Зоват царя да се връща в политиката и да ни вкара в Шенген

Ива Оприкова 09 март 2015 в 15:22 9212 47

Снимка БГНЕС/ПЕТКО НАЛБАНТОВ

Симеон Сакскобургготски да се завърне триумфално в политиката и да бъде нашият пратеник по света. Само той е личността, която има възможностите и контактите да ни вкара в Шенген.

Зад тази идея застават 113 представители на интелектуалните и политически среди, които са инициатори на подписката "Обръщение към българската общественост".

"Имаме на паркинга във Врана един мерцедес. Той се оказа непригоден за калта на българското политическо безпътие. За нея са подходящи лади и УАЗ-ки. Мерцедесът е наш, общ да го върнем отново в българската политика", категорични са инициаторите на подписката.

Сред тях са бившият председател на НДСВ Христина Христова, бившият евродепутат Станимир Илчев, проф. Огнян Герджиков, бившият депутат Маргарит Мицев, както и бившият земеделски министър в кабинета на Тройната коалиция Мехмед Дикме.

На специална пресконфренеция част от авторите на подписката отбелязоха, че тя е отворена и всеки български гражданин може да се подпише под нея.

Инициативният комитет посочи  мотивите си за създаването й като отбеляза всички успехи и достойнства на управлението на Симеон Сакскобурготски - свобода за бизнеса, наплив на чужди инвеститори, ниска корупция и забавена емиграция.

"Омръзна ни срещу Негово Величество да се сипят хули и клевети вече 10 години. Царското семейство е построило и подарило на държавата болници, сиропиталища, училища, а вместо уважение получава насреща противоконституционни съдебни процедури за изясняване на спора за имотите му", посочи доводите си да се подпише под обръщението художничката Елица Лингорски.

"Време е Симеон Сакскобурготски да бъде защитен публично. От 1989 година няма български политик, който да е изразявал толкова силно европейската политика", обяви от своя страна бившият депутат от СДС в 36-то Народното събрание Аспарух Панов.

С намек да бъде защитен бившият премиер от набезите на правосъдието за изясняване на собствеността на имотите му се обяви и бившият земеделски министър Мехмед Дикме.

„Кои сред действащите политици мечтаят да видят Симеон II обезправен и унизен, за да обсебят идеята за национално съгласие и да успокоят собствените си комплекси? Кои интереси бяха нарушени и кой води агресивна политика срещу Негово Величество", попита риторично Дикме и напомни, че под  ръководството на Сакскобурготски държавата ни става член на ЕС и НАТО без да отговаря напълно на изискванията.

"В България бизнесмени и политици могат да станат всички, но царят е единствен човек - дали някой го приема или не, е негов личен проблем", посочи Дикме.

Според него „Симеон ІІ е направил саможертва, като приел да е премиер. Именно заради Негово величество страната ни беше приета за член на ЕС и на НАТО, остана ни само Шенген и редица правителства оттогава не са успели да ни вкарат там", изтъкна бившият министър, като уточни, че, според него, ако Сакскобурготски ни е управлявал само една година от последните 10, то вече сме щели да сме в шенгенското пространство.

"Царят няма да се кандидатира за президент", обявиха още авторите на обръщението и напомниха катастрофалните резултати на НДСВ на последните парламентарни избори. Инициаторите на подписката, които са бивши лица на царската партия декларираха, че нямат намерение да изготвят проект НДСВ 2, а единствената им идея е да накарат правителство и Народното събрание "да включат в мисиите си Симеон Сакскобурготски". "Той може да бъде мост по света, по който да преминават и Цецка Цачева, и Бойко Борисов", обявиха организаторите.

"НДСВ изпълни своята мисия - когато я изпълниш, идва време да се прибереш вкъщи, ако не се натъкнеш на мини - ние се натъкнахме на цяло минно поле", разкри  бившият евродепутат Станимир Илчев своя прочит на събитията около  бъдещето на царската партия.

Според Илчев "царят не само може да ни вкара в Шенген, а през 2018 година когато България е обявена да председателства ЕС Сакскобурготски би бил и най-достоен кандидат за престижния пост".

Бившият депутат Минчо Спасов пък лансира идеята да се проведе среща на президентите на България и Румъния на която да присъства Симеон Сакскобурготски, както и румънския крал. "Крал и цар могат да върнат доверието на инвеститорите в двете страни", обяви Спасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!