Quantcast

Театър "Зад канала" с отворено писмо против Слави Бинев

ОFFNews Последна промяна на 01 декември 2014 в 18:45 4305 3

Малък градски театър „Зад канала“ написа отворено писмо, с което се обявява твърдо против назначаването на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента.

Писмото е адресирано до Цецка Цачева, Бойко Борисов, Румяна Бъчварова, Вежди Рашидов и парламентарните групи на ГЕРБ и РБ.

В него се казва, че изборът на Бинев за шеф на комисията предизвиква съмнения за задкулисни игри и поредно неглижиране на културата. Театралите се надяват "разумът да надделее" и архонтът да бъде свален от поста си, като заплашват, ако това не се случи, да започнат "ефективни протестни действия".

С това писмо театър "Зад канала" се присъединява към Младежкия театър", БНТ и редица други културни дейци и журналисти в недоволството спрямо Слави Бинев.

В сряда е предвиден и протест от 14:30 часа в градинката "Кристал".

Ето и целия текст на отвореното писмо:

Госпожи/Господа управляващи,

Със своето решение за назначаването на лицето Слави Бинев за Председател на комисията по култура и медии, Вие оставяте у нас – хората, занимаващи се с култура, впечатлението за задкулисни игри за разпределяне на постове във властта и лош вкус в устата, че грижата за културата отново е на последно място във вашите приоритети.

Присъединявайки се към колегите си от Младежки театър „Николай Бинев”, ние считаме, че Слави Бинев е последния човек, който притежава необходимите качества и компетентност, за да се занимава с проблемите на културата у нас.

Надяваме се, че разумът ше надделее и това назначение ще бъде преразгледано в името на общатата цел – неоскверняване на българската култура и демокрация. Ако гласът ни не бъде чут, си запазваме правото за ефективни протестни действия.

С уважение,

Екипът на Малък градски театър „Зад канала“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2014 в 21:36

Мултак турчин и мутра крадец създал клуба на разврата биат. Турска чалга и мислене тип борче за културата ни. Дпс още се гаври с нас, но не само изкупувайки всички медии за да ни дресира и с тях.

01.12 2014 в 20:07

#ОСТАВКА на Свини Бинев!

01.12 2014 в 19:06

А кои са останалите членове на комисията?Те ли са по-големи специалисти в областта на културата от Бинев?Не виждате ли че нито един от политиците ни не си е за мястото на което седи като вземете от президента,министър председателя та чак до съветниците им.То всичко е сбъркано,те само Бинев им е в главите.