След намесата на прокуратурата 'Възраждане' обяви, че търпението им свърши

OFFNews Последна промяна на 13 май 2020 в 12:29 10041 1

Малко след като се разбра, че Окръжната прокуратура във Варна се е заела с лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов след журналистическо разследване, от партията обявиха, че търпението им се е изчерпало. Политическата партия ще потърси правата си в съда заради обидни прякори на лидера, "руските пари", с които се е захранило "Възраждане", и неверни твърдения. 

Ето текста на възражението без редакторска намеса:

Три години след учредяването на "Възраждане" понасяме онова, за което Макиавели предупреждава: „Инициаторът на нова система има враждебността на всички, които биха спечелили от запазването на старите институции.”

Тази враждебност към "Възраждане" придоби уродливи измерения. Като се започне от неверни данни, обидни прякори, манипулирани репортажи и се стигне до физическа репресия и психотерор. Чашата преля и "Възраждане" няма да търпи повече подобни действия. Ще приложим силата на правосъдието върху всички разпространители на неверни твърдения, независимо от техните партийни и бизнес покровители!

Особено нетърпимо е изливането на мръсотия върху лидера на "Възраждане" д-р Костадин Костадинов. Поне да бяха по-изобретателни авторите на клевети и прякори по негов адрес. Защото, ако д-р Костадинов е “уж свързван с Русия”, то какъв е Борисов, чиято фирма ИПОН става фактор, след като в края на 90-те години получава от руската фирма „Лукойл” договор за охрана на нейните тръби и съоръжения. (грами на Дж.Байърли, 2006 год.). Какъв е Иван Костов, който даде „Нефтохим” – Бургас на Лукойл, когато в същото време е имало други купувачи по думите на Петър Стоянов.

За получени от д-р Костадинов „митични руски пари” няма нито един аргумент. Но за милионите рубли, взети от управляващите – документи бол. В същото време за милионерите рубладжии се мълчи точно толкова, колкото и за грантаджиите. Американските бази и самолетите F – 16, които са само на чертеж, но са платени милиарди за тях, са дребнотемие за авторите на компромати срещу "Възраждане".

Към престъпните мераци на политическите брокери за облагодетелстване с рубли и долари се присъединяват и евромилионерите. С къщи за гости, хотели, обществени поръчки. А напоследък и с ваксините за Ковид-19. Всичко това се замита под килима, но за "Възраждане" е впрегнат целият репресивен апарат – Сметна палата, ГДБОП, СДВР, МВР и медии. Ще посочим само два от многобройните случаи на репресия срещу лидерите на "Възраждане".

Инж. Николай Дренчев, организационният секретар на "Възраждане", е офицер от българската армия, бивш военен пилот на изтребител МиГ-23 МЛД, успешен предприемач и баща на шест деца. На 28 март 2020 г. от 10.00 ч. беше призован за разпит в ГДБОП. После на 5 май 2020 г. в СДВР. И за двата разпита поводът е един -фейсбук статус, в който споделя преживяванията на симпатизант на „Възраждане”, опитващ се да получи медицинска помощ в три големи столични болници.

На 30 март тази година е призован за разпит в СДВР и д-р Костадин Костадинов – председател на "Възраждане". Причината - изказана позиция по политическа тема в предаването „Делници с Николай Колев“ по телевизия „Евроком”. И още, и още… Върхът на наглостта беше репортажът на така наречения „разследващ” журналист Васил Иванов.

Манипулативни кадри, показващи огромен имот, а всъщност домът на д-р Костадинов е само единият ъгъл на огромната постройка. За кредита даже няма и да говорим. Само ще отбележим, че шест /!/ пъти "Възраждане" е одитирано от Сметната палата. И няма нито едно закононарушение в разходите, направени от субсидията! Ето защо "Възраждане" очаква въпросният журналист да направи със същото настървение репортаж за къщата в Барселона, сараите на Доган, имотите на депутати – бизнесмени. Бивши и настоящи.

"Възраждане" е наясно, че срещу нас е впрегната цялата репресивна и медийна машина заради организирания национален протест на 14 май. Заради заканите, че "Възраждане" няма да работи под диктата на Вашингтон, Москва и Брюксел! Че ще работи с тях под условие – ако е защитен българският интерес! И ако българите дадат доверието си на "Възраждане".

Заради системното и целенасочено дискредитиране срещу нас "Възраждане" слага край на търпението. От този момент нататък всяка клевета, всеки компромат, всяко деяние, уронващо авторитета на д-р Костадинов, на неговите колеги, на самата организация, ще срещнат отпор с документи и факти, които притежаваме. С всеки автор на зловредни послания, снимки, публикации, твърдения – ще се срещнем в съда. За предприетите от "Възраждане" действия българската общественост ще бъде информирана. "Възраждане" вярва в справедливостта на съда, в инстинкта на българите да разпознават честния от подлеца, както и в тържеството на истината, което рано или късно настъпва. "Възраждане" споделя казаното от неизвестен автор, че „Общото между политиците и пелените е, че и двете трябва да бъдат сменяни редовно и то по една и съща причина”.

Сегашното управление твърде много засмърдя! Време е да сменяме пелените! Започваме на 14 май! И ще продължим, докато не се разнесе тази зловредна политическа миризма!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови