Павлова: Опитват се да разклатят правителството чрез създаване на истерия

OFFNews 17 февруари 2016 в 21:15 5960 17

"Усеща се опит за разклащане на правителството, буквално имаме игра на нерви и създаване на истерия чрез медии и групи в социалните мрежи", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в ефира на bTV.

Според нея отмяната на обществените поръчки за Лотове 1 и 2 на автомагистрала "Хемус" и за нови лични документи на стойност 500 млн. лв. е отговор на опитите да бъде разклатен кабинентът.

Павлова коментира, че мерките на правителството за борба с контрабандата са много драстични, но не бива да се забравя, че се нарушават нечии интереси. 

Тя е предложила на премиера Борисов да се направи преоценка на проекта за новите участъци на "Хемус", след като обществената поръчка беше спряна заради съмнения, че изпълнителите са свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

Министърът сподели, че проектът ще се финансира с бюджетни средства, които не са неограничени и може да се помисли за алтернативи свързани с изграждането, като не изключи възможността, да бъдат преосмислени габаритът и начинът, по който ще се преминава през трасето. 

„Предвид че нямаме европейските фондове, трябва да мислим спрямо скромния бюджет, с който разполагаме”, изтъкна регионалният министър.

„Ще направим няколко варианта спрямо дългосрочната визия и възможности на бюджета дали да процедираме в този мащаб или да стесним малко параметрите, да направим по-скромен проект”, разясни Павлова.

Тя беше категорична, че ще има нова поръчка и че изграждането на целия оставащ участък на магистралата с дължина около 250 км. остава приоритет за правителството.

Павлова вярва, че по-добрата събираемост на данъци и акцизи и справянето с контрабандата ще дадат възможност в рамките на бюджета, да започне поетапно строителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков