"Не мога да рисувам и стихоплетствам, моите таланти са другаде"

Няма по-подготвен от мен за шеф на комисията по култура, заяви Бинев

Ивайло Анев 02 декември 2014 в 13:10 7072 3

Снимка Сергей Антонов

Слави Бинев

На пресконференция днес, във видимо добро настроение, шефът на комисията по култура и медии в парламента Слави Бинев заяви, че няма да подаде оставка, въпреки реакциите, които предизвика неговото назначение.

Бинев подчерта, че не може да пее, свири и стихоплетства, но притежава много други таланти и според него това е достатъчно за поста, който заема.

Той подчерта, че всички, които от творци са се превърнали в организатори, не са били успешни.

Бинев дори се сравни с Медичите, които, ако ги е нямало, Микеланджело е щял да бъде бояджия в Неапол.

"И да ме разцепите на две, ще работя за свободата на медиите", отсече бившият спортист и изтъкна, че по свобода на словото България е след Нигерия, Сиера Леоне и Албания.

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов защити избора на Бинев с мотива, че за председател на комисия е нужен човек с администраторски качества, а не флейтист например.

Относно бизнеса си с поп-фолк клубовете, Бинев посочи, че „ако трябва да правиш пари и това е разрешено от закона, какво лошо". „Ако се купува, ще се продава", каза още Бинев.

„Трябва да ви кажа, че и аз имам семейство и деца, които ме питат: „Вярно ли си такова говедо?". В моята автобиография няма нищо, от което да се срамувам. И когато криминалитетът ме нападна, аз бях единственият, който се защити и оцеля. Ако и днес ме нападне престъпният свят, а ще защитя себе си, семейството си, имота си, хората, които обичам, дори и тези, които не обичам".

Слави Бинев обеща, че ще воюва за повече пари за културата. Той помоли да не го нападат хора, които не го познават.

Ако протестиращите имат аргументи, а не са хора, повярвали на клишетата или не са платени революционери, ще се оттегля.

Най-подготвеният човек съм, ако не в държавата, то поне в Народното събрание да отговарям за председателството на тази комисия, категоричен бе народният представител от Патриотичния фронт.

Той посочи три варианта, при които би подал оставка.

"ПФ сме хора с достойнство. Човекът, който ме препоръчал за този пост в Валери Симеонов, в момента, в който той ми каже да напусна, ще го направя.

Според Бинев в случая има чисто политически натиск. Затова вторият вариант бил, ако зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и областният управител на София-град Веселин Пенев, срещу които се обявиха от ПФ, си подадат оставките, тогава и той, "в знак на солидарност", щял да го направи "една секунда след тях".

Третият вариант бил да подаде оставка, ако не се изпълни програмата на ПФ.

Депутатът заяви, че не е чел само една книга - "Винету", както някои хора, визирайки Бойко Борисов. На въпроси коя му е любимата книга, кой му е любимият композитор и коя му е любимата постановка, той заяви, че не е подготвен да отговори на тези въпроси, а и никога не бил твърдял, че е най-интелигентният човек.

"От кое да се срамувам? Дядо ми е бил поет и писател, близките ми са издигали българското знаме. Стърчиш ли в България, се готви да ти отрежат кратуната", посочи депутатът от Патриотичния фронт.

"Станах имотен човек, без да съм приватизирал нищо в престъпната приватизация и без да имам нито един договор с държавата", посочи бившият собственик на фолк заведение, след което допълни, че затова му казали, че е гадняр. В нормалния свят всеки един такъв човек би се превърнал в легенда, а тук съм мутра, продължи да се жалва той.

В заключение стана ясно, че Бинев предпочита да бъда посрещнат с нож и изпратен с аплодисменти, отколкото да бъда посрещнат с фанфари и изпратен с камъни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!