Quantcast

Местан свърза атаките в Брюксел с атентатите в Турция

OFFNews Последна промяна на 22 март 2016 в 15:18 3163 8

Снимка Туитър

Ескалацията на терористичните актове, която днес се пренесе от Република Турция в сърцевината на ЕС – Брюксел, е още едно потвърждение на тезата, че тероризмът представя глобална заплаха не срещу отделни държави, религии или етноси, а срещу цялото демократично човечество, срещу човешката цивилизация.

Това се казва в декларация от учредителите на новата партия на Лютви Местан ДОСТ.

В текста пише още:

Глобалният характер на това зло предполага минимум симетрично глобално противодействие от страна на световната демократична общност, държави и нации, за които демокрацията, свободата и преди всичко човешкият живот са висша ценност.
Учредителите на ПП „ДОСТ“ осъждаме остро терористичните актове в Брюксел и съпреживяваме болката на ранените, както и изказваме съболезнования на близките и роднините на загиналите. Призоваваме към още по-решителна солидарност и единодействие на всички демократични сили срещу тероризма.
Да бъдем заедно срещу това най – нечовешко зло на нашето съвремие – тероризма е наш дълг, който стои по-високо от всякакви политически, етнически, религиозни и културни различия.
От името на учредителите: Лютви Местан 

НПСД: Тероризмът ни засипва от всички точки на света

Ръководството на НПСД осъжда най-остро поредицата терористични атаки в европейската столица Брюксел, при които загинаха и са ранени десетки мирни граждани, се казва в декларация на партията на Корман Исмаилов и Касим Дал, част от Реформаторския блок. В текста им пише и: 

Ние от НПСД се противопоставяме най-категорично на актовете на тероризъм и насилие, насочени срещу погазването на демократичните устои, единството и сплотеността на европейската общност.

Жертвите от поредните терористични удари доказват необходимостта от решими действия в борбата срещу тероризма и неговите грозни проявления, които ни засипват ежедневно от всички точки на света.

Ние от НПСД изразяваме най-искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите и пострадалите, като сме твърдо убедени, че Европейската общност, със своята сила и увереност, ще преодолее пордният тежък удар, целящ да разклати стабилността на Европейския съюз.

Изпълнителен политически съвет на НПСД 

ДПС: Тероризмът не различава език, вяра и цвят на кожата

С дълбока скръб и мъка научихме за серията от терористични атаки в ключови артерии за публичния и международен транспорт в Белгия, отнели живота на десетки и ранили много повече мирни граждани, запътили се към работа или прибиращи се при близките си, като осъждаме категорично организаторите и целите на тези нечовешки деяния! Това се казва в съболезнователно писмо от съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза, Четин Казак. 

Поредицата от терористични атаки срещу мирни граждани и посланията на организаторите им са ясно доказателство, че тероризмът не различава език, вяра, цвят на кожата и култура, и цели унижението на основни човешки ценности, разделение в обществото и в международната общност. Ние заявяваме отново позицията си, че борбата с това глобално явление може да бъде успешна само тогава, когато обществата ни са единни, народите ни заедно и международната общност обединена и решителна.

От името на Движение за права и свободи и от наше име, поднасяме най-искрените си съболезнования към семействата на загиналите и изразяваме своята надежда за бързо възстановяване на пострадалите. В този тежък момент, ние скърбим заедно с целия белгийски народ!

С уважение,

Председателски съвет на Движение за права и свободи: Мустафа Карадайъ, Рушен Риза, Четин Казак

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2016 в 12:19

Местан е отново точен.Усещате ли как опустяха сарайските изрази? Колективното тяло е болно колеги.

22.03 2016 в 18:36

Да, -10, имам отговорите си:
Веднага след промените мюсюлмансите имена на жертвите на Възродителния процес бяха възстановени и целият народ бяхме на страната на жертвите. Това не попречи на изродите да честват атентаторите от вагона за майки с деца. Та ти казвам, че изродите от тогава имат наследниците си днес. И няма да го забравим.

22.03 2016 в 17:52

Зоро, не винаги съм съгласен с теб,но този път си прав.По изявление на МИД-Росии единият от замесените е емигрирал дагестанец!Втори е беларус?Да ли са бивши КГБ казваи ти някой?
Четете "Русский Монитор" има неща които у нас никой не казва.Пък слагайте минуси колкото щете Хуйловци!

22.03 2016 в 16:44

Тези първи започнаха с декларациите.
--------------
Ако не направят декларации, що не правят, значи одобряват. Ако направят, защо толкова бързат. Бихте ли се изяснили със себе си недоносчета такива!

22.03 2016 в 16:15

Защо повтаря думите на ментора си.
Справка:Припомнете си думите на Ердоган,казани след последния атентат в Турция,къде ще бъдат следващите атентати.

22.03 2016 в 16:13

Тези първи започнаха с декларациите. Гузен негонен бяга.
Приятелчета на Ердоган, а започнаха да говорят за демокрация и глобално противодействие.
Да ги поздравим за проактивната позиция!

22.03 2016 в 16:10

И сега? Страхувахте се от мигрантите, а терористите са от Руски републики???

22.03 2016 в 15:51

ДПС: Тероризмът не различава език, вяра и цвят на кожата....
Аз само така да попитам агента на ДС, председател на новосформираната партия с турско име...колко от атентатите от последните години са извършени от будисти,индуси,евреи или християни???