Нов сблъсък в парламента между ДПС и ГЕРБ за Сърница

Нели Чолашка 20 март 2015 в 12:10 3390 3

Цвета Караянчева

Два дни преди балотажа за кмет на най-новата община Сърница депутатите от ДПС и ГЕРБ, чиито кандидати ще се съревновават в неделя на втория тур от местните избори, отново се скараха в парламента.

В изявление от името на партията лидерът на ДПС Лютви Местан отново разказа за казуса със село Селище, на което горското стопанство решило да прекъсне тока между първия и втория тур на вота, защото разбрали, че гласуват за ДПС.

Той отново каза, че избирателите в Сърница са подложени на брутален натиск.

"Става ясно, че кандидатите на управляващите партии губят битката на полето на политиката и изтърваха нервите си. Нашият призив от вторник между първия и втория тур да представим спокойно идеите си, без агресия, защото сърничани са доказали, че имат висока политическа култура.

Наистина съжаляваме, че не бяхме чути, след като политическите аргументи се оказват недостатъчни, прибегнахте до неполитически средства, натиск, който от вчера придобива елементи на репресия", обяви от трибуната на парламента Местан.

Той напомни, че ГЕРБ доведе в парламента в средата на седмицата жители на Сърница и показа снимка, от която се вижда, че сред посетителите има и деца в училищна възраст.

Местан попита не е ли редно тези деца да са на училище по това време. Той получил оплаквания от родители, че техните деца били закарани в София в учебен ден.

Отговори му острието на ГЕРБ - Цвета Караянчева

"Слушах – втрещена съм, защото колегата направи преразказ на това, какво правят ДПС в смесените райони", атакува Караянчева.

По думите й Местан е представил политиката, която се води в смесените райони от страна на ДПС - когато няма ДПС, няма да има пенсии, социална политика, няма да има нищо, дори продуктите, които се дават от БЧК, пак се дават от ДПС.

„Днес се говори от собствения опит на вашата партия. Само преди два дни кметовете на засегнатите общини в Кърджали и Смолян бяха при министър-председателя и те са от вашата партия, от ДПС. Въпреки всичко министър-председателят покани всички общини да се види какво може да се направи, независимо дали са от ГЕРБ, ДПС, БСП”, защити честта на ГЕРБ Цвета Караянчева.

На местните избори в най-новата община Сърница на 15 март ДПС спечели най-много гласове и има най-много съветници - 5 от общо 11 места в местния парламент, но няма как самостоятелно да управляват общината. ГЕРБ и Реформаторския блок, които са в коалиция в националния парламент, имат общо 6 представители в общинския съвет на Сърница.

Освен това на 22 март на балотаж ще се явят кандидатът за кмет на ДПС Неби Бозов и този на ГЕРБ Мустафа Аликанов, като се очаква ГЕРБ да получи гласовете и на подкрепящите РБ.

Преди седмица имаше сблъсък между председателката на парламента Цецка Цачева и Мариана Георгиева от ДПС заради опит на депутатката на Местан да агитира във връзка с изборите в Сърница.

Вчера обаче ГЕРБ доведе хора от общината в парламента, за да се срещнат с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и в това не видяха предизборна агитация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!