Биков и Тицин призоваха Бинев да се откаже от комисията по култура

Това е лицемерно, след като Цветанов е в комисията за СРС-тата, контрира Любен Дилов-син

OFFNews 02 декември 2014 в 08:40 4931 4

Тома Биков, медиен съветник на премиера.

Слави Бинев трябва да се оттегли от поста председател на Комисията по култура и медии в Нарадното събрание, за да не се нагнетява напрежението.

Това обяви пред Нова телевизия медийният съветник на премиера Бойко Борисов - Тома Биков.

По думите му е абсурдно да се твърди, че Цветан Цветанов е поискал Бинев да оглави именно тази комисия.

За оттеглянето на Бинев призова и Найо Тицин, който обяви, че неговото назначение е институционализиране на мутро-барока и го сравни това на Делян Пеевкски за шеф на ДАНС.

"В крайна сметка и Делян Пеевски се оттегли. Значи не е толкова страшно", коментира Тицин. 

Търси се позиция за човек, а не човек да позицията и това е основният проблем, каза Биков и добави, че сега изцяло топката е в Патриотичния фронт.

"Не вярвам в конспирации. Слави Бинев е много удобен за нападение. И аз мисля, че е доста лицемерна цялата история. Не съм сигурен и че гилдията разбира от функцията на председателя", обяви Любен Дилов-син, който се включи в разговора, за да защити своя приятел Слави Бинев.

Любен Дилов-син намира отношението към назначението на Бинев за лицемерно, тъй като в същото време човек с няколко висящи дела е шеф на комисията за СРС-тата (има предвид Цветан Цветанов, който всъщност е редови член на въпросната комисия).

Дилов напомни, че функцията на председателя на парламентараната Комисия по култура и медии не е да определя репертоара на опери и театри и че неговият глас е точно толкова важен, колкото и гласа например на Анна Барекова в НС. Тук трябва човек - организатор, посочи той.

С това назначение политическата класа си направи много лоша услуга, заявявайки културата е втора ръка занимание, ние я даваме на който си я поиска, не е важна и пр. Тоест допълнително нагнетиха темата, вместо да я облекчат, коментира Найо Тицин.

Патриотичният фронт първо отказа да участва в изпълнителната власт, заявявайки, че ще подкрепя програма, след което не каза една дума дали се изпълнява програмата или не, а се изправя срещу кадрови назначения, коментира Тома Бинев.

Патриотичният фронт трябва да се определи опозиция ли е или управляващ, призова той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови