ДАНС за "Плиска": Нямаше заплаха, а любовна драма. Американците бяха некоректни

OFFNews Последна промяна на 24 март 2016 в 10:32 96045 10

ДАНС: Информацията за готвен в кв.

Снимка БГНЕС, архив

Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ в столицата не отговаря на истината. Това е докладвал на премиера Бойко Борисов председателят на ДАНС Димитър Георгиев, съобщават от правителствената пресслужба.

Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112, проверен е от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори.

„Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги. Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал, който би представлявал опасност за гражданите, и не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората“, е заявил Борисов.

По-късно от контраразузнавателната служба уточниха, че нямат данни за пряка терористична заплаха за страната. В прессъобщение на ДАНС се посочва: 

Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) не разполага с конкретни и достоверни данни за пряка терористична заплаха по отношение на Република България и нейни задгранични представителства. Конкретният сигнал за възможен терористичен акт в София, в близост до хотел „Плиска”, е проверен и по категоричен начин е установена липса на заплаха. Отчита се запазването на рисковете за националната сигурност, свързани с наблюдавания общ ръст на тероризма в световен мащаб.

В изпълнение на законовите си функции ДАНС, съвместно с МВР и останалите министерства и ведомства, изпълнява законовите си задачи и ангажиментите си по Националния план за противодействие на тероризма в Република България.

Чрез действащия в ДАНС Национален контратерористичен център се осъществява непрекъснато взаимодействие със структури от сектора за сигурност и обществен ред в страната и с партньорските служби в непрекъснат режим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2016 в 18:03

ИСКАТЕ ДА ПЕСТИМ ДУМИ ОТ КОМЕНТАРИТЕ. АМИ И ВИЕ ПЕСТЕТЕ БЕ! ЕДНО "ПЕДЕРАСТКА РАБОТА" БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО

24.03 2016 в 12:19

Ако всичко това се окаже "неуредени любовни отношения" и няма нищо общо с действителността, си задава въпроса кой ще поеме отговорността и ще има ли наказани? Това е чиста проба виртоален терор и опит да внасяне на смут и страх.

24.03 2016 в 12:06

Добре, че са ДАНС, че да ни опазват от всякакви кофти неща, като ограбване на милиарди от банки, предотвратяване на терористични актове по летища, залавяне на поръчкови килъри и т.н.

Жалко само, че Пеевски не стана феш на ДАНС, ей тогава вече щеше всичко да е наред в държавата... Но лошите продажни соросоиди не позволиха това да се случи...

:)

24.03 2016 в 12:01

Недей бърза.

24.03 2016 в 11:49

"Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги."

Не е за вярване, че председател на ДАНС казва подобно нещо. Никой досега не се е осмелявал да твърди нещо такова на глас. Поне не и пред медиите.

Има надежда.

24.03 2016 в 11:22

Значи обикновни любовни драми докладват на "партньорите"! И от толкова много досега, щото това надали е първата, точно сега американското посолство публикува за нея.

Много съмнителна реакция. ББ май го е яд, че вместо той да ни предупреди (щом докладвал на партньорите, значи е сериозно), някой го е изпреварил.

24.03 2016 в 11:12

"...не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората“...

Да, така сие, помним и май 1986, Чернобил и уверението на номенклатурчиците как няма проблеми, докато сръбваха и хапваха чиста храна, внесена само за тях. А то не че сегашните са други, те са просто опашката на онези другари оттогава, построили РСО-то за себе си и родата си и нарекли го за пред народа "демокрация".

24.03 2016 в 11:08

Ох, най сетне си отдъхнахме!
Щом Рапона обещава,че няма, ЗНАЧИ НЯМА!!

24.03 2016 в 10:55

После гнойните елбегетейци не били опасни. Опасна и заразна е тая чума! И американските служби волно и целенасочено им помагат, като раздухват терзанията на обърканите им души.

24.03 2016 в 10:50

"Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори."

Ей , на това се вика любовна драма , един гей сърдит на друг гей и явно един от двамата решип да отправи заплаха за атентат .....