Местан изпрати благодарствено писмо на Сърница

OFFNews Последна промяна на 23 март 2015 в 13:53 1962 8

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан изпрати благодарствено обръщение към жителите на община Сърница, които си избраха за кмет кандидатът на ДПС - Неби Бозов.

Бозов победи на балотажа вчера кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов.

ГЕРБ се надяваше на победа на местните избори в най-новата община Сърница, защото на първия тур те заедно с Реформаторския блок спечелиха мнозинство в местния парламент - 6 от 11 съветници. Аликанов обвини за загубата си РБ, които били слабо активни на балотажа

Преди първия и втория тур имаше и сблъсъци между ДПС и ГЕРБ в националния парламент.

В писмото си местан Местан говори за победа на демокрацията над репресията. 

Ето и цялото обръщение на лидера на ДПС към сърничани

УВАЖАЕМИ ИЗБИРАТЕЛИ В ОБЩИНА СЪРНИЦА,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА ДПС,

СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ!

Обръщам се към Вас с много дълбоко и искрено чувство. След такава победа на демокрацията над репресията, на достойнството над страха, на чувството за гражданска общност над грозния националпопулизъм и над опита да бъдем унижавани, ми се иска да Ви стисна ръка и да Ви прегърна един по един. Това, което постигнахте, не е победа само за най-новата българска община Сърница. Това е победа за достойнството. И преди изборния ден, а със сигурност и през следващите дни и месеци ще се намират хора, които да твърдят, че сте били под диктата на ДПС, а ДПС описвано от националпопулистите като образ на универсалното зло, в борбата срещу което всякакви средства са оправдани. Искам да Ви кажа нещо много важно, с което трябва винаги да се гордеем. Преди години Вашата смелост и непримиримата Ви борба срещу възродителния процес дадоха решителен тласък за свалянето на комунистическия режим, а оттам и за началото на демокрацията в нашата страна. Днес самочувствието Ви да се изправите срещу всякакви форми на заплаха и рекет, и избирането на кандидата на ДПС Неби Бозов за кмет на Сърница ни дадоха още една голяма историческа победа – вотът Ви препотвърди стратегическия български избор за демокрация, толерантност и правенето на политика с политически средства. В период, когато мотото на националното управление, доминирано от националпопулистки и ксенофобски инстинкти, е насочено към „изтръгване“ на ДПС от обществено-политическия живот на страната, а изборите в Сърница трябваше да станат пример за успешно партньорство между ГЕРБ и Реформаторския блок срещу „злото“ ДПС, тази победа идва не само като опровержение, но и като гражданско предупреждение, че демокрацията винаги е по-силна от опитите за политическо унищожение.

Бих искал да се обърна и към всички избиратели, членове и симпатизанти на ДПС от цялата страна. Изборните резултати от Сърница са едно от най-силните доказателства, че нашето Движение е на правилен, верен и отговорен политически път. Решението, което взехме след изборите за Европейски парламент, да осигурим възможност България да поеме по пътя на плавен преход към политическа стабилност чрез провеждането на извънредни парламентарни избори, не беше нито бягство от отговорност, нито малодушие. Това беше осмислен и сериозно аргументиран политически избор на ДПС в името на стабилността на страната.

Днес, когато управлението на страната е в тежка ценностна криза, породена от прякото участие на крайни националисти и други популисти, изборите в Сърница потвърдиха силата и стратегическата роля на ДПС да бъде националният либерален гарант на демокрацията, свободата и евро-атлантизма.

Поднасям почит на Вас – гордите родопчани от Сърница, Медени поляни, Побит камък и махала Селище, които със силата на свободния си дух, с чистотата на смелите си сърца, с ясния си разум избрахте кандидата на ДПС Неби Бозов за кмет. Победата на Неби Бозов е победа на свободната Ви воля. Мислено прегръщам всеки един от Вас!

Изборите са зад Вас. Пред Вас е по-трудното – да превърнете Сърница в реално функционираща община. Вярвам, че с толерантността и с общата енергия на всички сърничани ще успеете.


ЛЮТВИ МЕСТАН

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2015 в 21:22

Изборите в една от най-малките и най-млада община в Западните Родопи Сърница, които се проведоха през тази Неделя, бяха спечелени от ДПС с над 1800гласа, а за кандидата на ГЕРБ гласуваха 1300. При редовни избори едва ли някой би обърнал внимание на малката бедна община, но тъй като тези са извънредни половин година преди местните редовни такива политиците от ДПС се опитаха по думите на известната журналистка г-жа В. Като сталинградска битка. Щеше да е смешно и глупаво, ако не беше тъжно. Сърница населението е 100% българо- мохамедани. Тези хора благодарение на пълното безхаберие и абдикация на класическите български партии от техните проблеми бяха хванати в желязната клопка на ДПС. Движението се представяше за единствен изразител на техните интереси като активисти на ДПС дерибействаха и мачкаха хората с различно мислене.Ако преди промените имаше една партия БКП, която мачкаше тези хора, след 89г. ДПС беше тази, която се настани на мястото на БКП и осъществи пълен монопол. Не от вчера Сърница е бедна, за да забележат чак сега лидерите на етническата партия. Дълги години те управляваха Сърница и не направиха абсолютно нищо, нито за жизнения стандарт на хората, нито за развитието на някакъв поминък. Сега лидерите на ДПС преди балотажа се скъсаха да реват, че в лицето на държавни институции, в това число горски и др. служителиГЕРБ притискал хората и ги заплашвал. По темата се изходиха не много сполучливо Местан, взимащият високо гласните букви в бълг. Език Карадайъ и други, които се писаха първи родопчани и в общ хор казваха едно , т.е. крадецът вика дръжте крадеца. Не е тайна, че от години именно спрямо тези хора Движението използва назначените от него кадри за мачкане и гласуване в „правилната посока”. Първата партия, която развали модела, кой в тези раиони е ГЕРБ. Това вбеси гаулайтерите и те започнаха да реват предварително като дете, което започва да плаче осъзнавайки, че е направило беля пред родителя си. Движението хвърли голямо ресурс в това число и финансов да спечели изборите . Странно беше поведенето на българските медии и особено на НОва и БТВ, които канеха само представители на Движението(справка сутрешните блокове в петък) последния ден преди деня за размисъл. И дадоха огромно поле за маниполиране на избирателите от господата Местан и Карадайъ. ГЕРБ подцени ориенталските хитрости, откровени лъжи и използването на религ. чувства и вярата в тези избори. Беше подценен и факта, че в тези региони е важно, от кой род си и кой ще те подкрепи. Личното присъствие от депутати на Движението в лицето на казълбаша Рамадан Халилов(Аталай), който е известен в разградския край освен с милионите си и с бруталното си и агресивно отношение към всичко друго мислещо и непосветено в „правата вяра”. Простата аритметика 2х2 в политиката никога не прави 4. Изборите в Сърница трябва да бъдат обица на ухото за ГЕРБ, тъй като този модел на подараци, заиграване с религ. чувтства и откровено мачкане ще се повтори и в други раиони през есента.

23.03 2015 в 19:17

Костинбродската печатница се оказа доста далеч от Сърница. Топ серсеминът Цецко не успя навреме да закара с любимите си кетчъри фалшивите бюлетини.
Няма фалшиви бюлетини, няма победа на изборите.
ОСТАВКА гербоухи помияри!

23.03 2015 в 18:47

Абе къде е Бисеров?? Къде са Гюнай Сефер и Митхат Табаков... хидроинженера....Къде са атентаторите от Буново.. да продължавам ли още??
Тези ли оше управляват???

23.03 2015 в 15:47

Явно ДПС "страхуват" помаците повече от ГЕРБ...

23.03 2015 в 15:35

Ами Местан защо не закара при Орешарски линейка,или може би се сеща за помаците и турците само за изборите,и да им раздадат по някой броеница и часовник.Направо се охарчили ;) !

23.03 2015 в 15:08

3 години и половина като вървяха в кал и кмета беше от герб?
Като нямаше с какво да закараш болен родител до болница? И в седмицата преди изборите Цветанов пристига с новичка линейка?
Тези къде ще си ги "закачиш"?

23.03 2015 в 14:58

Да си го закачат на центъра и всеки път като вървят по калните улици да се сещат за Местан и благодарността му!

23.03 2015 в 14:49

Офнюз оправете си текста.