ПП-ДБ издигна Васил Терзиев за кмет на София

Йорданка Веселинова 27 юни 2023 в 19:04 4500 7

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/ЛЮБА ФИЛИПОВА

Васил Терзиев е общата кандидатура за кмет на София на "Продължаваме Промяната”, “Демократична България”, “Спаси София” и от “Екипът на София”.

Васил Терзиев е номинацията на "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" за кмет на столицата. Кандидатурата му е подкрепена и от "Екипът на София".

OFFNews следи събитието на живо:

При представянето си Васил Терзиев обяви, че в България има потенциал, който може да бъде превърнат в успех и даде пример с компанията си, която успява да се превърне в световен лидер. Той се определи като "успял човек, който си е подредил живота", но иска да построи едно по-хубаво бъдеще за София. 

"Трябва да полагаме камък по камък, за да имаме пътища, по които да изградим едно по-хубаво бъдеще", добави той.

Терзиев декларира, че ще се бори за убедителна победа на местните избори, за мнозинство в Общинския съвет, както и за достойно управление, което ще направи София достоен европейски град.

На свой ред Борис Бонев отбеляза, че е време в София да има различно управление, а през последните месеци са водени интензивни разговори с ПП-ДБ, но е постигнато пълно съгласие и синхрон.

"Знаем какво ще постигнем след 18 години ГЕРБ на власт. За нас беше важно политическото его да отстъпи, за да се постигне съгласие и синхрон, което да доведе до устойчиво управление след изборите", добави той.

Бонев заяви, че е изграден единен политически отбор, който с визионерство, амбиция и маратонско темпо ще промени столица. Той обаче даде заявка, че "Спаси София" няма да направи компромиси за София

"Аз гласувам доверие на Васил. Знам, че не само ще спечелим изборите, но и ще ги разбием. София ще бъде град, с който ще се гордеем."

Бонев съобщи, че ще бъде водач на общата листа за общински съветници. Той добави, че целта е победа на Васил Терзиев още на първи тур, абсолютно мнозинство в СОС и решителни действия от първия ден на управление.

ПП-ДБ: Победата ще е огромна

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че е оптимист, че Терзиев ще стане кмет на София и победата ще е огромна. По думите му с дейността си досега Терзиев вече е променил много животи и има качествата да стане кмет.

Христо Иванов, председател на "Да, България", добави, че Терзиев е човек, който залага на предварителната подготовка. Той определи кандидата за кмет като човек който дава, а не взима. "Този човек може да води нашия град", каза още той. 

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че ще бъде направено необходимото, за да се превърне София в истинска европейска столица, както и че ще бъде направено всичко възможно, за да приключи застоят в столицата и ще бъдат затворени корупционните пробойни в града.

"Трябва да преодолеем застоя на Борисовата държава."

Съпредседателката на "Зелено Движение" Добромира Костова също прогнозира, че Терзиев ще спечели изборите, а битката за София, която води "Спаси София" от години, най-сетне ще бъде спечелена. Тя определи Васил Терзиев като вдъхновител и "мениджър на световно ниво".

Арх. Любомир Георгиев от "Екипът на София" коментира, че обединението зад номинацията на Васил Терзиев ще убеди хората да гласуват, защото има шанс за реална промяна.

Кой е Васил Терзиев

Васил Терзиев е един от основателите на българска софтуерна компания "Телерик". Преди около 10 години тя бе продадена за 262,5 млн. долара. Доскоро Терзиев е бил партньор във фонда за рисково инвестиране "Илевън".  Васил Терзиев е инвестирал в стартъпи и е подпомагал различни инициативи. Бил е член на управителния съвет на образователната организация “Заедно в час”, както и на Американския университет в България. Той  няма политически опит и до момента не е имал позиции по политически проблеми. През лятото на 2022 г. участва в демонстрацията в подкрепа на кабинета "Петков", който бе свален с първия успешен вот на недоверие в България.

Името на Терзиев се спряга като потенциална номинация на ПП-ДБ за кмет на София от месеци, като той публично нито отрече, нито потвърди слуховете. Потвърждение за номинацията му дойде от разпространения от Радостин Василев запис от Националния съвет на ПП, по време на който се чува, че Кирил Петков и Асен Василев са съобщили за идеята за ротационен кабинет първо на Васил Терзиев, а след това на депутатите си. 

В интервю за "ЕВРОДИКОФ" бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата на Държавна сигурност Методи Андреев съобщи, че дядо му Васил Павлов Терзиев е дългогодишният началник на Трето управление на ДС, а баща му Александър Терзиев е бил офицер от Първо главно управление на ДС. Андреев добави, че децата не отговарят за родителите си и миналото, но "в България хората са чувствителни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

8

AlexT

28.06 2023 в 02:01

2 .? Беше ли в разумна възраст баща ти ? Сляп ли беше или умствено недоразвит ? :))
И като гражданин на България – за КАКЪВ те готвеха родителите ти – до 1989 година да бъдеш ? Къде да работиш., след дядо и баща – в ДС ? ..
Изобщо , за каква кариера си се готвел, са те подготвяли, ВЪЗПИТАВАЛИ , УЧИЛИ в твоето семейство !? ..Каква е ЦЕННОСТНАТА СИСТРЕМА на семейството, където си бил внуче и син ?
Кажи , червен полуфабрикат ...

П.С. И никой няма да го праща в Белене или да ги застреля на границата , да го изселва някъде или да му е ЗАБРАНЕНО да пътува на Запад , както ПРАВЕХА неговите предци от ДС- БКП ! ..:)) Някой тук споменава глупости, но НИЕ сме ДЕМОКРАТИ, а не като баща му и дядо му ..!! Щели сме да го съдим заради баща му – агента на КГБ-ДС и дядо му – сталиниста !? Искаме САМО да НЕ НИ УПРАВЛЯАТ изтърсаците на”строителите на комунизЪма „- потомците на съветските агенти ...:)

-1395

7

AlexT

28.06 2023 в 01:59


Васил терзиев ; кандидат за кмет на София издигнат ? от ДБ , пп и онова перекенде- тарикатче борис ..:))
""Родителите ми са повлияли много за това да разбирам какво е да съм част от едно общество, да съм гражданин на една страна, какво значи да съм отговорен, че трябва да пазя, да следвам правилата.""::) В.терзиев
Да си част от кое общество ?? На баща ти и дядо ти – ДС-БКП обществото, ли ? Комуно-номенклатурата ,ли ? Кастата на съветските агенти , ли ?
Да си отговорен ? Пред кого ? Пред КГБ , ДС или само пред БКП ? Родителите ти знаят пред КОГО са били отговорни ::))
КОИ Правила да пазиш и следваш ? На баща ти, на дядо ти сталиниста , на хамелеона , какъвто си ??
Защо не учи в съветския съюз , а в Щатите ? Татко ти там по ДС линия , на КОГО служеше , за КОГО работеше в посолството ни в САЩ, под прикритие ? За славата на Тошо, КГБ , ДС ли ? ? .. За славата на комунизЪма и диктатурите ? Беше ли в разумна възраст баща ти ? Сляп ли беше или умствено недоразвит ? :))
И като гражданин

-1395

6

AlexT

28.06 2023 в 01:56

2 ..Как е СДЕЛКАТА , ПИЧ ?”..Става.” Разговор между кирчо и ДС отпадъка,/те са пичове по сделките  / , готов за кмет на ...София !? Маноле / пейков/, разбрах, че имал добри ИДЕИ и ти е ХАРЕСАЛО отрочето ..:)).. ТЕ и КОМУНИСТИТЕ – сталинисти, като дядо му ,са ИМАЛИ БЛЕСТЯЩИ ИДЕИ, ОБЕЩАНИЯ ,клетви, и т.н. за СТРОЕЖА на КОМУНИЗЪМА и ..го строиха ...!? Построиха го ,даже, за себе си ..
Започвам да си мисля, че наистина „ДОБРИ” копеле.а , пичове , е подбрал, в началото, другарят радев ...

-1395

5

AlexT

28.06 2023 в 01:55

Очакваме кандидатчето на Кирчо за кмет, да каже : КОЛКО убити, колко по лагерите и изселени са виждали, предлагали ,дядо му и баща му за 2023 г- при построения комунизъм ?

Очакват се поздравителни телеграми от Фарфоровна, КГБ, ДС-отпадъци, ниновци,ИЗраждане-до ПП-ДБ за кандидатчето.И споменаване на майките им от НАС, гражданите!

Поздравления вам, таварищи от ПП-ДБ для ваш ПРАВИЛНЪЙ въйбор ! Слава на Кирча ! Наша дружба- КГБ-ДС – вечна !

ПП-кирчо и зелените, са ясни!И да Българията!? –ПАРИТЕ на ДС-БКП ..Но, гробното мълчание на Радан,Атанасов,Мартин,женския антураж около тях ,Костов !? Интересно ..:)
Как наесен Мутрата и Доган,ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ , ли ? Достатъчно е да ГЛЕДАТЕ ходовете, „политиката”, хората, анализите им, мечтите им,кандидатите им и т.н.-на ПП-кирчо и ДБ 
Как е СДЕЛКАТА , ПИЧ ?”..Става.” Разговор между кирчо и ДС отпадъка,/те са пичове по сделките  / , готов за кмет на ...София !? Маноле / пейков/, разбрах, че имал добри ИДЕИ и ти е ХАРЕСАЛО отрочето ..

1000

3

PaulPierce

27.06 2023 в 20:24

Топ кандидат, но герберските медии ще го залеят с помия, ще направят няколко чалга концерта, ще купят циганите и ще вземат доста гласове

936

2

escrin

27.06 2023 в 20:08

Айде успех. В ПИК вече го нападнаха, че родата му били ченгета от ДС. Щом толкова бързо се включиха тия нещастници със стандартните си измекярски мизерии (да обвиняват демократите, че са комунисти и т.н.), значи човекът най-вероятно е точен.

4038

1

Moirae

27.06 2023 в 20:00

Фандъкова видя сметката на столицата. Грозотия, мръсотия и кал до колене. Успех!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика