Борисов нервен заради "Плиска": US дипломати правели глупости, а журналистите се шегували

OFFNews Последна промяна на 24 март 2016 в 15:07 8520 12

След като отрече да има терористична заплаха за района на бившия хотел "Плиска" и после заля Фейсбук с хвалби за правителството на земеделски и здравни теми, премиерът Бойко Борисов установи, че не може да отклони вниманието на медиите от темата "Плиска" и директно нападна американските дипломати и обвини медиите, че си правели шеги със страховете на хората.

Той заяви дословно:

"Вчера следобед дойде сигналът. Разпоредихме го на ДАНС и МВР. Задържахме хората. Оказа се, че е любовна история между еднополови. Изчисти се сигналът, задържахме ги. Днес на „Ситняково“, при наша акция, задържаме каналджия, който гониме от маса време. И не мога да разбера тая истерия.

Аз не мога да коментирам американските дипломати, но мога да кажа, че в случая такава глупост не им прави чест. Не случайно в официалното прессъобщение съм го казал. Това че са американски дипломати не означава, че... Сега ние разследваме как е станала цялата работа, но повтарям за вашите зрители – една голяма любов предизвика тази истерия. Другата акция на МВР няма нищо общо с „Плиска“ - тя е на „Ситняково“. Става въпрос за каналджии, където ги дебнеме и ги хванахме в микробуса. И ако вие искате да си правите шега с хората, с обществото и със страховете ви, си го правете. След като го правите, ваша работа. На любовна история вие да предизвиквате такъв терористичен акт, че някой си качил на Фейсбук нещо..."

Така Борисов отговори на журналистически въпроси по време на откриването на обновеното спешно отделение на болница "Света Анна" в София.

Съобщението за възможна заплаха, се появи първо не по медиите, а на официалната Фейсбук страница на консулската служба на Държавния департамент на САЩ. По този повод премиерът отбеляза: "Съжалявам за Департамента".

След като консулската служба на Държавния департамент на САЩ публикува предупреждението за възможна заплаха, а МВР, ДАНС и премиера го опровергаха, Борисов пусна още три съобщения в премиерския си Фейсбук профил, с които похвали правителството. След тях, в допълнение към кризисния пиар, Борисов разпореди министрите да слязат от автомобилите на НСО.

Първото съобщение гласеше:

"Току-що започна изплащането на около 76 млн. лв. субсидии за близо 7000 земеделски стопани, които са подали документи за финансиране за плодове, зеленчуци и зеленчуци оранжерийно производство. Превеждането на средствата от Държавен Фонд „Земеделие” се осъществява чрез Схемата за обвързано подпомагане за плодове, от която на стопаните ще бъдат осигурени 37.5 млн. лв., чрез Схемата за зеленчуци – 33.5 млн. лв., и чрез Схемата за зеленчуци оранжерийно производство - 5 млн. лв."

Съдържанието на второ бе следното:

"Успехите на правителството в областта на здравеопазването, сред които осигурените преди седмици 20 млн. лв. за Спешна помощ, стопеният дефицит от стотици милиони левове в НЗОК и цялостното увеличение на средствата за сектора през 2015 г., са само част от мерките, чрез които бе допринесено за разрешаването на част от множеството натрупани през годините проблеми в тази сфера. Със здравния министър Петър Москов днес открихме изцяло новото отделение по спешна медицина в УМБАЛ „Света Анна“. За момента то е единствено по рода си в България, имайки предвид най-модерната апаратура, която се предлага и която бе осигурена. Инвестираните средства от правителството са около 1 млн. лв. Отделението има супермодерна шокова зала с възможност за 24-часово наблюдение на 9 пациента, 10 легла за прегледи и 2 противошoкови легла. През това отделение на година минават около 30 000 пациента, а завършването му е началото на изграждането на спешен комплекс, за който е предвидено снабдяването с допълнителна медицинска апаратура. До две години такива спешни отделения ще бъдат разкрити в цялата страна".

Третото бе по повод акцията на "Ситняково":

"Задържаме непрекъснато лица, преминали нелегално границите ни с фалшиви документи. След успешното провеждане на наша акция днес в района на бул. „Ситняково” бе задържан каналджия рецидивист, когото преследваме от доста време. Ежедневно получаваме сигнали и благодаря на гражданите за тяхната бдителност. Голяма част от постъпилата информация и подозрения не се потвърждават, но проверяваме всичко. Държа да отбележа, че няма как да предоставяме обобщени данни за сигнали, по които проверките не са приключили".

В същото време, от посолството на САЩ, които междувременно обявиха, че няма терористична заплаха, свързана със столичните автобуси с маршрут през "Плиска", запазиха мълчание по повод изявленията на българските политици и представители на ДАНС и полицията, а агенция Reuters публикува два материала, в които иронията към реакцията на българските власти беше очевидна.

Първият информираше, че никой не си прави шеги, а действително Държавният департамент на САЩ е публикувал предупреждението, а вторият носи заглавието "България разгневена на американското посолство, че предупреждава за заплаха срещу софийски автобуси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2016 в 23:12

Хахаха, значи педерастка работа!

24.03 2016 в 22:37

НА БЪЛГАРИЯ И ОСКОТЯЛИЯ БЪЛГАРИН НЕ ИМ ТРЯБВАТ ТЕРОРИСТИ.ИМАТ СИ БОЙКО ТОЙ ИМ Е ДОСТАТЪЧЕН.

24.03 2016 в 21:36

НРБ пожарна срещу ФБР....

24.03 2016 в 20:47

боко, кажи нещо на енглиш, нали си носеше картончета?

24.03 2016 в 20:29

.Сега пък американското посолство излезе виновно, че на фона на целия ужас, който преживява Европа и света, е предупредило за възможна терористична заплаха?!? Ами Боко да им беше казал, че работата е педерастка:)

24.03 2016 в 17:21

Правилно го каза Борисов, заради журналистическите глупости да "правят" новини, хората отидоха на работа обзети от страх...

24.03 2016 в 16:32

"гонимЕ,дебнемЕ....",Е простакът си е простак.Като на селска пусия-дивечът е там някъде,в горичката....
В разгара на световната терористична истерия,американските дипломати станаха проблем.Че Той,Биг Брадърът е ясен,сега ли му намери кусура....като за пред публиката.
Я се вгледайте във фейса на Москов...нещо много му липсва.Какво?Сетете се сами.Но,ако това е нормално лице....Успехите в Здравеопазването са огромни.Както във всяка др.сфера на обществения,политическия,икономическия,социалния и др.,аспекти.
Така е,всеки път,когато ББ е на Власт.Нема лабаво.

24.03 2016 в 16:22

Ex-x-xxxxx бре мама му стара!
Умрете да се лензите да "разказвате" и "цитирате" какво бил казал другарят Министър-председател.
Ама ето ви аудио-визуален материал. Едно към едно, от извора. стига сте преиначавали нещата значи!

https://youtu.be/9U86aDM3k-g

24.03 2016 в 16:13

Е как так хем няма , хем хванали 12 нелегални афганистанци точно там. Някой нещо е проспал

24.03 2016 в 15:55


хибридната война на соросягите и техните господари в действие