим от това дали е имало зависимост или няма. Ако има въпроси си оставаме правото докато се подготвяме да ви вземем, да проведем тест с детектор на лъжата и да проверим доколко човек е устойчив. Много акуратно се отнасяме към тези, които са в затвора по сексуални членове от НК, но разбираме, че се случват и грешки.

Кой ни трябва? Трябват ни изключително щурмоваци. 60 процента от моите момчета са щурмоваци и вие ще бъдете едни от тях. Вие по нищо няма да се отличавате от нас. Към вас ще има същото отношение, а понякога по-лоялно отношение дори в сравнение с такива бойци, които воюват с мен много години и са преминали през десетки войни. Взводове за огнева поддръжка и други подразделения, които осигуряват настъплението – имам в ЧВК самолети, няколко типа, имам РСЗО (реактивни системи за залпов огън), имам танкове, имам всичко, което е нужно за да се настъпва ефективно. Тези, които се движат най-отпред, които са най-дръзки, те оцеляват по-добре. А тези, които дават заден ход и които не знаят какво да правят, те попадат в суматоха и резултатът е ясен.

След като ви разкажа всичко, с вас ще се проведе събеседване. За малко ще присъствам , а след това ще останат няколко мои подчинени, които в течение на 2-3 часа ще проведат разговор с всеки един от вас. Ще погледнат в очите ви, ще зададат няколко въпроса. Онези, които загинат – телата се изпращат на място, което вие посочите във вашите завещания, на роднините ви или ви погребват там, където искате. Обикновено погребенията са на алеите на героите в градовете, където ги има, а за тези, които не са изразили конкретно желание, ги погребваме край „Камбанарията на Вагнер“ в Горячий Ключ (куполна кула в гориста местност в Краснодарска област близо до тренировъчната база на ЧВК „Вагнер“ в памет на загиналите бойци на компанията).

По-нататък. След 6 месеца се връщате вкъщи след като сте получили помилване. Тези, които искат да останат с нас – остават. Така че, вариант да ви върнат обратно в затвора няма никакъв. А за тези, които още в първите дни решат, че не е това мястото, където са искали да попаднат, отбелязваме „дезертьор“ и след това следва разстрел.

Момчета, имате ли въпроси? След въпросите въпроси, всички се строяват в ред за събеседване. Време да вземете решение – 5 минути. Когато си тръгнем – времето свършва. По-нататък – какъвто ви е късметът. Въпросът за гаранциите за доверие са следните: Има ли някой, който може с десетина години присъда да ви измъкне от тука? Има двама, дето измъкват. Аллах и Господ, в дървени сандъци. Аз ви измъквам живи. Но не винаги връщам живи.

И какво, момчета, имате ли въпроси? Или така ви разказах нещата, че всичко е ясно. В такъв случай 5 минути за размисъл и да започваме. Докато съм тук, решавайте.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

7

ob1

15.09 2022 в 13:32

Винкелът демонстрира колко ефикасно са промити остатъците от мозък на руZките тролове.
Ти му показваш снимки и видео от вербовката на затворниците, изтипосаш му речта на гнидата и накрая тролът:
"Ткива има само в Укро Райха"
Пеше, след като удушат путкин и подпишат капитулацията на нацистите ти и подобните ще пишете по инерция за успехите на бойното поле поне още половин година...

3190

6

Гроздан

15.09 2022 в 12:11

Какви братушки ве, спрял!

22548

4

dolivo

15.09 2022 в 11:08

мдааа, като работиш с пушечно месо, има нужда от пушки зад гърба, за да не избягат.

След това се радвай 40 години на геройството на Павлик Морозов (който не знае за детето камикадзе, да потърси)

гнусна сволочь са руските силови тактики.

няма го финеса на вдъхновението, гордостта от работата в екип, и т.н.

сами Кадиров говори за елегантност и финес на стратегиите, пък отдолу екскременти под скъсан килим набутани


2550

3

alfakentavur

15.09 2022 в 10:15

Често си мисля, че Рашистан няма накъде по-долу да падне. И всеки път ме изненадват...

1642

2

NWO

15.09 2022 в 09:27

Отчаянието е всеобхватно

-1655

1

ob1

15.09 2022 в 09:21

Надъхваща реч за орки...
Абе, тролчета, на вас тавариш мутрафонова дръпна ли ви една такава реч? Нещо от сорта:
"Я знаю, что въй лузери и неспасобнъй на нармалная работа. Я знаю, что ваш адинственъй шанс - ета рубладжийства. Я даю вам па 15 рубли и 6 копеек для всякий пост, в каторъй въй лижете жопу путина. Что въй думаете?"
Та... ордера, веждата, сашка, еа и вся асталная сволач са разписали :)