Quantcast

Вижте версията на Волен Сидеров за скандала във Варна

Последна промяна на 12 януари 2014 в 14:05 13965 61

Волен Сидеров

На обявена като "сензационна" пресконференция лидерът на "Атака" Волен Сидеров представи в трето лице своята гледна точка за скандала на Летище Варна.

Той започна с уточнението, че досега от "Атака" са се въздържали, защото се съобразяват със закона, който забранява да се правят изявления, докато се води разследване. Според него обаче в България така или иначе институциите не спазват закона. Председателят на партията уточни още, че разказва за случката в трето лице, защото чете официалната позиция на "Атака".

Скандала със Стефани Дюмортие

Волен Сидеров разказва, че по време на полета за Варна е разговарял с двама от колегите си.

"Тя му казва да не стои пред нея с тази мръсна значка на ревера си, това е значката, която нося и сега, значката на "Атака" - тя съдържа българският трикольор и сакралният знак на прабългарите. Сидеров прави забележка на дамата да не обижда българските символи, дамата казва, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Сидеров представя картата си и моли дамата да се представи, за да води иск срещу нея", се казва в позицията на "Атака", прочетена днес от Волен Сидеров.

Според атакист №1 дипломатът Стефани Дюмортие първоначално е говорила на български, а после е преминала на английски и му е казала "fuck yourself".

Той заяви още, че Дюмортие се крие и не заявява с лицето си своята позиция.

"Явно се чувства виновна или знае, че в случая няма за какво да се иска извинение от мен. В случая Френското посолство трябва да се извини на мен", посочи Волен Сидеров.

"Има свидетел, който казва "Сидеров се отнесе с цялото си уважение към нея и й говореше на "Вие", провикна се по време на пресконференцията иззад гърба на своя лидер разгорещената депутатка Миглена Александрова.

Скандала с Димитър Бахнев

Според версията на Сидеров до кацането на самолета никой от пътниците не се е намесвал в спора му с френския дипломат. В разказа си атакистът посочва, че Димитър Бахнев - гражданинът, който се е спречкал с депутатите, се е заял с тях чак в автобуса на път към терминала. 

"При пътуването в автобуса му казва на глас в лицето "Простак, боклук, ще те смачкам". При тези думи Сидеров и някои от колегите му го питат защо обижда. Явно осъзнал какво е направил, започва да вика силно, така че да бъде чут от всички в автобуса "не ме удряйте", твърдят от "Атака".

Според версията на националистите, на паркингра пред терминала Бахнев е бил посрещнат от баща си, който "е разговарял свойски", "опрян на джип" с представители на Гранична полиция. По думите на Сидеров бащата на Димитър Бахнев е налетял на бой.

От партията твърдят, че единственото искане, което са отправили депутатите към полицаите, е да им предоставят данни за Димитър Бахнев, за да може Волен Сидеров да заведе иск за обида срещу него. Служителите на реда обаче отказали.

"Всичко става заради техния упорит отказ да дадат нужната информация за имената на младежа, за да го подведа под отговорност. Иначе всичко щеше да приключи за пет минути", каза Волен Сидеров.

Боя с полицая

Председателят на "Атака" е категоричен, че никога не е удрял полицая Костадин Колев. Според версията на Сидеров, Колев е започнал да го налага, след като подробно е разгледал с фенерче депутатската карта на атакиста.

"Тези действия карат Сидеров и колегите му да отправят въпроси към полицаите - защо прикривате това лице, имате ли връзки с баща му, с когото си приказвате така свойски. Колев е нанесъл удар в диафрагмата на Волен Сидеров, след като обстойно с фенерче е огледал картата на Сидеров. Бранейки се от неговите удари, Сидеров го отблъсква, но никога, по никакъв начин не съм удрял в лицето полицая", прочете Волен Сидеров (глаголните времена са във формите, в които са използвани от Волен Сидеров).

Именнo тук идва "сензационните", както от самата "Атака" ги определят, разкрития. Сидеров показа снимка, която според него е направена от негови депутати 30 минути след момента, в който полицай Колев твърди, че е бил ударен в лицето. По снимката няма след от синини. Снимката е направена в близък план, служителят на реда е в профил, а наоколо е тъмно.

Попитан как ще докаже кога и къде е направена снимката, Сидеров заяви, че това се доказва лесно.

Председателят на "Атака" разказа още, че медицинското свидетелство на Костадин Колев в извадено в болница "Св. Анна", а не в "Св. Марина", защото директорът на "Св. Анна" е бивш депутат на ГЕРБ и настоящ областен съветник от партията в морската столица.

По думите на Сидеров показанията на Колев, върху които се основава разследването срещу него, са лъжесвидетелстване.

"Костадин Колев е лъжесвидетелствал. Ако ще да е след 10 години, този човек ще го осъдя за лъжесвидетелстване, върху неговата лъжа се крепи цялата кампания срещу мен", категоричен бе Сидеров.

От думите на Сидеров стана ясно, че от "Атака" са се разровили във Facebook, за да проучат профила на полиай Колев. Според председателя на националистите в страницата си Колев неведнъж е заявил симпатиите си към Бойко Борисов.

Депутатския имунитет

Попитан дали ще даде сам депутатския си имунитет, за да докаже чрез разследването невинността си, Волен Сидеров заяви, че имунитетът не е проблем.

"Прекалено много се заиграват с имунитета. Ние по време на тези пререкания в никоя секунда не сме се позовавали на това, че имаме имунитет. Показахме си картите, за да видят, че държавните и общински органи са длъжни да оказват съдействие", каза Волен Сидеров.

Попитан дали ще напусне парламента, Сидеров прекъсна въпроса на журналистката и каза: "Аз ще допълня въпроса Ви, а не искате ли да ме застрелят и да изпълним мечтата на Кадиев". (...) Това е същото като аз да Ви питам дали ще се обесите днес следобед".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2014 в 10:07

Да бе, те герберите го следят постоянно, и му наливат да пие, без да мези, и в Луфтханза, и в онова кафене в Брюксел, и сега на аерогарата. Колкото пъти му се окаже пълен памперса на Волен Сидеров, все те са го напълнили. А за половин милион гласове само може да мечтае. Той си ги изяде, като си продаде златното пръстче на Станишев и Местан. В другия парламент няма да го има въобще. Истеричен, непредвидим и опиянчен балансьор не е нужен никому.

14.01 2014 в 20:00

Боленчо е събрал около себе си "елита на нацията"-личната му спермоядка,изрусената циганка от кв."Захарна фабрика" и сливенското циганче със срязаните устни-все "велики потенциали".ЕХ ЗАЩО НЕ СТЕ ИМАЛИ "КЪСМЕТА" АЗ И ОЩЕ ДВАМА МОИ АВЕРИ ДА СМЕ БИЛИ В ТОЯ ЗЛОПОЛУЧЕН САМОЛЕТ-ЩЯХТЕ ДА МИ СТАНЕТЕ САМО НА ДЕПУТАТИ И ИМУНИТЕТИ,ЛЕКЕТА БОЛШЕВИШКИ ТАКИВА!!!

13.01 2014 в 18:04

Аз няма да дам мнение ,защото съм симпатизант на ГЕРБ .:)

13.01 2014 в 14:24

Как ще карат да трият снимки и видео от телефоните си в присъствие на полицията бе? А полицаите да не би да нямат изобщо телефони? Техните записи кой ги е изтрил? Я стига лъжи. Няма доказателства и толкова.

Едните казват едно, другите обратното. Освен да се хвърли ези-тура, друг начин да се вземе решение няма. А защо просто не ги прекарат всички замесени и от двете страни през полиграф? Ей така, само за ивформация на обществото.

13.01 2014 в 14:01

Балкански изпускаш момента, че дупедатите от фатака ибрикчии са карали хората да трият снимки и видео материал от телефоните си.

А останалите на подценявайте Волен, в момента той е събрал такива привържнеици, че когато и да ги застреляме все ще е късно. Но те са му и безкрайно лоялни, както се и вижда. Безмозъчни лоялни последователи - има ли по-страшно от това?

13.01 2014 в 11:10

... и един мармот завива шоколада в станиол.

13.01 2014 в 09:42

Бакъре, brain dead посредственико – ГОЛЕМИЯТ СКАНДАЛ Е БИЛ НА АЕРОГАРАТА, бе нещастник. Там ли са били изключени телефоните? Да те *** у тъпата муцуна...

13.01 2014 в 09:31

"как НИКОЙ НЕ Е СНИМАЛ С МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ИЛИ НЕ Е ЗАПИСАЛ РЕПЛИКИТЕ?"

Ти мозъчно изостанал ли си четвъртокласник Балканчо?

Или си само леко малоумен?

Повечето хора си изключват телефоните и електронните устройства при излитане и не ги включват. Не е логично, но такава е практиката. Малоумник.

13.01 2014 в 03:16

Дребосъка им бърка в здравето на герберастите и техните западняшки господари. Затова врещят като настъпани по мазола. Още 2-3 подобни скандала, и Сидеров ще вземе повече от половин милион гласове.

Народа много добре усеща, че освен него няма друг закрилник. Тая провокация ще бъде разобличена, както стана и с предишните. Само че, този път ще настояваме провокаторите да си получат заслуженото.

Прокуратурата първо да си довърши работата с Борисов и Цвинокио, па тогава да се захваща с нови политически поръчки.

13.01 2014 в 00:43

Довиждане, нищожество