АБВ поиска централата на НДСВ в София

OFFNews 24 ноември 2014 в 19:09 6419 4

Централата на НДСВ

Като парламентарно представена партия, АБВ е поискала да получи сграда от държавата за своя централа. Партията на Първанов е заявила желанието си за няколко възможни сгради, а една от тях е централата на НДСВ на ул. "Врабча" 23 в София.

Емил Кало от АБВ обясни пред OFFNews, че партията е подала молба до областната управа. 

Централата на НДСВ е разположена на два от етажите на сградата, която се намира на ул. "Врабча" 23. Това са и единствените два етажа, които АБВ може да използва за собствените си нужди, защото другите етажи се ползват от държавни учреждения.

Партията на Антония Първанова вече няма право на държавна централа, защото нито е парламентарно представена, нито е спечелила над 1% на последните избори за народни представители.

От НДСВ обясниха, че имат договор за наем на етажите, който изтича чак през август 2015 г., но тъй като имат нареждане от съда да освободят единия етаж до 10 декември, те ще се преместя на първия етаж.

Решението за освобождаване на един от етажите било взето още това лято от областната управа. Но след разговор между НДСВ и управатa изпълнението на заповедта било отложено - за след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

След изборите НДСВ спечели далеч под 1% от вота на гласоподавателите. От партията на Първанова обаче обжалвали решението за освобождаване на един от етажите. Очаква се окончателното решение на съда да бъде взето до 10 декември.

Кало от своя страна каза, че АБВ са подали молба да се дадат етажи за нуждите на лявата партия, което по думите му означава, че искат и двата етажа на НДСВ.

Той подчерта, че все още няма окончателно решение и допълни, че договорът за наем на НДСВ не би трябвало да бъде проблем.

"Не би трябвало договорът да е проблем, тъй като те нямат право на държавна централа и условията за ползване са отпаднали", каза Кало.

Към централата на НДСВ интерес са проявили и от Земеделския народен съюз на Румен Йончев, които са част от коалицията около "България без цензура" на Николай Бареков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови