Борисов: Толкова ми е леко. Ако искат, всичките да ми обявят война

Благодаря на това момче в Лондон, много ме жегна, твърди премиерът

ОFFNews Последна промяна на 18 февруари 2016 в 18:55 11059 25

Борисов и Юнкер в Брюксел.

В огледалото винаги съм виждал себе си. Когато си дадох сметка след Лондон, за което благодаря на това момче, че дори може да витае съмнение върху моята честност и принципност, мисля, че реакциите са повече от ясни. Амбициите са ми да направим България примерна. И ще го направим.

Така Бойко Борисов коментира пред журналисти в Брюксел срещата му с граждани в Лондон и последвалите действия за прекратяване на някои обществени поръчки у нас.

Имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Аз имам тази воля. Толкова ми е спокойно, толкова ми е леко. Ако искат, всичките да ми обявят война. В огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, ако някой още не се е убедил в това, твърди Борисов.

Много ме жегна това момче в Лондон

Благодаря на това момче в Лондон, много ме жегна, има голям принос. Като се огледах отстрани, разбрах, че може би за нормалните хора така изглежда. Взех всички мерки, които всички в Брюксел подкрепят. Искам да ви се закълна и да го знаете - нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли такива приказки, че от Брюксел ми казали, пък Ангела Меркел ми казала. Ще доведа Меркел да ви каже за какво беше нашият разговор. Единственото, което съм чувал от тези хора, е че имат пълно доверие в мен и ако някъде грешим или не е достатъчно силно това, което правим, вярвам, че ще се поправим и го правим, заяви премиерът.

Чух, че някои казват, че отнякъде ми било казано. Ако ми намерят човек, който да каже - институция или каквото и да било, веднага пред вас подавам оставката. Това е лъжа, това е опит да се изманеврира заради политическата воля, която имаме в ГЕРБ, твърди Борисов.

Всички да си вземат по едно огледало

Съветвам всички да си вземат по едно огледало и когато видят някоя сянка или нещо, което да ги притесни, веднага да вземат мерки. Не сме идеални, не сме безгрешни, важното е веднага да се поправиш, ако прецениш, че нещо не е обществено прието или има съмнения. Атакуват ме, че заради съмнения и слухове съм взел тези мерки - не трябва да ги има в обществото, ако искаме да бъдем сериозна държава, коментира премиерът.

Той отбеляза, че и досега е спирал десетки обществени поръчки, за които е имало някакви съмнения.

Ако си спомняте, още бях кмет, когато анулирах конкурс за метрото и следващият търг беше със сто милиона по-евтин. Сега препроектираме магистрала "Хемус", ако минем през друго трасе, дал съм до утре да се подготвят варианти, ако махнем тази голяма лента между двете платна, ако намалим скоростта на 120 км/ч., радиусите на завоите са намалени и това води до намаляване на цената на строителството, посочи той.

Разпоредил съм да спрем поръчката за ремонта на Зимния дворец

Премиерът съобщи, че започва строителството на участък от магистралата след Ябланица и работата там ще бъде извършвана, докато се подготвя препроектирането. За такива големи суми е хубаво не сто, а хиляда процента да бъде прозрачна процедурата. Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Нека да го наречем политическа воля. Поръчките са законосъобразно проведени, и законосъобразно спрени. Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София, съобщи Борисов.

Там няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре, каза той.

Около една година не сме готвили закони

България направи немалко, Европейската комисия отчита разделянето на ВСС на съдийска и прокурорска колегия, засиленото влияние на Инспектората, конкурсното начало. Това, което се направи, е добре, коментира още Борисов.

За съжаление се оказва, че около една година не сме готвили закони - това е голяма слабост на българското правителство и затова възлагам огромни надежди на министъра на правосъдието Екатерина Захариева, с експертния й потенциал и на съвета, който изгради, добави той.

Премиерът очерта като изключително важни няколко закона - за борба с тероризма, Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, за съдебната власт. Оказа се, че въобще не са работени, камо ли да са готови, а исках февруари да ги приключим, каза Борисов.

Премиерът посочи, че се предлага бюрото за борба с корупцията да бъде реално много действено и да бъде съставено от някои от съществуващите структури.

Той държи изцяло това бюро да бъде избирано от Народното събрание, да работи единствено под парламентарен контрол, за да бъде максимално отдалечено от Министерския съвет.

Министър-председателят държи в антикорупционното бюро да бъде включена и комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Предвижда се бюрото да проверява имущество и бързо да връща на държавата ограбеното, придобито по корумпиран начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2016 в 13:17

彼得。斯托亚诺夫, която и да е, с удоволствие бих и се радвал и само по якичка.

19.02 2016 в 10:57

На главата му е най-леко, че няма нищо вътре.

19.02 2016 в 10:16

Борисов е човек който говори за пред медиите едно а всъщност е друго, както стана наскоро с Янева. До преди няколко месеца твърдеше че Румънците не били по-напред от нас в борбата с корупцията при положение че бяха осъдили политици достатъчно за едно правителство, а при нас няма нито един осъден.

19.02 2016 в 10:01

коя е русата журналистка с бялата екичка на снимката ?

19.02 2016 в 09:18

"разбрах, че може би за нормалните хора така изглежда"
Ти какъв си бе, БОКЛУК нещастен, ако аз съм нормален човек??? Явно ГЛУПАВИТЕ политици в тази държава се смятат за НЕнормални хора.
ПЕДЕРАСТИ НЕЩАСТНИ !

19.02 2016 в 08:43

Типични махленски разправии...Щял да доведе Меркел да кажела за какво са си говорили...Слуга си боце и слуга ще си останеш.И "приятелят" Юнкер ,уж те четка,а 7 пъти натърти ,че трябва да се справиш с корупцията!...Ако бяха честни обществените поръчки,нямаше така панически да ги спираш,но ти пари под стола и сега се опитваш да се измъкнеш пак сух от мътната вода...но истината е като шило,в торба не стои...ще поживеем,ще видим!Ь съдебната реформа ти и джобните ти нар.представители я спирахте,не позволихте нито на един закон да влезе в зала,защото министър Иванов е имал законопроект за реформа и на прокуратурата,прокурорът също трябва да се отчита пред Народното събрание...ама не ти изнася!

19.02 2016 в 07:11

НЮЛАНД УВЕДОМИЛА БОРИСОВ, ЧЕ USA СЛУЖБИТЕ СА ОТКРИЛИ 450 МЛН. ДОЛАРА В БАНКА В САУДИТСКА АРАБИЯ НА ИЗВЕСТЕН БГ-УПРАВЛЕНЕЦ И НЕГОВ СЪРАТНИК С ТУРСКИ ПРЯКОР. ФЕДЕРАЛЕН СЪДИЯ Е РАЗПОРЕДИЛ КОНФИСКАЦИЯ НА ПАРИТЕ.

НЮЛАНД И БОРИСОВЕдни гадове и негодници разправят, че при последното си посещение в София преди две седмици помощник държавният секретар на Съединените щати по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд е уведомила премиерът Бойко Методиев Борисов, че американските спец-служби са открили 450 млн, долара в банка в Саудитска Арабия, принадлежащи на известен български управленец и негов съратник с турски прякор.

Според разпространявания слух, след доклад на службите, придружен със съответните документи и по искане на отдел “Конфискация на имущество и пране на пари” в Министерство на правосъдието, федерален съдия е разпоредил конфискация на парите на основание Наказателния кодекс на САЩ, глава 46 “Гражданска конфискация”, която освен процесуалните правила съдържа списък, макар и не изчерпателен, относно нарушенията, при които може да се извърши конфискация на имущество: пране на пари, трафик на оръжие, наркотици, подкуп, застрашаване сигурността на страната, отнасящи се до измама на федерална програма, с неверни данни, укриване на активи от доверител или синдик на застрахована финансова институция, пощенска измама или измама с парични преводи, фалшифициране на пари, предмети, финансови книжа и др.,документи измами, контрабанда, нарушения, свързани с банкови, застрахователни и кредитни институции, тероризъм, както и подготовка за извършване на тези престъпления.
Предмет на конфискация в САЩ е както имуществото, придобито в резултат на престъпна дейност, така и имущество, което е било използвано за извършване на престъпление. На конфискация подлежи и имущество, което по-късно е трансформирано, продадено или прехвърлено на трето лице. Тези разпоредби се съдържат в Закона за наказателната конфискация, но се отнасят и до гражданската конфискация.
Тъй като ответник в конфискацията е самото имущество, предмет на или придобито в резултат на извършено престъпление, то съдът е издал заповедта за конфискация in rem, т.е. по отношение на самото имущество, като лицата, титуляри на съответната банкова сметка, не се уведомяват.
Същите гадове и негодници твърдят, че поради тази особеност на процедурата, помощник държавният секретар е информирал премиера за тази конкретна конфискация, за да не се чудят въпросните българските граждани къде са им парите и да си знаят, че няма шанс да ги имат отново.
И за последно, пак тези гадове и негодници приказват, че липсата на тези пари е една от причините за течащото преразпределение на милионни обществени поръчки – имало голяма дупка за запушване!
Аман от гадове и негодници!

19.02 2016 в 06:17

Do 10::::::

А не само това обича простака.да си " седи" и да си бърникамшлифера изрода, но на официални сбирки ТА да го снимат идиота..

19.02 2016 в 06:13

Тоя изрод се е оср@л, размазал и осмърдял целия.защо тъпите търпите тая гад БЕ хора? Тоя бандит тегли още три милиарда евро заем кой ще го плаща? Къде са другите 27 милиарди? Тъп, пропаднал народ събуди се!

19.02 2016 в 05:35

кога ще го разкарате тоя идиот??. Чакате държавата съвсем да изчезне ли?!