Quantcast

Биков и Тицин призоваха Бинев да се откаже от комисията по култура

Това е лицемерно, след като Цветанов е в комисията за СРС-тата, контрира Любен Дилов-син

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 08:40 4197 4

Тома Биков, медиен съветник на премиера.

Слави Бинев трябва да се оттегли от поста председател на Комисията по култура и медии в Нарадното събрание, за да не се нагнетява напрежението.

Това обяви пред Нова телевизия медийният съветник на премиера Бойко Борисов - Тома Биков.

По думите му е абсурдно да се твърди, че Цветан Цветанов е поискал Бинев да оглави именно тази комисия.

За оттеглянето на Бинев призова и Найо Тицин, който обяви, че неговото назначение е институционализиране на мутро-барока и го сравни това на Делян Пеевкски за шеф на ДАНС.

"В крайна сметка и Делян Пеевски се оттегли. Значи не е толкова страшно", коментира Тицин. 

Търси се позиция за човек, а не човек да позицията и това е основният проблем, каза Биков и добави, че сега изцяло топката е в Патриотичния фронт.

"Не вярвам в конспирации. Слави Бинев е много удобен за нападение. И аз мисля, че е доста лицемерна цялата история. Не съм сигурен и че гилдията разбира от функцията на председателя", обяви Любен Дилов-син, който се включи в разговора, за да защити своя приятел Слави Бинев.

Любен Дилов-син намира отношението към назначението на Бинев за лицемерно, тъй като в същото време човек с няколко висящи дела е шеф на комисията за СРС-тата (има предвид Цветан Цветанов, който всъщност е редови член на въпросната комисия).

Дилов напомни, че функцията на председателя на парламентараната Комисия по култура и медии не е да определя репертоара на опери и театри и че неговият глас е точно толкова важен, колкото и гласа например на Анна Барекова в НС. Тук трябва човек - организатор, посочи той.

С това назначение политическата класа си направи много лоша услуга, заявявайки културата е втора ръка занимание, ние я даваме на който си я поиска, не е важна и пр. Тоест допълнително нагнетиха темата, вместо да я облекчат, коментира Найо Тицин.

Патриотичният фронт първо отказа да участва в изпълнителната власт, заявявайки, че ще подкрепя програма, след което не каза една дума дали се изпълнява програмата или не, а се изправя срещу кадрови назначения, коментира Тома Бинев.

Патриотичният фронт трябва да се определи опозиция ли е или управляващ, призова той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2014 в 16:01

Абе, хора, разбирам ги хората, творящи култура, възмущават се, не искат Рашидов, Бинев, ама давате ли си сметка как се замитат важни, ама много важни теми и драскаме за един човечец, дето ни го пускат за разлайване, а къде е Бисеров, например, някой пита ли?!? Защо ще се задължаваме с милиарди, а някои ще си папат взетите кредити някъде по света... Делянчо и мамицата му чисти като сълзи, оня си седи в сарая и плете мрежите, путинката свършва парите и лъже, че ние сме му криви, белким рубладжиите вземат преднина... Уф, аман от скандали...

02.12 2014 в 10:52

Казвам ти - Цветанов има международни награди и не една!
При тия руски агенти не подслушване, следене трябва!
За да няма Бисеров и крадци на КТБ!
Дилов-син да не се мярка изобщо!

02.12 2014 в 10:24

Слави Бинев е най-малкия проблем на фона на Цветанов в СРС комисията, който е подсъдим заради СРС скандалите. На фона на мултака Вежди Рашидов, който превърна изкуството в храм на търговията и да стане отново министър на културата и т.н. За тези хора ги съдя по делата им, а не по мулташките им корени. Като хората се възмущават нека не го правят само частично за лица, които ги поставят на определени места само и само, за да се измести вниманието от други много по-скандали назначения.

02.12 2014 в 09:28

НЕ МЕ ИНТЕРСУВА БИНЕВ БЕ, ГЕРБЕРАСТИ ДОЛНИ...КАЖЕТЕ ЗА ЦВЕТАНОВ!!!!!!!!!!!!!