Евгений Михайлов към президента: Срам ме е от вас, държите се като комунистически читалищен деец

OFFNews 22 май 2018 в 10:07 16408 7

Близкият до партия ДОСТ кинорежисьор Евгений Михайлов изпрати отворено писмо до президента Румен Радев, в което го обвинява, че не е почел жертвите на т. нар. Възродителен процес в приветствието си към гражданите на Джебел за празника на града 19 май.

В него той пише, че се срамува от държавния глава, който според него се държал като "номенклатурен комунистически читалищен деец".

Ето и пълния текст на писмото, публикувано на сайта на партията на Лютви Местан:

ОТВОРЕНО ПИСМО от Евгений Михайлов до Президента на Република България, г-н Румен Радев

Срам ме е, г-н Президент! На 19 май 2018 не отправихте и една дума на съпричастност към жертвите и пострадалите от престъпленията на тоталитарния комунистически режим, дошъл на власт на 9 септември 1944 г., с помощта на съветската окупационна армия. На 19 май в лагера Белене имаше поклонение пред жертвите на комунистическия режим. Вие за втора поредна година не почетохте паметта на затворените и избитите в тази човешка скотобойна наши сънародници, възправили се срещу властта на БКП. Вие, г-н Президент, не благоволихте да изпратите и един ред!

На 19 май в гр. Джебел бе отбелязана годишнината от майските протести срещу така неречения "възродителен процес", сложили през 1989 г. началото на края на комунистическия режим. Точно заради това през 1998 г., с решение на Общинския съвет 19 май е обявен за празник на града. Приятно се изненадах, когато по микрофоните на площада обявиха, че Вие сте изпратили поздравително писмо за празника на гр. Джебел. Но след като от сцената изчетоха текста пред хилядното множество, не повярвах на ушите си. Хвана ме срам! Помолих да видя приветствието, не се сдържах и го снимах с камерата си. Ще приложа кадрите с писмото Ви тук, ако случайно не сте го виждате или не помните какво сте подписали. Господин Президент, ако в пълно съзнание сте подписали тези думи, то значи Вие съзнателно сте искали да се подиграете с мъката и героизма на мюсюлманите от този край. Ако наистина не сте виждали текста и нямате представа какво значи за Джебел 19 май, то уволнете съветниците си, автори на писмото и публично се извинете на джебелчани. В редовете, които сте подписали няма и дума за същността на този ден, г- Президент. Нито дума! Все едно не се отбелязва началото на съпротивата срещу "възродителния процес", а годишнина от началото на художествената самодейност в джебелския край! Няма и дума на покаяние или състрадание! Няма поздравление за достойнството на тези горди хора от Родопите, които смело са се възправили срещу насилственото поругаване на тяхната чест, вяра и име! Няма нищо! В приветственото Ви писмо има общи приказки и казионни думи, сякаш излезли от устата на номенклатурен комунистически читалищен деец. Хвана ме срам заради отрудените родопчани, г-н Президент. И за мюсюлманите и за християните ме хвана срам. И за одобрителните ръкопляскания за писмото Ви на агитката на ДПС, ръководена от Мустафа Карадъйъ, ме хвана срам. Предводителите на ДПС дори не се впечатлиха, че Вие, г-н Президент, се подиграхте с голяма част от техните, а и Ваши избиратели. Та нали ДПС Ви подкрепи и с гласовете им получихте поста си! За ръководителите на ДПС нямаше значение какво пише в приветствието Ви, защото бяха заети да веят партийните си знамена, свикнали, че могат по навик да командват избирателите като стадо. И за Вас, г- Президент, може би няма значение, че не уважихте жертвите на комунизма, прекалено зает с подготовката за посещението си в родината на този човекоконенавистен строй. Срам ме е, господин Президент! А Вас и Вашите съветници не Ви ли е?

Ето и текста на приветствието на държавния глава към жителите на град Джебел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-103

8

spirit оригиналът

24.05 2018 в 19:00

Акълът ти сургюн бе ефенди михайлов.

6109

7

Azarael

23.05 2018 в 15:44

До Hissarion:
Вие от по-младото поколение сигурно не знаете
пък и това не се учи в училище , за да ви кажат:
КОЙ Е ТОЗИ ГОСПОДИН !?
Ами че същата тази седесарска подлога на 14.12.1989 година
с публикуваната от него фраза "По добре танковете да дойдат",
която "приписа"на Петър Младенов успя да го свали от власт
след което започна нашествието на хуйвенбините,
сир. седесарите и тоталния погром и разколачване на България
Този мръсник взимаше челно място в седесарската политическа
върхушка и дори за дълъг период от време този некадърник бе
директор на филмово студио Бояна !
Но тъй като неговите покровители вече отдавна ги няма във властта,
той се почувствува отритнат от обществото , поради което прие
ролята на поп Кръстю като доброволно стана ибрикчия на Лютви
Местан и се присламчи в партия ДОСТ за да очаква
новата лапачка . . .
Но тази измислена протурска партия не получи регистрация и
остана извън Парламента ! Поради тези причини това родоотстъпно
куче е толкова настървено и бясно !

10571

6

Hissarion

23.05 2018 в 13:44

Обикновено протоколно писмо. Този господин защо толкова се е развълнувал?

12001

4

Севтопол

22.05 2018 в 11:49

Kokoten, a ти си червен идиот. И то от най-чистата проба. Да не си внук на Газдов?

7045

3

kokoten

22.05 2018 в 11:36

...фалшив герой си ти,Михайлов.Такива като теб трябва да бъдат застрелвани на място и след това доубивани с камъни....ах,каква смрад се носи от теб,Михайлов,....

23293

2

Стефан

22.05 2018 в 11:34

И мен ме е срам от вас, ефенди михайлов!

10372

1

elbarbudo

22.05 2018 в 10:56

И мен ме е срам от вас, ефенди михайлов!